maanantai 6. joulukuuta 2010

Annan kaikkien kukkien kukkia kassissa!

Ensinnä Teille kaikille ihanille kommentoijille, KIITOS!

Täällä ollaan edelleen hitaalla liikkumisella, eli sohvan nurkassa tossutehdasta pyöritetään... Ei varmaan kenellekkään epäselvää, mitä Mammuttilasta Korvatunturille lähetetään. Juu, eikä tässä Joulussa vielä kaikki, luultavasti seuraavienkin Joulujen tossutuotanto on varmistettu. Ehkä sitten ensijouluna saadaan joulusiivot tehtyä tämänkin vuoden edestä...

Mut ettei menis ihan pelkäksi tossuiluksi, tein välissä kukkivan kassin!

Oli kertynyt pieniä nöttösiä noista tossuiluista ja mä kun alan hurahtaa huopakasseihin, niin kudoin sitten lankoja sekaisin pyöröneuleella, niin pitkään, kuin suht sopivia värejä piisasi. Läppäosan virkkasin ja sit aloin virkata kukkia ihan ilman suunnitelmia. Varret kirjovirkkasin suoraan kassiin ja ompelin kukat kiinni. Tässä vaiheessa kassilla oli leveyttä ja korkeuttakin aika tavalla, kuten alakuvasta näkyy.
Alkuperäinen hatara suunnitelma sisälsi helmien ompelun kukkiin huovutuksen jälkeen. Huovutettua kassia katsellessa alkoi kuitenkin helmet tuntua liialta ja muutin suunnitelmaa jättämällä helmet pois. Sisälle ompelin vuorin puuvillaisesta kukkakankaasta. Vuorissa on vetoketjullinen tasku ja kännykkätasku. Lärpäke pompulakiinnityksellä on lähinnä koriste, ompelin tukevan vetoketjun kiinnittimeksi laukun suuhun.
Kassilla on kokoa n. 40*30 senttiä. Kassia voisi käyttää myös läppärilaukkuna, jos olisi sopivan kokoinen läppäri. Olkalaukuksi kyllä alunperin ajattelin.

Ja vilautuskuva siitä, miten kuparilankakin virkkautuu, vaikkei tasaisista silmukoista ole tietoakaan. Yhden pienen jutun (Jouluna nähdään, mitä tästä tuli) virkkasin tästä, eikä enempää tee mieli, oli se sen verran epämukavaa touhua.


HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!


10 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää.

Huopalaukku näyttää herkulliselta ja sehän tosiaan kestäisi kunnolla läppärin painon...

Minulla meni muutes pahimmillaan viisi minuuttia kymmenen metrin päässä olevalla postilaatikolla käyminen eikä jalka noussut risun yli...toivottavasti tilanne siellä paranee.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Siis AIVAN IHANA
Hyvää itenäisyyspäivää Sinulle.

Omppumato kirjoitti...

Kiva kassi :).
Hyvää itsenäisyyspäivää!

Susu kirjoitti...

Voi että on ihana kassi!

Tassu lähettää terveiset Sonffille, että kosto oli suloinen kun aamuyöllä alkoi riekkumaan pitkin kämppää ja "lukemaan" lehtiä...

Minä sen sijaan ajattelin laittaa lehteen ilmoituksen, että lahjoitetaan yksi kissa ja kuorsaava ukko hyvähermoiselle, mielellään kuurolle...

Zelda kirjoitti...

Kylläpä onkin tosi nätti laukku, tossut tuolla alempana olivat myös todella herkkuja:) Toivottavasti lonkkasi on jo parempi tai ainakin parempaan päin.

Marjut kirjoitti...

Hieno laukku! Voithan pitstää pystyyn läppärilaukkutehtaan vaikka ensi joulua varten.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia Teille! Tuo Marjutin vinkki on ihan varteenotettava... Mikäs siinä, vaihdetaan tuotetta välillä, alkaa noita tossuja kertyä sohvannurkan tossutehtaalta...

Sude kirjoitti...

Kiitos huovutusvinkistä. Minä tein huovutettavat ensin virkkaamalla hahtuvalangasta ja se ei tarttunut yhtään kiinni sukkahousuihin, tuli oikein siloista jälkeä. Tuon kassi-idean taidan napata sinulta, kun niitä hahtuvanöttösiä on kertynyt. Se onkin varmaan hyvä vuorata kuitukankaalla ennen koneeseen laittoa, vai mitä ? Olen aina ennen käyttänyt kuplamuovia, mutta se tahtoo repeillä ja myttääntyä.

Hilkka kirjoitti...

Kiva erilainen laukku. Taidan minäkin ottaa vinkkiä, että saan langanloput vähemmäksi.

Matleena kirjoitti...

Wau, kun on kiva laukku! :) Tosi kiva idea.