perjantai 15. tammikuuta 2010

Täsmäjämähuivi!


Kiitokset vielä edellisen bloggauksen bolerokommenteistanne. Pian viikon käytettyäni boleroa se on osoittaunut toimivaksi vaatekappaleeksi. Lämmittää mukavasti niskaa ja selkää. Ongelmaksi tässäkin tulee nyppyyntyminen, täyttä villaahan tuo on, mutta oletin vähän kauemmin pysyvän hyvänä, kun ei "kuluvia kohtia", kuten hihoja tässä ole. Kun löytyis lanka, joka ihan oikeasti pysyisi hyvänä käytössä! Parhaillaan puikolla Terhin Silmu-huivin koeneulonta pellavalangasta. Valmistunee viikonloppuna, joten seuraavaksi siitä enemmän.

Täsmäjämähuivi takkiin, tehty nimensä mukaisesti jämistä. Takki on valkoinen ja tehosteet punaista ja mustaa. Pitkään olin himoinnut kutoa kaulahuivin poikittain ja tässä se nyt on. Alkuidea satunnaisista väreistä muuttui alkukerroksilla ja huivin neuloin mustasta, valkoisesta, punaisesta ja kahdesta eri harmaasta langasta. Pituuden arviointikin oli vaikeaa, kun 80 cm pitkillä puikoilla silmukoita oli lähemmäs kolmesataa, hyvin pituus riitti ja muutenkin huivi osoittautui ihan hauskaksi tehdä.Loppukevennyskenä Sonffin suklaahetki!
No ei Sonffi oikeasti suklaata syö, mutta noi ihanat paperit, niiden perässä on hauska juosta, piilottaa maton alle ja myös leikkiä noutajakoiraa. Sonffille heitetään karkkipaperi ja Sonffi tuo sen suussaan takaisin heittäjälle, tiputtaa eteen ja naukaisee päälle "lisää heittoa"! Hyvin Sonffi oppi tunnistamaan suklaarasiat joulun aikaan. Kerran sattui erehdys, kun "täti" alkoi aukaista ilman papereita olevaa suklaarasiaa ja Sonffi hyppäsi syliin odottamaan paperin heittoa. No, onneksi oli papereita jemmassa ja Sonffi ilo pelastettu.

Tähän onkin hyvä lopettaa tältä erää ja toivottaa Sonffin ja itseni puolesta suklaista viikonloppua!

11 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua sinullekin! Kiva täsmähuivi:)

Omppumato kirjoitti...

Mukava huivi!
Ja kissa on taas niin suloinen :).
Hyvää viikonloppua!

Tupuna kirjoitti...

Kivannäköinen huivi!

Sude kirjoitti...

Kauniit värit huivissa. Sonffilla on niin ihanan pörröinen masu, tekis mieli upottaa sormensa sinne karvojen sekaan.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis huivi, kivat värit. Minäkin yhdyn tuon kissan ihailija joukkoon...=D
Hyvää viikonloppua!!!

Marleena kirjoitti...

Kiva huivi ja raikkaat värit.
Jännä vinkki tehdä huivi poikittain!
Kissojen leikit ovat sitten kivoja!

Hepuli kirjoitti...

Kiva huivi! Oon kans monesti meinannut tehdä poikittain. Kiva nähdä onnistunut lopputulos, ehkä joskus vielä uskallan itsekin :)

Susu kirjoitti...

Kiva huivi!
Ja Sonffi se vasta mainio kissa on kun tuo lelun takaisin heitettäväksi! Eilen viimeeks mietittiin että kuka juoksuttaa kun Tassu istuu paikoillaan ja me heitellään sille leluja...

Anonyymi kirjoitti...

Voi että kun sulla on ihana blogi. Ja ihania käsitöitä. Vahingossa löysin blogisi susun silmukoiden kautta. Himoan noita huopatossuja ja etenkin niiden ohjetta. Olen käsityökärpäsen purema mutta aloitteleva tumpelo sellainen. ---saara--

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset Sonffin ja omasta puolestani! Olen täällä sairastellut ja Sonffi on nauttinut olostaan maatessaan mahani päällä rapsutettavana. Sonffi on oikea halihalipusipusi kissa, tai oikeastaan nalle.

Matleena kirjoitti...

Ja taas kiva oivallus tämä Täsmäjämähuivi! Kauniit värit ja spii hyvin takkiin. :)