tiistai 10. elokuuta 2010

Taas hihatin!


Mutta aloitetaan kuitenkin namin värisellä värjäyskuvalla. Värit näissä värjäyskuvissa on mun omalla koneella suurimmalta osin aika lähelle oikeita. Kuitenkin muissa näytöissä, joissa olen kuviani katsellut on värit olleet ihan liian haaleat. No, ei sille käsittääkseni mitään voi, joten mennään eteenpäin enemmän tai vähemmän oikeilla väreillä...

Värjäilyt kasveilla jatkuneet jo tutuksi tulleessa tahdissa, eli soppa päivässä, pitää Mammutin langat värissä. Uusia kuvia otetaan, jahka langat kuivahtaneet. Ilmat muuttui kosteaksi, tai siis sateeksi, joten ulkona langat kuivuu hitaasti. Ja olen edelleen koukussa lankojen kasveillä värjäämiseen, pahasti!Yllättäin neuloin hihattimen tällä mallilla, olisko tää nyt viides vai kuudes samalla mallilla.
Kuvassa "luottomallini" päällä, hihatin tehty "isommalle ihmiselle", muttei anneta sen häiritä.


Lanka on tunistamatta, saattaa olla Novitan Isoveljeä, tai sitten ei. Ostin langan kirppikseltä, ilman vyötettä. Puikot 4,5 mm Adit. Viimeisimmät hihattimet olen tehnyt pötkönä ja valmiina vasta ommellut hihasauman. Helpompi arvioida langankulutus, jos lankaa ei määrättömästi ole varastossa.

Sain jo pois pingoituksesta itselleni neulotun puuvillatunikan, nyt odotellaan vapaaehtoista kuvaajaa.


Tälläinen kutoja kutoi verkkoaan värjäyspöydän jalkojen väliin. Aika hyvin kutoja sopi värjäyksestä tulevien lankojen sävyihin.

Kaunista viikon jatkoa!


12 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

heh, pitäähän nyt apulaistenkin olla sävy sävyyn :).

Uudessa Kotiliedessä oli muuten kasvisvärjäyksestä juttua...sain numeron jostain kyselypalkintona olikin mukava yllätys.

Neferi kirjoitti...

ja piti siis olla kasvi eikä kasvis :)

Diina kirjoitti...

Kauniin väristä lankaa tulossa, kaunis hihatin ja sopiihan tuo lukinkin käsityö blogiisi hyvin :-)

Matleena kirjoitti...

Mitenhän tämä minun bloggailuni on mennyt tällaiseksi, että saa monta postausta katsoa yhdellä kertaa, kun niin harvoin tänne koneelle ehdin mukamas! ;D Enkä kuitenkaan tee mitään kummempaa kuin ennenkään. Kai se vanhuus on tullut ja hidastanut minut, kun tytärkin on jo viidennelläkymmmenellä! ;DD

Ihanan värisiä lankoja olet saanut aikuiseksi! Ja noita kauniita boleroita!

Mari kirjoitti...

Nätti hihatin! :)

famu kirjoitti...

Sievä hihatin.Kävin hakemassa mallin.Kiitos linkistä.- Ihania lankoja on väripadassasi syntynyt.-Menestystä opinnoillesi!

Marjut kirjoitti...

Hempeää lankaa tulossa ja taitava kutoja tuo apulainenkin:)

Kiitos muuten mekkolinkistä. Olin aikoinaan sitä katsellutkin, muttei enää osunut silmään Ullan malleja katsellessa. Se on jo puikoilla.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Miten sait tuon kivan värin aikaan. Tuo hihatin on kanssa hieno

Susu kirjoitti...

Voi vitsit! Mistä luonnonaineesta saa pinkkiä? Nyt alkaa minuakin kiehtomaan...

Mä olin tänään kans ihan kade yhdelle kutojalle, joka oli kutonut parissa päivässä isot verkot parvekkeen ikkunoihin. On ne vaan nopeita ja taitavia!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kauniista kommenteistanne! Tuo vaaleanpunainen on peräisin punaherukoista. Pakastimestakin vielä löytyy noita punaherukoita ja pakastin puolestaan on uhkaillut hajoamisella, joten pistin pari pussillista pataan langan kanssa.

Roina kirjoitti...

Kaunis hihatin!

Omppumato kirjoitti...

Kiva hihatin :).
Herkullisen väriseksi värjäsit lankaa tällä kertaa :). Todella hyvin onnistunut!