maanantai 12. heinäkuuta 2010

Lisää värjäystä!


Värjäystä muutaman päivän takaa vasemmalta oikealle:
1. Saniaisella värjätty 7Veikka 150g.
2. Pihlajanlehdellä tuli kaunis oliivin vihreä väri, joka ei kuvissa onnistunut, lankana 7Veikka 150g.
3. Pihlajanlehtien jämäliemeen heittelin kaikenlaista pihalta löytynyttä vihreää, väristä tuli kivan pehmeä vihreä. lankana 7Veikka 150g.
Nimettömät väleissä olevat nöttöset 7Veikan värillisiä jämiä, joita jämäliemissä värjäilin. Värillisistä langoista saakin yllättäviä värejä ja ihania sävyjä.
Ensimmäiset värjätyt langat pääsi eilen illalla jo puikoillekkin.
Värjäilyt jatkuu...


Kesäkuussa valmistunut hihatin, malli edelleen täältä. Lankana 200 grammaa puuvillaa tai puuvillasekoitetta (vyötteet kadonneet) ja 3,5 mm Adit.
Jälkeläinen piipahti kyläilemässä ja vinkkasin hihattimen odottavan kuvausta mallin päällä. Hihattimen tyttö totesi sopivaksi itselleen ja otti mukaansa.


Lämpöennätyksiä varmaan tehty pihassa ja lisää lämmintä luvattu. Onneksi meillä on sisällä vilpoisaa ja tänne on kiva tulla vilvoittelemaan. Yritetän kuitenkin nauttia lämmöstä ja auringosta, vaikkakin mun nivelille vähän liikaa lämpöä... Mutta kuitenkin, kiva kun on kaunis kesä.


Edellisen bloggauksen langat toin kopassa sisään ja Soffi kävi tarkistamassa, miten hyvin lankojen väri sopii turkkiin. Ja sopiihan ne.

Kaunista viikon alkua!

11 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Tosi nätti hihatin; taidanpa laittaa työjonoon tämänkin:)

Sude kirjoitti...

Kaunis hihatin tosiaan. Langat on kauniin rauhallisen värisiä, mutta kyllä Sonffi on silti se parhaan värinen kasassa :)

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Hauska katsoa mitä saat aikaiseksi näistä langoista. Tulostin juuri tuon hihattimen ohjeen, näytti niin näppärältä!

Matleena kirjoitti...

Nätti tuokin hihatin kuten entisetkin! :) Tuohon ainakin riittäisi se minun purkulanka ja voisi tehdä vaikka pidemmillä hihoilla, miettii tämä täällä. ;D

Kauniita värejä noissa sinun värjäämissäsi langoissa!

Hellettä riittää täälläkin, ihanaa! Meilläkin on sisällä viileämpää kuin ulkona: sisällä +25 ja ulkona +28 varjossa. Illalla pannaan taas täystuuletus päälle.

Zelda kirjoitti...

Nämä neulomasi bolerot ja hihattimet ovat tosi upeita. Lankoja myös kuolaan kovasti.

Marleena kirjoitti...

Nätti hihatin!
Ihailen teitä lankavärjäreitä!

Neferi kirjoitti...

Hihatin näyttää hyvältä ja langoissa kauniita sävyjä.

Kyllä kissa tietää :D.

Susu kirjoitti...

Kivoja lankakuvia. Ei yhtään ihme, että olet jäänyt koukkuun. Minäkin yrittelin viime kesänä vaikka mitä ja olin pettynyt kun kaikki kokeilut oli saman värisiä. Nyt ajattelen ihan toisin - nehän on kaikki aika lailla Sonffin värisiä lankoja eli tosi kauniita:-)

Leena kirjoitti...

Noin siinä käy! Lupaat jatkaa värjäystä ja sitten alatkin jo jäädä koukkuun. Minulla nääs on kokemusta .
Hihatin on metka-

Mari kirjoitti...

Kaunis hihatin!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kauniista kommenteistanne! Lankojen värjäys jatkuu yhä kiihtyvämpään tahtiin, joten niin koukussa ollaan, kuin olla ja voi. Hihattimen mallilla tehdyn hiahttimen kuvasin tänään helteessä lapsiparan päällä (villainen hihatin), tosin nopeasti kvuat otettiin. Täällä siis käsityöt jatkuu ihan samoja ratoja pitkin. Kissat käytin eilen illalla suihkussa, kun sisälämpötilat on jo meilläkin korkeat ja kissaoilla varmasti tukalat oltavat turkit päällä.