lauantai 15. tammikuuta 2011

Huivihan se sitten piti puikoille pistää!

Kiitokset Teille hattu-kommenteistanne. Niitä oli ihana lukea ja hattua olen käyttänyt (tyttöjen vastalauseista huolimatta)!

Niinkuin kommentoijista osa tiesi/päätteli, niin hattuun sopiva huivi oli pakko pistää puikoille. Punaisia huivilankoja katsastaessa ei yhtään sopivaa löytynyt, joten käännyin hatun hahtuvakiekkojen puoleen. Hahtuvan kanssa ongelmaksi meinasi muodostua malli. Mitään pitsi yms. malleja en edes lähtenyt kokeilemaan, kuten kaikki hahtuvaa neuloneet tietää, se mokoma katkeilee hyvin herkästi... Ilta alkoi olla jo myöhäinen, enkä enää alkanut konetta avaamaan ideoiden saamista varten, joten tartuin puikkoihin ja loin kokeilla, miten kahdella säikeellä pääsisi eteenpäin. Ensimmäisenä kokeilin sileää oikeaa lähteä neulomaan perinteistä kolmiohuivia. Viitisentoista senttiä neulottuani, purin ja kokeilin ainaoikeaa, jolla sain nätimpää jälkeä, ainakin omasta mielestä.

Nyt huivia on neulottu hyvän matkaa ja pitäisi päättää, millaisen reunuksen teen. Kaikeamisenkin uhalla ainakin kokeilen simppeliä pitsiä reunaan. Jos ei onnistuu, niin ei sitten onnistu ja puretaan pois...

Mieleen tuli myös se, miten hahtuvahuivi jälkikäsitellään? Tähän asti hahtuvasta tehtyjen töiden jälkikäsittelyn on pesukone hoitanut huovuttamalla ne. Tätähän en halua huovuttaa, mutta voiko tätä edes pingoittaa.
Onko kenelläkään kokemusta tai tietoa asiasta?

Väri kuvassa ei ole lähelläkään oikeaa, johtuen sormieni palelemisesta. Kukaan kun ei ole mulle kutonut "kamerahanskoja"... Täällä on mahtava auringonpaiste ja kaunista maisemaa/lunta riittää. Meinasin enemmänkin ulkokuvausta harjoitella, mutta pakkasen ollessa liki parikymmentä, sormet ei tykänneet. Hauskan yksityiskohdan ikuistin:

Pystyyn jäätynyt joulukuusen nauha ulkokuusessa!

Talvista viikonlopun jatkoa!


11 kommenttia:

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Aivan ihania töitä olet jälleen tehnyt. Tuo hattu on ihana. Joka tosiaan tarvitsee ja näköjään saakin ikioman huivinsakin =D

Leena kirjoitti...

Hieno hattu edellisessä postauksessa!

Marja kirjoitti...

Totta turiset Leena ;)

Matleena kirjoitti...

Jaa-aa enpä osaa antaa neuvoja pulmaasi, mutta luotan sinun keksivän jotain ja jään jännäämään, millainen huivista lopultakin tulee. :)

Zelda kirjoitti...

Onpas täällä taas ihanuuksia syntynyt! Herkullista punaista, ooh!

Puikkojen kilinää kirjoitti...

Vastavierailulle tulin.Aivan ihania neulomuksia olet tehnyt.
Ihanan värinen huivi :)

Susu kirjoitti...

...ja ensi viikon alussa me sit nähdään ne kamerahanskat:-)

Hahtuvasta mulla ei ole kuin yksi onneton kokemus lapsuudesta ja se oli niin surkea yritys, etten vieläkään ole koskenut siihen lankaan toistamiseen!

Mammutti kirjoitti...

Huivi valmsitui viimeyönä vuorokauden vaihduttua jo sunnuntaihin, kun en malttanut lopettaa kesken. Pistin huivin vain pingoitukseen märän sideharson alle. Josko siinä oikenisi, muuta en raaskisi tehdä sille, kun on niin pehmoinen ja ihanan tuntuinen.
Susu; En taida niitä sormikkaita kutoa, ei yhtään innosta sormia neuloa...

Marjut kirjoitti...

Huivikuvia odotellessa:)

Pirena kirjoitti...

Teinpä tänään sitten uusia värjäyksiä, KoolAidilla. Ei tullut ihan mieleistä väriä. Kyllä nyt taas vähäksi aikaa riitti. Vaikka mukavaahan se oli ja helppoakin.
Tuo edellisen hattu varmaan kävis mullekin, värinkin puolesta.

Taina kirjoitti...

Onpa kaikkia ihania käsitöitä:)Kamerahanskoiksihan kävis lapaskynsikkäät...