torstai 23. syyskuuta 2010

Mysteeri valmis!

Lankakomeron mysteerihuivi valmistui toissayönä, illallahan ilmestyi viimeinen vihje ja pakkohan se oli valmiiksi tehdä. Edellisessä bloggauksessa olikin jo kuva huivista ennen pingoitusta, siinä kuvassa on muuten väri aikalailla lähellä oikeaa.
Ohje oli loistava ja huivista tuli kaunis! Enkä muista, milloin viimeksi olisin näin innoissani neulonut. Tosin viimeiset kerrokset alkoi olla surullisia, kun tiesi mysteerin lähenevän loppua...

Kiitokset Päiville mysteerin järjestämisestä!

Huivin neuloin kesällä kahvilla värjäämästäni ohuesta villalangasta (olin ostanut tätä lankaa aikoinaan nimettöminä vyyhteinä kasvivärjäystä varten). Neuloessa piti välillä nuuskuttaa lankaa ja hyvin vieno kahvin tuoksu vielä eroittuikin. Kesällähän koko piha tuoksui ihanasti kahville, kun kattilassa kahvit lankojen kanssa porisi (vaikkei oikeasti porisemaan päässyt). Langan väriä oli mahdoton saada kuviin oikeaksi, mutta kuvitelkaa "voimakas maitokahvin väri". Lankaa kului n. 100g ja 4 mm puikoilla tehty (ehkä parenpi olisi ollut 3.5 mm puikot). Päättelyn tein virkkausversiolla. Ihastuin aikoinaan Kevätpäivänyllätyshuivissa virkkauspäättelyyn, saan sillä tavalla siistimmän ja sopivan joustavan reunan.

Tummansinisen villakangastakin päällä kuvat edestä ja takaa: Väri päin mäntyä, mutta kuvio erottuu ja näistä näkee, miten näppärän kokoinen huivi on harteilla. Huivin tulevasta kodista ei vielä ole tietoa, periaatteessa itse en tarvisi huivia, mutta toisaalta tämä on niin kaunis... Lahjalaatikko on sitten se toinen vaihtoehto. Olen mietiskellyt myös, millainen tästä mallista tulisi pellavalangasta (Katian Lino) tehtynä?

23 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Pellavasta tulisi varmasti kaunis. Olen neulomassa pellavasta pyöreää pöytäliinaa, josta itse asiassa sain idean tähän huiviin ja kun muuntelu onnistui syntyi 22 leaves shawlette.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Onpas kaunis huivi!

Emma kirjoitti...

Onpa hulppea huivi!

Omppumato kirjoitti...

Aivan ihana huivi!
Todella kaunis lopputulos.

Villikissa kirjoitti...

Jestas, tulipa upea huivi!!!

Itselläni oli tarkoitus aloittaa teidän kanssa yhtäaikaa, mutta sairastuin kaameaan flunssaan, enkä ole terve vieläkään. Mutta kun tästä tokenen niin minäkin aloitan...

Neferi kirjoitti...

Hyvän näköinen ja kätevän kokoinen todella.

Matleena kirjoitti...

Voi kun on IHANA! Silmät kiiluen olen huiviasi ihaillut täällä ja ajatellut, että minullakin on tuollainen pian. Minulla on vasta eka vihje valmiina, kun viime yönä palattiin muutaman päivän matkalta. Arvaat varmaan, kuinka sormeni syyhyävät puikoille. ;)

Marjut kirjoitti...

Ai että se on kaunis!

Pitsisukka kirjoitti...

Voi miten kaunis, minulla vielä viides vihje työn alla, kohta valmistunee.

Birgitta kirjoitti...

Todella hieno huivi. Leevi kiittelee terveisistä ja voi tällä hetkellä aika paksusti (7,4kg). Pitäisi pistää taas laihikselle. Mutta tuntuu, että hänellä on pohjaton nälkä koko ajan.

Inkeri kirjoitti...

Voi, miten kaunis. Minulla on vielä viimeinen vihje kesken.

Epa kirjoitti...

Tuli kaunis huivi, minunkin täytyy varmaan mallia koittaa vaikka en myysterineuleena sitä ehtinytkään neuloa :D

Sipi kirjoitti...

Kyllä on Upea huivi!

MariJ kirjoitti...

Kaunis huivi!

Susu kirjoitti...

Voi että siitä tuli kaunis! Ehkä minunkin huvivini valmistuu joskus... eilen pidin välipäivää ja rantouduin neulomalla sukkaa:-)Mulla vasta nelonen puolivälissä...

Maritta kirjoitti...

Siitä tuli kaunis!

Seijasisko kirjoitti...

Todella kaunis.<3

Sude kirjoitti...

Siitäpä tulikin todella kaunis. Minulla ei vielä edes aloitettuna, mutta langat on kyllä jo valmiina :) Varmaan kiva, kun samalla saa nuuskutella vähän kahvin hajuja :) Entäs jos kahvihammasta alkaa kolottamaan aina kun huivi on kaulassa :)

Diina kirjoitti...

Upea huivi! Yritin katsoa vuorotellen kahvikuppiini ja kuviasi :-) Ovelasti se vaihtaa väriä.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Onpa kaunis huivi!! Minä olen napannut vasta ohjeet..pitäisi löytää lanka mistä tekisin ja sitten vielä osaanko? Ainakin ajattelin yrittää, vaikka jälkijunassa...

Villanne kirjoitti...

Upea!!
Minun pitäisi vielä päättää kummalla tavalla teen reunuksen...

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset ihanista kommenteistanne! Huivi on tuossa hyllyn päällä hypisteltävänä ja samalla päässä itää ajatus siitä pellavaversion teosta... Ohje oli kyllä mainio.

Annika kirjoitti...

Todella kaunis huivi!! :)