lauantai 26. kesäkuuta 2010

Juhannuksen aikaa!


Vaikka meillä tänä Juhannuksena Juhannusruusu kukki (tosin sade piiskasi kukat huonoon kuntoon) useilla kukkasilla, niin laitoin kuitenkin iiriksen kukkasen "juhannuskukkakuvaksi".

Juhannusviikon vietin tyttöjen kanssa täydellisellä lomalomalla. Kylpylän altaissa polskimme päivät, tytöillä aktiivista uintia, sukeltelua, vesipallopelejä jne. minä lähinnä linjalla höyrysauna-poreamme-vesihierontapisteet ja kyllä on rento olo. Välillä käytiin syömässä seisovasta pöydästä masut täyteen ja täysi ihmetys oli kotona vaaka, joka näytti minulla kaksi kiloa enemmän kuin viikko sitten, krhm... Illatkin oli täynnä ohjelmaa, vaikkapa karaokea, jossa tytöt lauloi kauniisti ja innolla. Aika meni nopeasti ja kotiin tulimme vasta Juhannusaatto-iltana suht myöhään. Ilma oli muuttunut täysin päivän aikana, lähtiessämme oli helle ja kotia lähestyessä auton mittari näytti kolmeatoista astetta ja vettä satoi paikoin hyvinkin rankasti. Eipä sitten tehnyt mieli, eikä kyllä olisi jaksettukkaan lähteä kokolle tai juhannustansseihin.
Sen sijaan nautimme kissoista, jotka olivat olleet hyvän hoitajan hoivissa, mutta siltikin silminnähden iloisia paluustamme. Kissanhoitaja oli tehnyt ihanan yllärin: Koti oli siivottu, nurmikko leikattu, ruokaa kaapissa ja oli herkkujakin kaapissa (älkää kertoko kenellekkään, että mun tyynyllä oli suklaalevy). Kissat oli varmasti saaneet nauttia runsaista rapsutuksista ja saaneet huomiota herkkujan lisäksi. Oli kyllä ihana tulla kotiin, kun vastaanotto oli näin hyvä!


Paljon en reissussa ehtinyt neuloa, yhden hihattimen melkein valmiiksi, siinäpä se viikon puikkojen heilutuksen saldo oli. Tänään olen kiertänyt lukemassa blogeja ja todennut, että viikon nettikatkon aikana on tapahtunut paljon, eikä yhdessä päivässä ehdi kaikkeen tarkemmin tutustua, saati kommentoida. Aamulla alkoi jo ompelukone huudella pöydällä ja teinkin kuvan mekot Hellulle ja Henkalle yhdet shortsit, ihan siltä varalta, jos tulee hellepäiviä. Mekkojen kaava on se moneen kertaan käyttämäni Ottobren "kolmen konstin mekko" omilla muokkauksillani. Paljon, paljon erilaisia ompeluideoita olisi mielessä, saisipa edes osan toteutukseen asti...


Susun blogissa bongasin kanttarellikuvan ja lähes samantien piti lähteä pihalle tekemään tarkastusta. Aivan, jo sielläkin oli ensimmäiset syksyn merkit tai kesän herkut, miten kukakin haluaa ajatella.

Kaunista keskikesän aikaa!7 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Mukavan kuuloinen reissu teillä ollut, varmasti tarpeeseen. Oikein iloista juhannusta vielä näin päivän myöhässäkin;)

Hepsi kirjoitti...

Ihana reissu teillä tuntui olleen, oikea kunnon loma!
Mukavaa juhannuksen jatkoa!

Sini kirjoitti...

Ihanalta lomalta kuulosti! Ja aivan mahtavalta kotiinpaluulta, ihana kissavahti teillä :).

Ihanat nuo mekot!

Neferi kirjoitti...

Ai miten ammattitaitoinen kissavahti :D. Ja hienot mekot..

Marjut kirjoitti...

Kiva reissu teillä on ollut:) Tuollaisen koiravahdin minäkin haluaisin.

Susu kirjoitti...

Sullakin kantsuja! Nyt vaan odotellaan oikein sateista kesää:-)
Ihana loma teillä ja kotiinpaluu vielä ihanampi. Meillä saaressa satoi koko Juhannuksena tunnin ja muuten keli oli mainio. Samaa mieltä näistä blogeista - viikon lukutauon jälkeen ei millään ehdi lukemaan kaikkia kerralla. Melkkest tulee stressi!

Marleena kirjoitti...

Kiva reissu ja varmasti ihana tulo kotiin!
Upea tuo sinun iiriksesi!
Mukavaa heinäkuun alkua. :-D