sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Vihdoinkin!

Viimeyönä SE sitten tapahtui! Hiiren , sen mokoman, joka on kiusannut kissoja hepuliin asti, elämä päättyi Soodin toimesta!

Ennen neljää heräsin paukahdukseen ja vinkumiseen, josta tiesin hiiren olevan kissojen käsittelyssä (miten niin pienestä hiirestä voi lähteä niin kova ääni). Nousin katsomaan tilannetta ja laittamaan ja olkkarissa hiiren perässä meni molemmat kissat, keittiöön tuli ylpeä Sonffi hiiri suussa ja sähisi Soodille, joka yritti lähelle tulla. Sonffi kuitenkin päästi hiiren karkuun, samalla nuorin kaverinsa kanssa, joka oli yökylässä heräsivät ja tulivat seuraamaan hiirestystä. Hiiri pääsi pakoon sen kaikista painavimman kaapin taakse ja kaappia saatiin siirrettyä ja Sonffi ajoi hiiren pois. Jossain vaiheessa hiiri taisi taas käydä Sonffin suussa, mutta Soodi nappasi sen suuhunsa ja sen jälkeen ei piipitystä kuulunut, eikä hiiri liikkunut.

Seuraavaksi alettiin seuraamaan, syökö Soodi tai Sonffi hiiren, kissathan on barffaajia, eli raakaravintoa syövät. Karvaista raakaravintoa ei ennen ole kuitenkaan ollut tarjolla. Leikkimään Soodi vain alkoi ja lopulta otettiin hiiri pois ja tarjottiin aamupala herkuilla kissoille. Semmoinen vähempiuninen yö takana meillä kaikilla, kissat on niiiiin väsyneitä olleet, reppanat....

Farkkupalaa ja tarina siitä miten suurta tulee, vaikka pientä tekee!
Tarkoitus oli tehdä pienehkö farkkupalameikkilaukku kovalla pohjalla. No, ensimmäisenä valmistui isompi alempana olevista perinteisen mallisista meikkilaukuista. No, komia on aina komia, ajattelin ja päätin seuraavasta tehdä pienemmän ja vaihteeksi pyöreän muotoisen. Tuli siitä ihan kiva, käytännöllinen, muttei mitenkään pienempi. Korkeutta tuolla on hiuslakkapullon verran, halkaisija n. 45 cm.

Sinänsä ihan kiva ja varmasti käytännöllinen, jos kuljettaa vaikkapa pariakymmentä kauneuspulloa ja purkkia mukana. Jollei, niin varmasti tällekkin joku käyttötarkoitus joskus löytyy...

Ja vielä yksi pussi, josta sitten tulikin jo vihdoin pienempi. Eli kolmas kerta toden sanoo!

Jujuna tässä on se, että mä innostun farkkujen paloittelusta ehkä vähän liikaa, enkä malta lopettaa ajoissa. Toinen tarina olis se, että piirtäis kaavat tai edes mitat etukäteen. No, huono puoli olisi silloin ettei pääsisi ompelemaan kolmea pussia yhden sijasta...

Olisko kenelläkääm vinkkiä siitä, miten Vuodatuksen blogien alaosaan tulevan mainospalkin saa pois? Selaimenani on Google Chrome. Muille selaimille neuvoja tuon mainospalkin estämiseen on näkynytkin.
Pitkällisen harjoittelun tuloksena olen pikkuhiljaa oppinut neulomaan samalla kun luen blogeja ja muutenkin nuo palkit ärsyttää... Kommentointinikin on mennyt hyvin hiljaiseksi, pistetään kiireen piikkiin, kun on pikuisen ahkerammin puikkoja viimeaikoina heiluteltu, mut yritän sempata...

Todistukseksi, ettei täällä pelkästään huovutettuja neulota (vaikka niitä kyllä parhaillaankin tulee), tässä parit pitkät sukat. Lankoina Seiskaveikkaa värilliset ja yksiväriset Jannea ja edelleen pyöröpuikoilla neulottu. Pituuden voi kuvitella siitä, että kuvassa sukat on sohvan selkänojalle laitettu.

Eilisen päivän ja illan nuorimmainen kaverinsa kanssa nautti vihdoin ja viimein tännekkin tulleesta lumesta. Illalla sitten tekivät sitten pieniä lyhtyjä pulkkamäen molemmin puolin. Kauniin näköistä pimeän lumisen metsän reunassa ja kyllä siinä kelpasi laskea mäkeä!

Lumista viikonalkua!

6 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Jos haluat mainoksista eroon, niin käytä tuota:

https://chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?hl=en

pitäis toimia myös Chromella :)
Muista asentaa sitten ne filtterit ja vaihtaa ne suomenkielelle halutessasi.Jos kaipaat apua, niin jätä viestiä blogiini ;)

Komeita tekeleitä olet taas saanut aikaan. Meillä ei taida olla ihan noin paljon lunta, mutta lisää odotellaan toki.

Zelda kirjoitti...

Voi pojat, reippaita hiirivahteja! Ja - toinen voi pojat, minkä määrän olet taas valmistuneita saanut aikaan. Menen nurkkaan häppeemään:)

MariJ kirjoitti...

Kauniita sukkia!

Matleena kirjoitti...

Onpa teillä ollut vauhdikas yö! ;)
Eikä siellä näköjään olla muutenkaan laiskoteltu!

Susu kirjoitti...

Hurraahuudot Soodille ja Sonffille - hurjille hiirenmetsästäjille! Ja palkaksi paljon katkarapuja:-)

Mä laittaisin varmaan noihin farkkukasseihin lankoja...

Komiat sukat ja värit mainiosti passaa toisiinsa:-)

P.S. Ei mul ol nelskanttisia myynnissä. Titityyltä ostin messuilta yhdet kokeeks.

Marjut kirjoitti...

Aikamoinen hiirijahti teillä oli!