torstai 7. tammikuuta 2010

Onnellinen!


Otsikko "Onnellinen" tulee siitä, että ylläolevassa kuvassa pitäisi olla erittäin onnellisen näköisen kissan kuva. Eilen illalla Sonffi oli sylirapsutushellimishetkellä niin autuaan onnellisen näköinen, että kaivoin kameraa esiin ja blogitekstin otsikko välähti samalla hetkellä päähän. No, Sonffi huomasi mun kaivaman kameraa ja linssiluteena hyppäsi sylistä pois ja tuli kameraa katsomaan. Jotain siitä hetkestä oli saatava jakaa Teidän kanssanne, edes otsikko "Onnellinen"...

Onnellisesta väsyneestä kisusta vielä kertomus: Soodi, innokas lintujen väkättäjä viettää aktiivisesti aamupäivät keittiön pöydällä väkättäen lintulaudalle tuleville linnuille. No, se on meillä ihan jokapäiväistä ja Sonffi myös väkättää, kuten osa lukijoista muistaa. Tänään(kin) Soodi oli väkättämässä väsymykseen asti, pelkäsin leukojensa menevän sijoiltaan leveistä haukotuksista. Haukotusten välissä väkätystä ja taas leveää haukottelua, muutaman kerran "tipahti" makuulle ja nukkui hetken. Voi pientä ahkeraa, mutta onnellista kissaa!

Ollaan me muutkin oltu onnellisia joululoman aikana. Hyvin rauhallista ollut ja enimmäkseen ihan vaan oleiltu. Tytöillä on kavereita kyläillyt ja välillä on päässeet hiihtämään ja luistelemaankin. Pakkasia ja lunta on piisannut, siinä mielessä harvinaisen ihana talvi ulkoharrastuksiin. Yritin muistella, koska viimeksi on joululomalla pystynyt sekä hiihtämään, että luistelemaan, on siitä vuosia aikaa. Ihan kiva välillä olla useampi päivä ilman "pakollisia harrastuksia" ja niihin kuljetuksia. Nyt sitten koulut alkoi ja tiivis harrastuskausi alkaa myös, eli illat ja viikonloput "ohjelmoituu" kummasti täyteen touhuja.

Käsityöasiaa ei ihmeitä vielä ole kerrottavaksi. Kuvassa on protoykkönen farkuista tehtyyn läppärilaukkuun. Nuorimman kummitädiltä sain innoituksen pilkkoa farkkuja läppärilaukuiksi. Tuossa on ihan perusperus versio, kiinnityksenä tarranauhan pätkä. Mietiskelen, olisiko vetoketju hyvä vaihtoehto? Ja miten "topattu" laukku olisi hyvä. Tämän vuori on vanhasta päiväpeitosta leikattu ja siinä on kevyt vanu. Taskut protossa on ihan vaan valmiita farkkutaskuja, "oikeaan" versioon voisi laittaa kuminauhalla suppuun menevän "laturitaskun" sisäpuolelle, vai mitä? Oli se vaan kiva päästä leikkelemään farkkuja palasiksi. Siitä on tullut mulle ihan ykköshuvi!

Neulepuolella on valmistunut "kokeilubolero", jonka äsken pingoitin. Kuvia tulossa aikaisintaan huomenna, mikäli kuvaaja tai sopiva malli löytyy.

Niin, se joulukuusi kannettiin perinteiden mukaan eilen ulos. Samaan syssyyn joulukoristeista valtaosa palasi laatikoihinsa odottamaan seuraavaa joulua. Ikkunan välissä vielä koristeita on, mutta odotellaan pakkasten lauhtumista ja pestään sitten samalla ikkunoita, eikö vaan...
Useana päivänä olen siivonnut "kaapin päivässä" periaatteella kaappi tyhjäksi, pesu Höpöllä (eli höyrypesurilla) ja sitten osa tavaroista roskiin ja loput kaappiin takaisin. Arvatkaapa, millaisia roskamääriä on kaapeista siirtynyt pois... Eikä kaapit tyhjiksi ole tulleet, vaikka hivenen tilavammilta nyt vaikuttaavatkin. Eipä tosin mene kauaa, kun ollaan taas lähtötilanteessa...

Hyvää viikonjatkoa!

9 kommenttia:

MammaMyy kirjoitti...

Kyllä ovatkin mukavan näköisiä noi farkkulaukkusi. Mietin tässä että mahtaako sinulla olla oikein teollisuusompelukone. Mie nostan paininjalkaa, hinaan siepparia ylös alas ei vaan tahdo vetää. Hyvä kun saan farkkujen lahkeet lyhennetyksi.
Yksi tyttäreni kissoista on kans samanlainen väkättäjä. Istuu ikkunalaudalla lintuja kytiksellä ja väkättää. Monet naurut mokomalle naurettu :D

Sude kirjoitti...

Eikös vain tule itsellekkin hyvä olo, kun huomaa että kissa on oikein onnellinen :)Onnellisuus tarttuu.

Villisilli kirjoitti...

Mukavan onnellinen postaus :)

Eila kirjoitti...

Mistähän ihmeestä sitä tavaraa kaappeihin kertyy...Muuton yhteydessä hävitettiin tavaraa ihan kunnolla mutta tuntuu että vieläkin ainakin puolet tavaroista ja vaatteistakin on sellaisia joita säilyttää ihan turhan takia...Tuo Höpe on varmaan ihan hyvä siivouskaveri:)

Marjut kirjoitti...

Onnellista lemmikkiä on tosi mukava katsella:)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Nuo sinun farkkulaukut ovat kauniita.. Minunkin pitäisi ottaa tuo kaappisiivous ja turhien tavaroiden pois heittäminen ohjelmaani...

Mammutti kirjoitti...

Mammamyy; MUlla on jo toistakymmentä vuotta vanha silloin "hienompaa" mallia oleva Singeri koneena. Kone on hyvin, hyvin herkkä, mutta paksulla neulalla pärjätty, farkkujen sauman yli ompelu ei onnistu silläkään. Ennen kammoksuin farkkujen lyhennystä juuri sen takia, neuloja ja hermoja meni... Noissa laukuissa ja muissa farkkupalaompeluissa leikkaan ne paksut saumat pois paloista, näin ompelut onnistuu suhthyvin. Joskus olen yrittänyt käyttää "valmista saumaa" hyväkseni, huonolla menestyksellä. Muuten, vaikka mulla on hyvät kangassakset, niiden paksujen farkkusaumojen leikkuussakin on ongelmaa.
Sude ja Villisilli; Totta, onni tarttuu ja onnea voi ja pitääkin jakaa!
Eila; Ja minä olen vielä hamsterin sukua säilömisessä, eli tavaraa piisaa...
Marjut; Totta ja onnellisiksi ne tekevät katsojankin!
Rantapuikko; Kiitos!

Pirena kirjoitti...

Ihastelin tuossa sivussa olevia neuleita.
Mitähän se kissojen väkättäminen mahtaa tarkoittaa, olen meidän vanhempaa kissaa seurannut kun se harakoille väkättää.
Kissojen kuvistakin tulee aina hyvä olo, saati sitten siitä, että saa koskettaa ja pitää sylissä.

Susu kirjoitti...

Tosi kiva idea tuo läppärilaukku!
Meilläkin ajetaan ikkunan läpi lintuja takaa ja ikkunat on kans sen näköiset... eilen Tassu oli nähnyt ketun ja meni melkein läpi ikkunasta!
Mainio systeemi tuo kaappi per päivä - mä siivosin kotona viimeeksi kolme vuotta takaperin kun piti keksiä jotain tekemistä uutta kissavauvaa odotellessa:-)