perjantai 13. elokuuta 2010

Pellon reunalla...

Pellon reunalla syksyisen illan jo hämärtyessä, kuvattiin uusin puuvillatunika.


Löysin kirppikseltä kesällä kasan lankoja, jotka halusivat muuttaa meille. Lankojen joukossa oli tätä puuvillaista lankaa: Christel, Egyptian cotton, super mercerized, kerä 50g ja 75m. Tunnistaako joku langan, tai osaa arvioida, millä vuosikymmenellä lankaa on myyty?

Lanka oli uskomattoman ihanaa neuloa, varmaan parasta puuvillalankaa, jota olen puikoilla liikutellut. Miksei nykyään valmisteta tälläisiä "kunnon lankoja"... Pesin langan ensin kuudessakympissä ja samalla pääsin kokeilemaan tuota puuvillalangan pesun vaikutusta kutistumiseen, tai siihen, että kutistuuko vaate enää langan pesun jälkeen. Siitähän keväällä kirjoittelin. Muutama muukin puuvillalanka menneisyydestä kotiutui samalla reissulla ja nekin jo pesulla kävivät, joten "tutkimusta" tehdään erilaisista puuvillalangoista.


Lankaa oli kaikkiaan 600 grammaa ja varmistaakseni langan riittämisen, neuloin tunikan ylhäältä alaspäin. Halusin siitä pitkähkön ja pitkähihaisen. Hyvin riitti lanka, jäikin vielä kerällinen. Malli on oma, eikä mitenkään mielikuvituksellinen. Tätä aloinkin tehdä Hellun ja Henkan täällä ollessa nukutusneuleena, nukutuksessa hämärässä huoneessa sileä oikea pyöröpuikoilla on parhaita malleja (mun mielestä). Puikkokoko oli 3,5 mm ja pyöröneuleena hihoja lukuunottamatta tehty. Vähän "kasvunvaraa" tai kutistumisvaraa tunikassa on ja jännityksellä odotankin ekaa pesua. Ihan tyytyväinen olen neuleeseen, eiköhän tätä tule pidettyä paljon ilmojen joskus viilentyessä.

Huomenna sitten "ammutaan" syksyn alun ja Jouluun valmistautimisen virallinen lähtölaukaus ilmoittautumalla tänne.

Hyvää ja kaunista viikonloppua!


14 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Voi miten kaunis tunika, tulee varmaan pidettyä tosi paljon. Värikin on mitä parhain. Kirppareilta tekee välillä kyllä kunnon löytöjä.

Marjut kirjoitti...

Tosi nätti taas kerran!

Susu kirjoitti...

Voi että on kaunis!

Sukkasatoon minäkin...Johan tuosta kyhäilystä alkaa toipua:-)

Anonyymi kirjoitti...

IHANA tunika, oih! =)

Mari kirjoitti...

Ihanan kaunis tunika! :)

Mohariina kirjoitti...

Puuvillalangan laatuun vaikuttaa olennaisesti raaka-aineena olleen puuvillan laatu. Egyptiläinen puuvilla ilmeisesti on laadukasta, koska parhaimmat lakanat ja ja langat tehdään siitä. Dropsin puuvillalangoista Safran on 100% egyptiläistä puuvillaa, kannattaa kokeilla onko yhtä miellyttävää.

Neferi kirjoitti...

Tunikasta tuli komea - ja värikin on hieno.

Korkealaatuinen puuvilla on kyllä mukavaa neuloa ja pitää vaatteena päällä.

Anneli kirjoitti...

Kaunis tunika, ja niin isänmaallisen värinen :)

Zelda kirjoitti...

Todella upea tuo tunika.

Menestystä myös teidän yläkoululaisellenne. Haikeaa, eikö vain, miten ihan hetkessä "kasvoivat" isoiksi neideiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis tunika ja ihana väri!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Jo on kaunis tunika. Kirppiksiltä tekee joskus hyviä löytöjä. Minäkin löysin puuvillalankoja eräästä Tampereen kirppikseltä.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kauniista kommenteistanne! Seuraavaksi puuvillalankaa ostaessani meinaan kyllä kokeilla tuota Safrania. Tunikan lanka oli todellakin paras puuvillalankani kautta aikojen. Valitettavasti vaan nyt kaapista löytyy puuvillaa vähäksi aikaa...

Omppumato kirjoitti...

Ihana ja nätti tunika!
Sopii sinulle oikein kauniisti.

Äipän touhut kirjoitti...

Olet ollut ahkera ja tehnyt kauniita neuleita kesän aikana.