sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Sunnuntai-iltaa!

Viikko sitten tehtiin äkkilähtö-periaatteella visiitti Susun puotiin lankaa ostamaan. Ja tietenkin kotona muistin ensin yhden ja sittemmin toisen asian, joita piti ostaa, niinhän aina käy...
Ostetuista Palet-langoista valmistui tämä kaulurintapainenhuivimainenhökötys, tai hötäskä lempinimeltään. Hötäskö päätyi lahjaksi ja juuri ennen lähtöään ehdin napata muutaman kuvan hötäskästä, kaulassa näytti kyllä paremmalta, kuin kuvissa.

Mallineuleeksi nappasin uusimmasta Modasta haitarimaisen pintaneuleen (se valkoinen poikittain neulottu pusero). Aluksi mallineule tuntui mielenkiintoiselta, mutta viimeistään puolivälissä jo tylsältä. Ei yhtään hassumman oloinen mallineule. Kaikki ostamani 4 kerää, eli 200 grammaa neuloin pötköksi, jonka sitten silmikoin ympyräksi.

Näitä tälläisiä huivia muistuttavia renkuloita on tänäsyksynä paljon kaupoissa ja myös ohjeita näkyy olevan runsaasti. Ehkä itse kuitenkin olen enemmän huivi-ihmisiä ja siks toiseks, mulla taitaa olla "pari" huivia (krhm).

Tytär pyysi bussikorttilapasia, mut arvatkaas minkä mokan tein? Ihan itse päättelin korttikotelon kuuluvan vasempaan lapaseen, kun kyseessä on oikeakätinen tyttö... Mut väärin oletin, olis kuulemma pitänyt olla oikeassa kädessä! Jollei näytä lapaset käyttöön kelpaavan, niin tehdään sitten oikeaankin lapaseen tasku.
Janne-langasta neuloin, 3,5 mm pyöröpuikolla, muuten ihan perusperuslapaset.

Nyt on puikoilla huopuvaa lankaa ja tossua ja lapasta tulossa. Niin, mä sain ihanan käsintehdyn lahjan nimityspäivän johdosta, mut sen kuvaaminen ei taida onnistua sisällä ja ulkona on tänäänkin satanut vettä tasaiseen tahtiin. Hetki sitten vettä satoi kaatamalla, piti näet tarkistaa, mikä ääni ulkoa kuului ja kaatosateen äänihän se oli. Ei oikein talviselta vaikuta sää tulevalla viikollakaan.


9 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Nätit värit tuossä hötäskässä - vai mikä se olikaan! ;) Niin on noissa lapasissakin, kuin suklaata!

Susu kirjoitti...

Hauska hötäskä ja korttilapaset on suorastaan nerokas keksintö!

Neferi kirjoitti...

Paletlanka ja hötäskö näyttävät oikein hyviltä..

Hepuli kirjoitti...

Hötäskän väri on ihan valtavan ihana! Ja kauniit kätevät lapaset. Hauska idea!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ihanan värisiä neuleita.

Marjut kirjoitti...

Hieno hötäskä:) Tänä alvena ei meillä taida olla käyttäjää tuollaiselle, mutta tarkistetaan tilanne ensi kesänä uudelleen.

Äipän touhut kirjoitti...

Onpa hyvä keksintö.

Diina kirjoitti...

Hieno idea tuo bussikorttilapanen! Juu, onhan se oikealla puolella busseissa se lukijalaite..

Anonyymi kirjoitti...

Ai onkohan ne myssyt mitä on viimeaikoina näkynyt ollutkin Palettea eikä viimetalven Puroa... :) Vai liekö jossain Purossa ollut samat värit?

-Piu-