tiistai 26. tammikuuta 2010

Kaarroketakki pakkasia varten!


Pakkaset paukkuu ja lämmintä vaatetta kudotaan ympäri Suomea, niin myös täällä. Kaarroketakki valmistui lauantai-iltana ja sunnuntaina kuvattiin ensin ja pingoitin vasta kuvauksen jälkeen, koska Jälkeläinen perheensä kera oli täällä viikonlopun vietossa. Nopeasti kuvat Jälkeläinen otti, pakkasta oli päälle parinkymmenen, niin kauan en tarennut mallina olla. Kiitokset Jälkeläiselle viikonlopusta ja kuvausavusta.

Takin tein "omalla" ohjeella. Ylhäältä kaarrokkeen kirjoneuleesta aloitin, hihasilmukat odottamaan ja vartalo-osuuteen muutamia kavennuksia ja lisäyksiä muotoa takkiin antamaan. Pituutta tein reilusti, hihat sukkapuikoilla, sitten nappilista ja lopuksi resori kaulukseen.
Tykkään neuloa ylhäältä alaspäin, helppo sovittaa ja hihoistakin saa kerralla sopivan mittaiset.

Pingoituksessa takki tietenkin vähän "silisi" ja tuo alakuvan nappilistan alaosakin suoristui. Kaikin puolin oikein sopiva ja mukavan tuntuinen päällä, en ainakaan päivän käytön jälkeen löydä moitittavaa.


Lankana Raggi (70% villa ja 30 nylon) on uusi tuttavuus ja ainakin neuloa mukava, toivotaan pysyvän käytössäkin hyvänä... Langankulutus oli 650 grammaa ja 4,5 mm Adit eripituuksissa työvälineinä. Meinasin aivan unohtaa kertoa, että tein takin pyöröneuleena. Ensimmäinen kerta (ainakin vuosikymmeniin), mutta onnistui. Eli neuloin tavallista pyöröneuletta, keskelle olin lisännyt 4 silmukkaa "leikkuuvaraa", ensin ompelin kaksi kertaa siksakit molemmin puolin, sitten rohkeasti sakset käteen ja neule auki. Hyvältä näytti, mutta ompelin varmuuden vuoksi saumurin leveimmällä tikillä vielä reunat. Kätevää!

Käytiin me lauantaina Jälkeläisen kanssa ihan vähän lankaa ostamassa ja nyt puikoilla on niistä langoista boleroa (jos hyvin käy) tulossa Jälkeläiselle. Yksi huivikin odottaa loppusilausta ja valokuvausta. Elikkäs pidetään puikot liikkeessä edelleenkin...


Loppukevennyksenä Soodin ja Sonffin aamupesu, pese sä mua, mä pesen sua!

27 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

Kerrassaan mainion näköinen takki! Hirveästi mieluilen itsekin tekemään välillä jotain muuta kuin pikkutöitä, en ole aikoihin tehnyt neuloen vaatetta muille kuin nukeille... Ja on neulee auki leikkaaminenkin vielä ihan kokeilematta - ehkä vielä joskus rohkeus riittää. Onnea siis uudelle takille, kyllä tuossa kelpaa koreilla! =)

Kaisa kirjoitti...

Vau, upea!!

Zelda kirjoitti...

Voi kunpa hermoni riittäisivät noin isoon kirjoneuleeseen. Toistaiseksi tyydyn siis ihailemaan sinun upeaa takkiasi:)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Komia villatakki.

Matleena kirjoitti...

Tosi kaunis kirjoneuletakki! :) Onpa siellä on puikot olleetkin taas liikkeellä! Ja edelleen tuntuvat liikkuvan, kun on bolero taas tekeillä. Minä jään täällä jännäämään, saadaanko siitä ohje meille odottaville. ;D

knea kirjoitti...

Onpa komea takki! En tiedä riittäisikö minulla rohkeus leikata neuletta - ei ole vielä tullut koskaan kokeiltua. Ahkerana olet ollut ja puikot ei näköjään pääse lepämään ollenkaan.

H-K kirjoitti...

Kaunis! :) Mulla ei riittäisi taidot omasta päästä tekemiseen!

Heidi kirjoitti...

Rakastuin tuohon, niin minun värini ja sellaista konstailematonta kauneutta. Aivan ihana!

Leena kirjoitti...

Upea takki! Minusta tuntuu niin hyvältä kun nuo kaarroketakit ja -puserot ovat tulleet uudelleen suosituiksi. Minun äiti oli niiden intohimoinen neuloja ja siitä on jo 50 vuotta.tekee hyvää katsella.

Mari kirjoitti...

Ihana takki! :)

MammaMyy kirjoitti...

Kertakaikkiaan upea neule. Kyllä tuo päällä kelpaa kulkea.

Susu kirjoitti...

Kylläpä on upea takki! Miten ihmeessä uskallat leikellä neuletta? Mä tiedän miten se pitäisi tehdä mutten uskalla - mitä jos menee koko iso työ hukkaan? Hui!
Kisut on niin suloisia että!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Vallan ihana neuletakki ja värikin on kaunis... Nyt tarkenee kovemmillakin pakkasilla =D

Marjut kirjoitti...

Että on hieno! Minäkin olen kerran tehnyt tuon pyöröt+sakset -jutun ja kyllä jännitti leikata.

-maria- kirjoitti...

Tosi kaunis takki! Ja varmasti lämmin. Tosin yritän täällä toipua ajatuksesta saumuri + käsinneulottu takki... Mieleeni hiipii kauhukuvia leikkuuteristä leikkaamassa isoa reikää väärään kohtaan :) Sinänsähän saumurijälki kyllä on siisti ja joustava.

Sipi kirjoitti...

Ihana takki, kaarroke on tosi kaunis :)

Äipän touhut kirjoitti...

Kauniin villatakin olet neulonut.Nuo kissat ovat hellytäviä

Paula kirjoitti...

Ihana klassikko ja onnistuneet värit!

Hepuli kirjoitti...

Kaunis takki!

katri kirjoitti...

Kaunis takki!

JossuP kirjoitti...

Vitsit miten kaunis!

Mohariina kirjoitti...

Kiva takki. Tuota auki leikkaamista pitäisi kokeilla joku kerta, saisi todellakin kirjoneuleen vähän helpommalla takkiinkin.

Helmis kirjoitti...

Tosi kaunis villatakki! Lämmittävää vaatetta tosiaan tarvitaan, kiva kun on kaikille lämpimille neuleille nyt käyttöä :).

Hepsi kirjoitti...

Wau! Upea takki! Plussaa rohkeudesta, minulla se on vielä kokeilematta!

Pitsisukka kirjoitti...

Mahtava takki! Upea kerrassaan.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset ihanista kommenteistanne, ne lämmittävät takin lailla!

Omppumato kirjoitti...

Kerrassaan upea takki!