tiistai 9. marraskuuta 2010

Kissatyyny!

Joskus blogeja selatessa on näkynyt kanavatöistä tehtyjä laukkuja ja tyynyjä. Itselläni on kehystämätön kanavatyö ollut liki kolmekymmentä vuotta laatikossa ja siellä se on edelleenkin, nyt tosin ei enää odottamassa kehystystä, vaan sopivia kankaita tullakseen kassiksi tai tyynyksi.

Kirpparilla piipahtaessa osui silmiini kolme kehystätöntä kanavatyötä ja mukaanhan ne piti ostaa... Ensimmäisenä pääsi harjoittelutyöksi kissataulu, joka oli ommeltu puuvillalangoilla ja oli vähän harvanoloinen, joten ajattelin, ettei haittaa, vaikkei niin hyvin onnistuisi. Toinen kirpparilöytö oli toistametriä paksua sisustuskangasta (50 centtiä), jonla ostaessa meinasin kasseihin päätyvän. No, kotona huomasin kankaan kukkien olevan samaa väriä sohvakaluston kanssa ja suunnitelma muuttui tyynyiksi. Nämä ostokset oli eriaikaan tehtyjä. Sunnuntaina aloin katsella noita tarkemmin ompelumielessä. Vähän muita kankaita ja nauhaa ja lopputuloksena tyyny, josta tykkään paljon.

Puolivahingossa syntyi siis meille täysin sopiva sohvatyyny!

Sukkasato loppui jo toistaviikkoa sitten, mut kukaan ei kertonut sitä mun puikoille. Niinpä vielä valmistui raidalliset polvisukat. Todellisuudessa näiden tarina alkoi siitä, että pääsin auton kyytiin, eikä ollut sopivaa neuletta mukaan, niinpä nappasin langat ja puikot mukaan enempiä ajattelematta. Nämä on täyttä villaa ja jos ei kestä käytössä, niin kudotaan uudet terät...

Sitä huonekalukangasta oli se toistametriä ja kissatyynystä jäänyt osuus päätyi nojatuolien uusiksi "istuin tyynyksi". Sonffi puolestaan ihastui näihin pehmeisiin, väreihinsä sointuviin tyynyihin. Kuvahan piti ottaa, kun Sonffi nukkui iltayöstä tyynyllä kuin vauva!


10 kommenttia:

knea kirjoitti...

Kaunis tyyny ja iloisen värikkäät sukat! Ja Sonffi on aina niin ihana!

MariJ kirjoitti...

Voi miten hauskat sukat!

Marja kirjoitti...

Kissafanina sanon, että voi miten ihana tyyny :O
Ja sulo Sonffi jaksaa aina piristää harmaita päiviä :)

Marjut kirjoitti...

Tosi mahtava tyyny!

Neferi kirjoitti...

Kissatyynystä tuli oikein hieno.

Minullakin on kaapin perillä yksi puolivalmis kanavatyö, joka on aloitettu varmaan yli kymmenen vuotta sitten...ei kiinnosta pätkääkään sen jatkaminen. Se on kehikossa ja pitäisi joko tehdä valmiiksi tai vaikka maalata loput kohdat kohovärillä :).

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kaunis tuo tyynysi. Nuo sukatkin ovat aivan herkut. Ja mikäs ihanainen elämästä nauttija tuossa alimmassa kuvassa köllöttää.

Susu kirjoitti...

Tosi kiva idea tehdä kanavatyöstä tyyny! Ja onhan se hassua, miten ne puikot vaan itsekseen tikuttelevat. Noissa sukissa tulee varmasti iloiselle mielelle.
Ihana Sonffi!

Pirena kirjoitti...

Ihana tyyny mutta kissa on vieläkin ihanampi kun se nukkuu noin rennosti.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kauniista kommenteistanne! Sonffi kiittää omasta puolestaan myös!

Matleena kirjoitti...

Kaunis tyyny ja hyvä idea! Ja komeat on sukat. :)
Muistuipa mieleen, että minäkin olen joskus tehnyt kissatyynyn vaikka en varsinaisesti kissaihminen olekaan. Näkyy se blogissanikin http://lankapirtin.blogspot.com/2008/07/lis-pisteltyj.html vaikka on vähän haalukka kuva.