perjantai 16. heinäkuuta 2010

Sitä samaa...

Täällä kaikki ennallaan, samaa boleromallia ja lankojen värjäystä. Tuttua ja turvallista, hih! Helteet alkaa tehdä tehtävänsä, värikattilat kiehuu lähes itsestään. Porukka meillä(kin) alkaa olla aika väsyä, kissojen lisäksi ihmiset siirtyilee öisin paikasta toiseen ja huonosti nukutaan kaikki. Kissoja käy sääliksi, kun turkit päällä joutuuvat olemaan, eilen käytin suihkussa kisuja ja olivat selkeästi virkeämpiä. Minä kyllä tykkään lämmöstä, mut jos sais vähän vilvoittavaa vettä toivoa luonnolle ja helpotusta oloon ihmisille/eläimille.

Lankojen värjäystä jatkan sitkeästi ja vaihtelevilla tuloksilla. Omenapuun kuorilla sain aikaan yllättävän kauniita värejä, kuvissa ne ei onnistuneet sitten lähellekkään.
Vasemmalla 7Veikkaa, josta tuli kauniisti punaiseen aavistuksen taittuva vaalean ruskea.
Oikealla villasekoitelanka, 100 g ja 320 metriä, alkuperäinen väri oli "vauvankeltainen", jälkiliemi edellisestä langasta ja tulos uskomattoman kaunis väri. Lanka ehkä riittäisi pieneen pitsihuiviin. Onko kellään ideaa ohjeeseen?Hihatin nuorimmalle Gjestal Sildre langasta, malli edelleen täältä, hivenen pienennettynä. Lanka oli yllätys, positiivinen sellainen. Joustava, miellyttävä neuloa. Ostin langan Tampereen reissullamme, kun olin tehnyt pahan virhearvion ja mukaan otettu lanka loppui kesken... Onneksi on lankakauppoja ja loppuloma olikin pelastettu tällä langalla.

Ensimmäinen omasta värjäyksistä tehty neulekkin on jo valmistunut ja pingoitettu, yllättäin hihatin (vähän eri neulemallilla tosin). Ompeluhommia olisi jonossa enemmänkin, ei vaan jaksa sisällä tehdä mitään ei pakollista, eli odotetaan viileämpää iltaa ja sitten ommellaan urakalla.

Helteistä viikonloppua!

6 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Kaunis hihatin jälleen. Oli kiva huomata, että olet innostunut lankoja värjäilemään. Itseänikin kiinnostaisi kovasti.

Neferi kirjoitti...

Kauniita värejä saa kasveilla.

Huomasin itse viime kesänä, että värjäsin liian vähän lankoja samoilla liemillä, mutta kyllä niistä kuitenkin ajan mittaan keksii jotain vaikka keskenään sekoittaen tai muiden lankojen kanssa.

Jos joskus vielä innostun värjäyksestä, niin pistän saman tien vaikka puoli kiloa tai enemmän samaan erään.

Matleena kirjoitti...

Niin mitäpä sitä harrastuksia ja malleja vaihtamaan, kun keran on hyviä löytänyt! ;D Minä muuten aloitin se sinun suositteleman February Ladyn siitä purkulangasta ja nyt jännään langan riittävyyttä.

Marjut kirjoitti...

Kiva hihatin jälleen ja värjäykset ovat selvästi onnistuneita.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kauniista kommenteistanne!

Mini kirjoitti...

Tämä hihattimen ohje kiinnostaisi kovasti, mutten valitettavasti pääse lukemaan sitä tuon linkin kautta.