keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Ala-aste taakse jäi...


Ala-asteen hyvästeli nämä tytöt tälläiset hamoset yllään!
Eli vihdoin ja viimein viimeinen postaus koulujen päättäjäispäivästä.
Kiitokset vielä noiden edellisten mekkojen kommenteistanne!

Yläasteelle syksyllä siirtyvällä tyttärelläni oli koko kevään suunnitelmissa ja piirroksissa mekko, joka päällään hän haluaa viettää viimeistä kevätjuhlaa ala-asteella. Kankaankin oli valinnut kaapista, kaksi vuotta sitten tekemäni yo-mekon loppupalat (edellisen postauksen ylioppilaan isosiskolle). Epäilin kankaan riittämistä tytön piirtämään malliin, tyttö oli sitä mieltä, että saan kankiaan riittämään. Tällä tytön vahvalla uskolla riitti se sittenkin ja. Sininen kangas on satiinia ja valkoinen ryppytaftia. Mekon helma on "pussimallia", mallia yritetään tuossa alakuvassa pienellä pyörähdyksellä saada esiin. Kaavat tähän tein alusta asti itse. Tyttö tykkäsi mekosta ja sehän oli pääasia. Oman kevätjuhlan jälkeenhän tyttäret jatkoivat juhlintaa lakkiaisissa ja ainakin siellä tyttärellä oli tämä pikkusiskon esittelemä hihatin päällä ja hyvinhän se sopi mekon kanssa.


Ja tyttären paras ystävä kaipasi myös juhlamekkoa, jonka sain tehdä. Tytöt totesivat tyttären mekon mallin sopivan ystävälle, kunhan olkakappaleita ja helmaa pidennetään. Yhdessä tyttöjen kanssa piipahdettiin kangaskauppaan, josta ostettiin lila tafti ja musta ryppytafti löytyi omasta kaapista. Onneksi kaavakappaleet oli vielä tallessa ja toinenkin mekko oli pian valmis. Ja nätti oli mekko tytön päällä ja toivon olleen myös tytölle mieleinen. Helmat heilahden lähdettiin ala-asteelta, saapa nähdä, millaiset mekot ensikeväänä tytöille tehdään...

Ompelukone on suristellut arkisia ompeluksia edelleenkin pienten tyttösten arkisempia mekkoja, Henkalle shortseja, itselle paitaa, kännykkäkoteloa, kassia yms. Kovasti olisi intoa ompeluun, aika vaan ei meinaa riittää. Toisaalta, jos joka päivä vähän tekee ja ompeleet on tuollaisia perusjuttuja, joihin on jo kaavat jne. Niin kyllä niitä sitten valmistakin tulee pikku hiljaa.

Hyvää loppuviikkoa!

P.S. Arvatkaas mitä käsityöhön liittyvä asia tekisi mieli kokeilla?
Kasveilla värjätä lankaa... Juu u, pelottaa vaan, jos siihen jääkin koukkuun...


13 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Nättejä mekkoja!

Marleena kirjoitti...

Sievät mekot ja ovat varmaan mieleiset, kun ovat saaneet itse suunnitellakin niitä!
Suloinen tuo aiempi ylioppilaan julhamekko!

Susu kirjoitti...

Upeat juhla-asut tyttösillä!

Neferi kirjoitti...

Oikein nätit mekot. Kasveilla värjäys on muuten oikein hauskaa, sillä lopputulos on aina yllätys.

Neili kirjoitti...

Jatkan mekkojen ihailua.
Kun on saanut tyttöjä, saa ommella mekkoja! Kiva!

Marjut kirjoitti...

Olet uskomattoman taitava, kun teet tuollaiset mekot kaavoista lähtien tuosta vaan.

Birgitta kirjoitti...

Nättejä mekkoja olet tehnyt. Kommentoit tuolla Susun silmukat blogissa kissan ruokavaliosta. Mitä ruokaa teidän kissat syö? Meidän Leevikään ei syö kaupan märkäruokaa, kuivamuonaa kylläkin. Mutta silti karvanlähtö on melkoista.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Nätit mekot!

Meidän ala-astelaisten kevätjuhlat on niin vaatimattomia, että sinne mennään h&m:ltä tilatuissa kesäkretuissa.. ;oP

Villanne kirjoitti...

Kauniita mekkoja!

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Hauskat helmat, onnea tytöille!

Eija kirjoitti...

Mekot olivat ihania! Mutta kyllä langanvärjäys kasveilla on vähän vaarallista: tekisi mieli värjätä lisää, vaikka edellisiäkään ei ole ehtinyt neuloa :)

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommentoijille! Itse iloitsen siitä, että vielä tekemäni kelpaa (omille) ja se hyvä puoli tyttölapsissa myös on, että niillä on kavereita, joille voi myös ommella mekkoja.
Pirjo-Riitan kommentin luettuani, aloin miettimään, että nuo tekemäni mekot lähtevien tyttöjen päällä edusti 40% tyttöjä, eli pienen pieni koulu meillä. Ei yleensä kevätjuhlaan ole puettu, kuin joku mekkonen. mutta nyt tytär oli sitä mieltä, että kun koko koulu on käyty, niin hienompi mekko olla pitää...
Ja tuota Eijan mainitsemaa langanvärjäys innostusta juuri pelkään. Jos antaa lankapadalle pikkusormen, viekö se koko käden...

Mervi kirjoitti...

Hienot mekot! Jää koukkuun, jo neljättä kesää. Lankakasa kasvaa vaan.