tiistai 16. helmikuuta 2010

Vauhtiliivi!


Vauhtiliivi (ainakin malli liikkuu vauhdikkaasti) menossa synttärilahjaksi 9 vuotta täyttävälle tytölle. Tyttö itse pyysi jo viimevuoden puolella neulomaan lahjaksi liivin. Arvatkaas vaan, miten mieluinen tehtävä tämä lahjan teko oli! Toivottavasti saajalleen on myös mieluinen.

Liivin koko noin 150 cm, langat pääasiassa Raggia (kulutus n. 250g) ja 4,5 mm Adeilla pyöröneuleena tehty. Lopussa punaista ja valkoista oli enää yhden olkaimen verran jäljellä, eriparin olkaimet, eriparin napeilla on hauskat (ainakin mun mielestä). Malliahan tähän ei tietenkään ollut, eli sitä "neulotaan eteenpäin ja samalla ideoidaan" mallia käytetty tähänkin.


Tästä vauhtimallin pyörähdyksestä saa helpon aasinsillan mun eiliseen kaatumiseen. Miksei silitysraudassa lue : Silittäminen saattaa vaarantaa terveyden! Niin siis, minä silitin saumoja ja kankaita (saattoi siihen kasaan joku vaatekkin olla eksynyt) ja mun jalat on vähän viallisiksi käynyt, eikä sitä aina osaa varoa. Siitä sitten meinasin liikkumaan lähteä ja lähdinkin lentoon ja päädyin kyljelleni lattialle. On se sitten kumma, ettei mammutti opi lentämään, vaikka vähän väliä harjoittelee. Äkkiä oli perhe ympärillä ja alettiin vaurioita arvioida (lattiaan ei onneksi tullut kuoppaa!), ei luita poikki ja varovasti ylös yrittämään. Kunnon mustelmia löytyy nyt tasaisesti oikealta puolelta ja kyynärpää taisi osua kynnyslistaan, sekös sattuu ja haittaa kutomista, tosin eipä eilen tehnyt edes mieli kutoa. Nytkin tyynyillä tuoliin mukavaan asentoon itseni tuin, että pääsen koneelle, jotenkin tuo Olympia-huuman katselu ja mitalisateen katselu alkoi kyllästyttää... Ja nyt on sitten pakko olla aika lailla paikoillaan... Kunnon rymähdys ilmeisesti oli kun mammutti maahan mätkähti, nimittäin Sonffi oli pelästyksestä hypännyt ilmaan toisessa huoneessa.

Sonffista siirrytään seuraavaa aasinsiltaa (vai kissansiltaa) pitkin kissoihin. Meidän oma pikkuinen, eli Jakke kissa sairastaa. Tänään aloitettiin lääkitystä ja toivotaan pikaista paranemista. Vaikka Jakke on jo yli kahdeksanvuotias, on tämä ensimmäinen kerta kun on kipeänä. Ja meidän lisäksi myös toiset kissat ihan selvästi on huolissaan ja suhtautuu Jakkeen ihan eritavalla. Sonffikin käy katsomassa Jakke-enoa ja nuolee naamaa ja tulee "itkemään" mulle, Sonffi on muutenkin kova poika juttelemaan ja me käydään henkeviä keskusteluja päivittäin. Toivotaan, että Jakke paranee pian!

Puikoille aloittelin Revontuli-huivia siitä Sandenssin mini Paletista. Miten ihmeessä se voi olla sukkalankaa? Tuossa pätkässä, jonka olen neulonut on ollut monia niin ohuita pätkiä, että ompelukoneenkin lanka on paksumpaa. Yritän huivin kuitenkin saada neulottua valmiiksi, ihan nätti huivin alku kyllä on.

Kauniita talvipäiviä, älkääkä harjoitelko lentämistä ilman turvaverkkoa!


17 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Voi poloista Mammuttia, ei saa olla niin kiirus, ettei jalkoihin ennätä katsella. Onneksi selvisit kohtuullisen kokoisilla vammoilla.

Jakke-kisulle kanssa toipumista, koko meidän nelipäiseltä koplalta.

-maria- kirjoitti...

Paras siis olla silittämättä!! (Ihan kun muutenkaan sitä kovasti harrastaisin ;-) )

Pienten (oli ne ihmislapsia tai eläimiä) sairastaminen on aina kurjaa. Paranemista kisulille!

Kiva neule! Hyvät värit, ja olkaimet eriparisuuksineen hauska yksityiskohta!

Marleena kirjoitti...

Voihan Mammutti, koitahan parantua.
Lentäminen, ainakin omin avuin on kovin vaarallista! Pitääpä muistaa kun seuraavan kerran silittelen.

Liivi on kivan näköinen ja varmasti mieleinen.

Ja niin nättejä nuo edelliset myssyt!

Eila kirjoitti...

Kivatyttösen neule!
Samaa ihmettelin minäkin Minipalettia neuloessa, ohuita kohtia oli silloin tällöin ja toivioin vain ettei niitä osuisi kantapään kohdalle:) Muuten se on minusta kiva lanka sävytykseltään,tekisi mieli ostaa sitä punasävyistä.
paranemisia sinulle kolhuista ja Jakelle myös toipumista!

Villanne kirjoitti...

Kaunis vauhtiliivi! :) Paranemisia!

Marjut kirjoitti...

Voi sinua; toivottavasti ruhjeet paranevat nopeasti!

Nätti liivi, varmasti mieleinen:)

Matleena kirjoitti...

Voi kun hurjalta kuulostaa tuo lentosi!!! :o Onneksi ei käynyt pahemmin. Minäkin olen sellainen kompuroija nykyään, ettei koskaan tiedä, milloin keikahtaa ja mitenkin, joten myötäelän kokemuksen tuomalla tietämyksellä. (Olihan hienosti sanottu!!! ;D)

Pirtsakka liivi! Varmaan sankarittaren mieleen!

Minulla muuten pääsi eilen valmis Revontuli puikoilta, mutta postaan sen vasta joskus myöhemmin, kun menee lahjaksi ja saaja käy blogissani aina joskus.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hieno tuo liivi!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Voi, ikävää tuo kaatuminen..onneksi ett saanut silitysrautaa päällesi... niin se lentämään oppiminen on aika vaikeaa..Toivottelen Jakelle tervehtymistä..ja samoin sinulle mustelmista paranemista.. Ihana vauhtiliivi, värikäs ja tosi vauhdikas on malli ja varmasti saaja tykkää...

TeSa kirjoitti...

Älä sinäkään jatka lentoharjoituksiasi, sen verran hurjalta kuulosti tämä yrityksesi.
Ihana neuleliivi ja niin kaunis tyttönen.

Sude kirjoitti...

Kyllä se olisi viisainta jättää lentäminen ammattilaisille :) Onneksi ei sattunut tuon pahemmin. Meillä ei silitelläkkään juuri muuta kuin kissoja. Liivi on kumminkin nätti ja varmaan mieluinen, jos sitä oli oikein toivottukkin. Eri väriset olkaimet on kiva idea.

Sipi kirjoitti...

Kaunis liivi!
Voi sua, koeta parantua! Silittäminen on tosiaan vaarallista, itse kun viimein menin silityslautaa siirtämään niin tyhmästi että otin käsin kiinni siitä rautaosasta missä kuuma silitysrauta lepää-arvaa vaan paloiko kädet! :D

Outi kirjoitti...

Jopas siellä on rymytty! Kissalle paranemisterveisiä. Ja hei, liivi on hieno!

Sartsa kirjoitti...

Tuliko nautittua Red Bull? Onneks ei menny mitään poikki, eikä tullu silitysrauta päin näköä.
Liivi on ihan vauhdikkaan näkönenkin sähäköinen raitoineen.
Pikaista paranemista sairastajalle.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia Teille kaikille, ansiostanne paraneminen onnistunut nopeammin, kuin uskalsin toivoa!
Jakellekkin lääkekuuri alkaa parantaa, vaikka vielä on kovin säälittävän oloinen.

Mari kirjoitti...

Minä tein kanssa siitä mini palettista Revontulen. Mielestäni huivista tuli kaunis. Mutta sukkia en kyllä siitä tekisi. Samoin kuin sinäkin sanoit, niin tosi ohkaisia kohtia on langassa välillä. Huivilangaksi mielestäni ihan OK :)

Omppumato kirjoitti...

Pirteä liivi. Paranemisia!