maanantai 11. tammikuuta 2010

Bolero ja "alablogi"!


Niin se viikonloppu hurahti nopeasti ohi. Lauantain paukkupakkasissa kuvattiin boleroa nopeasti (oli aikas kylmä tuossa asussa olla ulkona). Pakkasen hyvä puoli oli pakastimen sulatus, eli nyt sekin homma tehty (kaappi päivässä järjestelmälläni tuo pakastin laskettiin kaapiksi). Eilen ei siivottu ollenkaan, päivä meni palloiluturnauksessa.

Tämä bolero-idea on napattu netistä, useammasakin ulkolaisessa blogissa on tällä tyylillä tehtyjä boleroita ollut ja oma toteutus on mielikuvamatkimista (teksteistähän niissä en mitään ymmärrä, mutta kuvat säilyy mielessä). Napin paikkaa vielä vaihdan, tai sitten laitan nauhat, tai ei mitään kiinnitintä.


Ideana tässä on (siis omasta mielestäni), että lämmittää niskaa, hartioita ja ristiselkää, olematta kuitenkaan tiellä touhuillessa tai liian lämmin sisäkäyttöön. Kokeilukäyttö on osoittanut idean toimivaksi, joten tyytyväinen olen. Pingoituksessa kädentiet hivenen venähti ja jos uudestaan tekisin, niin ehkä sittenkin kädentielle resorin neuloisin...

Piti mun ottaa "vaihekuvia" työstä, vaan en sitten kuvannutkaan. Reunuksen kutominen muutaman päivän pitkää toistuvaa kuviota pötkönä oli aika tylsistyttävää ja pitikin kuvata "pötkö", mutta saatuani vihdoin riittävän pitkän reunuksesta silmukoin sen jo yhteen ja "pötköstä" tuli rinkeli.


Neulonnan aloitin takaa ja tein takakappaleen yläosan, olkapäällä lähdin neulomaan "pötköä", tehden samalla pääntiekavennukset ja lisäykset ja pötkön päässä toisin päin ja taas oltiin toisella olalla samassa kohdin. Kaulukseen jätin helmineulereunuksen silmät odottamaan ja neuloin sen viimeiseksi, silmukoiden sen toiseen etureunaan.

Lankana Pirtin Kehräämön kampavilla (menekki 300g) ja 3,5 mm Adeilla neuloin.
Ja kyllä tykkään tästä ja varmaankin tulee käytettyä aika paljon. Aika ja pesut sitten näyttää, miten pahasti lörpähtää. Jonkin verran joustavampi lanka olisi varmaan parempi malliin.


"Alabogini":
Nuorimmaisen käsityöt vielä toistaiseksi esitellään blogissani, omana "alabloginaan". Virkkausinto iski nuorimalle ja pehmot kera Barbien sai myssyjä ja kruunuja päidensä lämmikkeiksi. MiniMammutti varmaan osuva nimi alablogille!

Pakkaset lauhtui alle kymmenen asteen ja näissä lukemissa säätietojen mukaan tämä viikko mennään. Nyt ulkoilemaan!

Hyvää viikonalkua!

18 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Onpa tosi kiva bolero, lämmittää muttei tukahduta:) Hieno!

Mari kirjoitti...

Hieno bolero, jännän mallinen, vähän samantyyppinen kuin Novitasta tekemäni taikajakku, jossa oli kyllä vielä hihat lisäksi. Kaunis tuo palmikko!

Maippi kirjoitti...

Hyvän mallinen bolero, muutenkin hyvännäköinen :)

Kaisa kirjoitti...

Aivan mielettömän upea bolero! Piti oikein ihmetellä, että kuinka se onkaan tehty... Ja "alablogin" omistajalle terveisiä, hienoa työtä! :)

Matleena kirjoitti...

Piti melkein "rautalangasta vääntää malli", että tajusin, miten boleron teit. Tiedä sitten, tajusinko oikein vai väärin! ;DDD Mutta kaunis on bolerosi. Tekasepas ohje, niin meikäkin pääsee kokeilemaan onnistumistaan. ;)

Sipi kirjoitti...

Hyvin onnistuit ilman ohjetta-Tosi hieno bolero!
Pakastin on kans sulatettu, kerrankin oli pihalla kylmempää kuin pakastimessa :D

Marleena kirjoitti...

Nätti bolero, tosi käytännöllisen näköinen ja hyväksihän olet sen jo todennut.
Ohjetta odotellen, josko sais tuollaisen itsellekin tehtyä.

H-K kirjoitti...

Kaunis! On tosiaan vähän epätavallisen näköinen, mutta istuu päälle tosi hyvin!

Hepuli kirjoitti...

Kaunis bolero! Varmasti lämminkin ja toimiva.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne! Bolerosta tuli kerrasta lempparivaate, parhaillaankin harteillani ja toimii juuri niin kuin pitääkin, lämmittää, muttei hiosta. Alunperin meinasin laitella paperille tietoja sitä mukaa, kun kudon, mut jotenkin se sitten jäi taas tekemättä. Siitä olisi ollut helppo tehdä ohjetta. Jos löytyy lanka, joka vaatii päästä täksi boleroksi, niin sitten lupaan tehdä ohjeen samalla.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis bolero ja varmasti myös lämmin. Ihanat nuo palmikot. Pikkumammutti seurailee näköjään jo hyvin äitiää...

Minna kirjoitti...

Kiitos Mammutti ja hyvää käsityövuotta sinullekin! :D

Susu kirjoitti...

Kaunis bolero. Ihailen taitoasi tehdä kuvien perusteella!

intsu kirjoitti...

Mahtavan bolero. näyttää tosi hyvältä ylläsi.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset Rantapuikko, Minna, Susu ja Intsu! Bolero lämmittää harteita parhaillaankin.

Omppumato kirjoitti...

Kaunis bolero! Palmikot tekevät siitä ajattoman kauniin ja malli sopii monen paidan kanssa käytettäväksi.

Äipän touhut kirjoitti...

Kiva bolero, mukava kuvio.

Sartsa kirjoitti...

Mini-Mammutti on ihan oikeilla jäljillä! Mitä isot edellä jne.
Bolero on nätti.