sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Mennyt neulevuosi!

No niin, pistetään nyt vihdoin piste viimevuodelle ja seuraavat postaukset sitten (toivottavasti) kuvallisia ja tätä vuotta koskevia.

Vuosi sitten asetin itselleni leikkimielisen tavoitteen langankulutukseen, sehän oli kahdenkymmenen kilon haamurajan rikkominen. 20 Kiloa tuli täyteen jo loppusyksystä, neulominen kyllä jatkui senkin jälkeen.

2009 Neulottua

 • joulukuu 2350g
 • marraskuu 1 800g
 • lokakuu 2 450g
 • syyskuu 2 500g
 • elokuu 2 250g
 • heinäkuu 1 170g
 • kesäkuu 1 750g
 • toukokuu 2 550g
 • huhtikuu 1 400g
 • maaliskuu 2 950g
 • Helmikuussa 2 900g
 • Tammikuussa 2 700g
Virallisen laskijan laskema ja virallisen valvojan valvoma yhteissumma oli 26 kg 750 g.

Aikamoinen määrä lankaa sitä on tullut tikutettua, itseäkin ihmetyttää määrä. Erilaisia neuleita sukista puseroihin, huovutetuista töistä pitsihuiveihin, ohuita ja paksuja lankoja. Neuleiden kappalemäärät on laskematta, olisi ne kiva tietää, olisihan ne tietenkin laskettavissa kuukausiraporteista, mutta puikot houkuttaa ehkä kuitenkin enemmän...

Mieleenpainuvia neuleita viimevuodelta on esim. Ensimmäinen yhteisneuleprojektini, kevätpäiväntasaushuivi, Lankakomeron Päivin järjestämä. Alkuun emmin, että uskallanko lähteä muiden mukaan, onneksi rohkenin lähteä, projektin aikana kudoin kaksi huivia ja kesällä vielä kolmannen puuvillalangasta, siitä tulikin lempimallini ja varmasti vielä teen neljännenkin. Kesäksi neuloin itselleni useamman puuvillapuseron. Lapsenlapsille pieniä neuleita valmistui myös ja saipa omatkin tytöt neuleita. Lahjaksi meiltä yleensä saapi jotain neulottua, yllättävääkö! Syksyn tullen lempineuleita taitaa olla huovutetut tossut yms. Onhan siinä kaikenkaikkiaan lankaa kulunut (ja ei välttämättä mikään halpa harrastus, kun tietää lankojen hinnat), mutta ihanaa touhuahan tuo puikkojen kilkuttelu on!

Ja iloinen neulevuoden "tuotos" on Jälkeläisen neuleinnostuksen herääminen ja omasta blogistaan voi kauniita neuleita käydä katsomassa. Mikäs sen kivempaa, kuin "puhua samaa puikkokieltä" tyttären kanssa.

Tälle vuodelle ei mitään tavoitteita asetella, neulotaan minkä jaksetaan ja nivelet kestää. Mitään mahtavaa lankavarastoahan mulla ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan. Joitakin kiloja löytyy kaapista ja lisää ostetaan... Vuodenvaihde ja joulun jälkeinen aika on innostanut "uusien mallien" kokeiluun. Parhaillaan puikoilla hartianlämmitin/bolero vähän erilaisemmalla mallilla. Idean "nappasin" ulkomaisesta blogista (tekstistä en ymmärrä mitään, kuvista sentään jotain) ja nyt kokeilen siitä muokata vaatekappaletta... Ja aika monta muuta ideaa olis jonossa...

Meillä oli viimeyö talven (ja taisi olla useammankin talven) kylmin, pakkasta riitti yli -25 asten, hrrr. Aamusta lähti pakkanen laskemaan ja lunta taas satelemaan. Niin monen leudon, lähes lumettoman talven jälkeen tässä on totuttelemista. Onneksi meiltä löytyy "muutama" villainen neule lämmittimiksi...

Nyt lähden hetkeksi tikuttelemaan ennen (pakollista) ruuan laittoa.
Hyvää talvista viikon alkua!11 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Huh huh, minä jäin kyllä nyt kirkkaasti toiseksi langankulutuksessa - upea saavutus! :) Harmittelin juuri täällä, että kerrankin olisi ollut pakkastalvi ja olisin saanut käyttää kaikkia tekemiäni neuleita - mutta sensijaan istun kotona sairaslomalla. No, on mulla Vihervaara nytkin päällä, kun meillä ikkunoista vetää. ;)

Mari kirjoitti...

Sinä olet kyllä Blogistanian varmasti yksi tuotteliaimmista neulojista! :) Minuakin käydään kommenteissa kehumassa ahkeraksi, ja olen omaan langankulutussaldooni tyytyväinen, mutta jäänpäs sinun saldostakin vielä melkein 12 kilon päähän. Ei voi muuta kuin hattua nostaa noille sinun mammuttimaisille lukemille! :)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Valtavan lankamäärän olet neulonut! Oma kulutukseni jäi noin puoleen tuosta.

Marjut kirjoitti...

Mahtavasti olet tikutellut viime vuonna! Niin ja oikein hyvää loppuvuotta:)

Marleena kirjoitti...

WAU! mitäpä muuta osaisi sanoa. Hurjasti olet neulonut ja varmasti ilahduttanut läheisiäsi upeilla töilläsi.
Oikein mukavan neulottavaa vuotta 2010! muistahan väillä levätäkin ;-D

-maria- kirjoitti...

Hui! Kylläpä olet neulonut mahtavan määrän lankaa! Mutta mikäpä neuloessa kun se on niin mukavaa :)

Hyvää tulevaakin neulevuotta, olet oikealla asenteella liikkeellä (eli turhia pingottamatta neuloen).

Sude kirjoitti...

Ihan mahdottoman määrän olet kyllä lankaa pistänyt puikoille. Siinä sitä riittää nyt varmaan sekä ylle, että alle näillä pakkasilla. Kiva että jaksat neuloa ja kuvata meidän muidenkin ihailtavaksi.

Matleena kirjoitti...

Ihanan kasan lankaa olet tuhonnut näissä mukavissa touhuissa! ;) Olenkin mielenkiinnolla odottanut, että kertoisit tämän luvun, kun olen noita kuukausilukemisiasi jo aiemmin hämmästellyt. Ja tänä vuonna kulutamme lankaa juuri niin paljon kuin mukavalta tuntuu, eikö niin! ;)

Pakkassää jatkuu täälläkin! Aamulla oli vain -17, nyt jo -22 ja huomiseksi luvassa -28. Se syystalvi oli niin lauha, niin nyt sitten tasaa keskiarvoa.

Sartsa kirjoitti...

Hieno saldo! Uusi vuosi on kuitenkin paras alotellakin ilman tavotteita, koska niistä tulee helposti stressiä. Mennään mihin nenä näyttää :D
Miä en oo niin neulekulutusta seurannu, mut aion tehä lankavaraston inventaarion lähiaikoina. Läheskään kaikkea hävinneistä langoista en oo ite neulonu, vaan antanu esim. mummolleni, joka palvelutalossa tikuttaa koneen lailla. Inventaariossa nään myös mitä kummaa siellä lootien pohjalla mahtoikaan olla.
Pidetään puikot heilumassa :D

Susu kirjoitti...

Jestas sentään mikä määrä lankaa on puikkojesi kautta kulkenut!

Tuotteliasta alkanutta lankavuotta!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kaikille kommentoijille! Kyllä tuo hurjalta lankamäärältä tuntuu itsestäkin. Tämähän oli ensimmäinen vuosi kun lasken kulutusta tarkemmin, näitä neuleblogien mukanaan tuomia juttuja... Ei mulle ollut koskaan mieleen tullut laskea lankamääriä, vaikka neulonut olen vuosikymmeniä.
Tänä vuonna sitten tosiaan neulotaan, minkä jaksetaan.
Antoisaa neulevuotta Teille kaikille!