keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Ätshii ja farkkupalaa!


Ollaan nuorimman kanssa kovan flunssan kourissa, kuten niin monet muutkin tällä hetkellä. Sympatiat ja kuumat teemukit flunssailijoille siellä ruudun toisella puolen ja muille toivotan flunssatonta syksyä!

Elokuvien katselun välissä naputtelin kuvia koneelle farkkutakistani.


Takin tekoon pääsin ystävällisen naapurin avulla, hän kiikutti parisen viikkoa sitten kassillisen farkkuja, juuri kun olin saanut tuon olkalaukun tehtyä ja se "vaati" takkia seurakseen. Takin pohjakaavana on jokin ikivanha Modan kaava-arkilta kopioitu kaava, jota tietenkin muokkasin mieleisekseni. Farkuista saksin sen mukaan paloja, kuin kuvittelin käytettävissä olevien farkkujen riittävän takkiin.

Ja kävipä niin hauska sattuma, että roskiin menossa oleva vanha (värjäys epäonnistui) takki roikkui vielä eteisessä ja huomasin siinä olevan vuorin sopivan tismalleen, takkiin pienellä lyhennyksellä. Niinpä ratkoin vuorin. Ainoa haittapuoli vuoressa on valmistajan lappunen ommeltuna niskaan, niin etten uskaltanut ratkoa pois. Tytöt ehdottikin lapun tuunaamista "Mammuttimaiseksi", mutta se sitten jäi... Uskomattoman määrän aikaa saa muutenkin uppoamaan näihin farkkupalahommiin, jälkeenpäin tajusin jo tuota laukkua tehneeni kolme iltaa aika aktiivisesti. Takissa aikaa meni paaaljon, lähinnä palojen leikkuusuunnitelmiin. Toinen haittapuoli on sotku. Huusholliin leviää sininen pölypilvi ja keittiön, jossa leikkaan, sekä makkarin, jossa ompelen lattiat täyttyy farkkusilpuista. Kaikesta huolimatta farkut on tälläkin hetkellä kaikista innostavin ompeluhomma. Kun flunssa helpottaa, jatkan Henkalle lattiatyynyn tekoa synttärilahjaksi, ehkä valmistuu ajoissa, ehkä ei... Ja sen jälkeen ei huushollista ehjiä farkkuja ehkä enää löydy...


Tässä vielä takki takaa. Kuvasta ei hyvin erotu kaikki palat, mutta samanlainen on kuin etukappale. Takin alkaessa valmistua iski ajatus, ettei siihen sopivaa huivia ole. No, hetkessä mieleen tuli kaapissa oleva sopivanvärinen pätkävärjätty sukkalanka ja Ullasta Lumi-huivin ohje.

Tässä tapauksessa siitä tuli Lumisukka-huivi.


Sonffikin päätti alkaa rentoutumaan kunnolla!


21 kommenttia:

Kisa kirjoitti...

Hieno takki ja kaunis huivi. Voi kun itselläkin riittäis tarmoa ja ompelutaitoa tehdä vanhoista farkuista jotain :)

Emma kirjoitti...

Kiva takki, ei varmasti samanlaista kävele kadulla vastaan :) Ja upea sukkasadon aloitus!

Villanne kirjoitti...

Farkkukangas ja vanhat farkut ovat hyvää materiaalia! Kaunis kokonaisuus! :)

Pitsisukka kirjoitti...

Oletpa taitava, upea takki! Todella uniikki työ!

Helmis kirjoitti...

Hieno takki - ja mikä asukokonaisuus! Vau!

Mä se vaan kerään farkkuja yläkaappiin, mutten saa niistä mitään valmista.... no joku kaunis päivä se sit täälläkin ehkä alkaa, eikä näytä loppua tulevankaan :)!

Leena kirjoitti...

Takista pidän!

outi kirjoitti...

Siis eikö sulla ollut flunssa? Minullakin on. Atshii vaan sinnekkin. Mutta minä en pysty juuri mihinkään ja jos oikein ymmärsin, sinä olet flunssaisena tehnyt laukun, takin, huivin... Kaadu nyt kuule sinäkin kissan viereen ja pötkötellään, kun kerrankin on siihen laillinen oikeus.:)

Neferi kirjoitti...

Vauts, hieno takki sekä laukku että huivi.

Neili kirjoitti...

Hienot tamineet syksyyn.

Matleena kirjoitti...

Aivan ensimmäiseksi roppakaupalla lämpimiä ja parantavia ajatuksia sinne teille! Ja etähalit, niitähän aina voi flunssaiselle antaa! ;D

Onpa tosi upea syysasusetti sinulla! :) Sinä se osaat, jaksat ja viitsit!

MariJ kirjoitti...

On kyllä komea takki ja niin kaunis huivi!

Sartsa kirjoitti...

Jopa tulikin tyylikäs takki farkuista! Ja huivi on kaunis, sopii takin kanssa.

Marjut kirjoitti...

Aika upea takki ja huivi myös! Paranemisia.

Zelda kirjoitti...

Mä en ala, kukas mut inspais ompelukoneen äärelle:) Mutta hei, nuo ovat kyllä niin upeat, ettei mitään rajaa.

Suvi kirjoitti...

Komea takki!!! Kissa on kans aika soma.

Flikka kirjoitti...

Tosi hieno takki! Mulla on kans kerääntyny farkkuja, joista voisi jotain ommella, kunhan keksis mitä.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kauniista ja parantavista kommenteistanne! Yllytän kyllä Teitä kokeilemaan farkkupaloittelua, tosin sillä varauksella, et siihen jää koukkuun helposti. Tajusin just, et mähän olen farkkupala-addikti, hih.
Flunssa alkaa hieman helpottaa, mut vieläkään ei jaksa edes farkkua paloitella, ehkä ensviikolla...

Sipi kirjoitti...

Sulla se farkku vääntyy muotoon jos toiseenkin :)
Ihana takki!

Omppumato kirjoitti...

Upea farkkutakki ja kaunis huivi.
Kyllä noilla kelpaa ottaa syksy vastaan!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi mikä upeus-tosi ihana

Susu kirjoitti...

Voi vitsit että sä olet taitava ja viitseliäs! Upeita juttuja taas. Mä jouduin pakosta tyhjäämään vaatehuoneeni männäviikolla ja ajattelin et kerään kaikki farkkukankaiset sulle. Vaan mulla ei ollut yhtään farkkuja! Oonko mä joku keski-ikäinen vai?