lauantai 27. marraskuuta 2010

Kattia lauantai-iltaan!

Tällä villatakilla lahjottiin tänään 6. vuotiasta neitiä.

Samanlaisen takin eri koristeella tein jo syyskuussa. Välillä tulee tunne, että toistan samoja malleja ja juttuja moneen kertaan, mutta jos joku osoittautuu kivaksi malliksi, niin...
Mullehan on nuo koristeiden teot aina niitä "vaikeampia" paikkoja ja koristeen teon alkaminen on joskus niin vaikeaa. Tämänkin takin nopeaan neuloin, pingoitin, mutta muutaman viikon sai odottaa tuota kattitaskua ja nappeja hyllyssä. Alunperin kuvittelin tekeväni Hello Kityn naaman, joka tulisi takin yläosaan koristeeksi. Noh, empä sitten ottanut takkia esiin samalla, kun vihdoin sain itseni pakotettua kattia virkkaamaan ja innostuin virkkaamisesta naaman kasvaessa turhan suureksi yläosaan. Suunnitelma b käyttöön ja katista tasku. Ja kävin mä ostamassa napitkin tähän silloin valmistumisen aikoihin, mutta kun tuli ompelun aika, niin en enää muistanut mihin varmaan paikkaan ne olin laittanut. Onneksi nappivarastosta löytyi toiset suht sopivat. Tiedättekö muuten, miten taitavasti ja tehokkaasti laitan tavarat varmaan paikkaan talteen ja mitä tärkeämmästä tavarasta on kyse, sen varmempaan paikkaan pääsee.
Ongelmaksi vain on osoittautunut se, etten enää tarvitessa muista kyseisen tavaran varmaa paikkaa ja etsintä alkaa. Yleisemmin etsiessä löytyy se tavara, jota viimeksi etsittiin löytämättä varmasta paikasta ja haussa oleva tavara pysyy varmassa tallessa, kunnes etsin seuraavan kerran...

Tuntuu, että mennyt viikko kului lääkärien vastaanotoilla odottelussa, useampana päivänä oli lääkäreitä ja tutkimuksia ja odottelua, tai kyllähän te varmasti tiedätte, mitä on kun lapsi sairastaa. Nyt alkaa tyttö olla paremmassa kunnossa ja hyvältä tuntuu. Mutta jotenkin sitä oma olo on ihan väsähtänyt. Ympärilleen ei kotona paljon uskalla katsella, kun täällä joku on käynyt levittämässä pölyä tasoille, roskia lattioille, pöytien sekamelskasta ei kehtaa kertoakkaan, mutta kamalinta on, että mun ompeluiden lisäksi langat on sikin sokin. Tämän illan ajattelin vielä antaa armoa itselle, eli ainahan huomennakin ehtii tehdä...

Huomenna alkaa adventti, joten jotain juhlavaa, jouluista vois laitella esille. Empä muista, onko meillä koskaan jäänyt ensimmäisten piparien teko näin myöhään. Yleensä ensimmäiset piparit on tehty heti marraskuun alussa. Meillä tehdään (minä teen) piparitaikinan itse edelleenkin ja aina edellisenä päivänä. Se on se piparimausteiden tuoksu, joka on Joulun odotuksen tuoksuista paras. Pitäisköhän tehdä piparitaikina huomiseksi... Resepti on varmasti tallessa varmassa paikassa!

HYVÄÄ ADVENTIN AIKAA!

13 kommenttia:

Hepuli kirjoitti...

Kaunis february lady :) Vähän lyhyempi malli kuin mun tekemä, sopii varmasti pienelle neidille paremmin! Kaunis jouluinen värikin. Pidetään peukkuja, että sairastelut olisi hetkeksi ohi!

MariJ kirjoitti...

Kaunis neule!

Hepsi kirjoitti...

Voi kiitos Mammutti! Sinulla taas on täällä jälleen ihana neuletakki! Sinä ole mestari niissä! =)

Sude kirjoitti...

Voi miten kaunis villatakki. On varmaan mieluinen pikkuneidille.

Marleena kirjoitti...

Kylläpä on kaunis pikkuneidin takki ja niin ihanan punainen.

Ihastelin noita aiempia huovutustöitä. Pienen laukut vihreä ja punainen ovat aivan suloisia. Mukavia pikkulaukkuja talven pakkasiin!

Anneli kirjoitti...

Ihana villatakki pikkutytölle.
Ja niin paljon muutakin nättiä Sinulla täällä sivuillasi :)

Susu kirjoitti...

Tosi kiva villis. Siitä tulee varmasti pikkuneidin lemmparivaate.

Olipa hauskaa lukea noista varmoista poikoistasi. Samaa täällä - tänään viriteltin jouluvaloja ja suurin aika meni kaikkien muuntajien sun muiden etsimiseen... Kohta tulee pimeää eikä enää villakoirat näy:-)

Neferi kirjoitti...

Hieno lahjus :).

Samalla tavalla täällä tavarat varmassa tallessa ja löytyvät ennenkuin uudelleen hukkuvat..

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne!
Me pistettiin eilen hösseliksi tyttöjen kanssa ja siivottiin reippaasti (2 jätesäkkiä roskaa, miten ihmeessä turhaa tavaraa ja roskaa oli taas näin paljon...), sekä laitettiin vähän joulukoristeita.

Marjut kirjoitti...

Kaunis takki ja kisutasku tosi kiva piriste. Minulla ja blogikoiralla on yhteistä tuo tavaroiden (koiralla luiden) laittaminen tosi varmaan paikkaan. Niitä ei niin vaan kukaan löydäkään; emme edes itse.

Sipi kirjoitti...

Kaunis takki ja tuo kissatasku on mainio idea :)

Äipän touhut kirjoitti...

Kaunis villatakki.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

IHANA!!!!