tiistai 4. tammikuuta 2011

Myöhästynyt joululahja!

Viimeinen joululahja valmistui sunnuntaina ja iltapäivällä kuvattiin pakkasen paukkuessa pihalla. Se hyvä puoli Joulun jälkeen aloitetussa ja "julkisesti" neulotussa lahjassa, että pääsee sovittamaan ja kerrankin tuli sopivan kokoinen neule.


Mitään ohjetta ei tähän(kään) ollut. Mallineuleen otin jälleen "Kauneimmat neulemallit" kirjasta. Oikeilla ja nurjilla silmukoilla tehtävä mallineule on mukava tehdä ja antoi ilmettä neuleeseen. Saajalla oli toiveissa ihan "tavallinen" pusero, joten monimutkaisemmat mallineuleet piti unohtaa. Lankana on Gjestal Rede, uusi lankatuttavuus, miellyttävä neuloa ainakin oli, kestävyys sitten nähdään ajan myötä. Lankaa kului 700 gramma ja puikot oli 3,5 mm pyöröt.
Pusero on tehty pyörönä, aloittaen helmasta, hihat ja raglan kavennukset. Ainoat saumat on kainalosilmukoiden yhdistämiset.

Lähikuva mallineuleesta. Väri vääristyi lähikuvassa turhan pinkiksi, oikea väri on peruspunainen.

Näin on neulevuosi 2011 korkattu, tai alun puserosta tein viimevuoden viimeisinä päivinä. Nyt on puikoilla toisenlaista lankaa, mutta samalla punaisella värillä jatketaan. Tuleva neule on sitten sileää oikeaa, tytärtä en saanut kelpuuttaaan minkäänlaista mallineuletta...

Ja siitä viimebloggauksen postipaketista ei vieläkään kuulu mitään. Pistän sinne huomenissa sähköpostia taas, alkaa tuntua jo siltä, että se lahjapaketti on mennyttä...

Meillä on joulukuusi vielä paikoillaan, arvatkaapa miksi. No, kissat on päivä päivältä innostuneempia kuusesta ja tänään Sonffi kantoi pienen oksan pöydälle. Ja muutenkin kuusen alla veitikaiset viihtyy oikein hyvin. Mitä siitä, jos kuusi varisee neulasensa, kun kissoilla on kivaa... Onneksi Loppiainen on parin päivän päästä ja sitten kuusi lähtee.

Hyviä Joulunajan lopetus päiviä!


14 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Jopas on komia paita.

Birgitta kirjoitti...

Hieno paita. Kuusihan pitää olla Nuutin päivään asti. Sanontahan kuuluu että "hyvä Tuomas joulun tuopi paha Nuutti pois sen viepi".

Marjut kirjoitti...

Todella hieno paita! Meillä kuusi lähtee loppiaisen jälkeen, vaikka neulasia varmaan löytyy vielä juhannuksenakin.

Neferi kirjoitti...

Onpas nätti ja kivan värinenkin.

intsu kirjoitti...

On tosi,tosi kaunis neulepaita. En yhtään ihmettele,jos saaja tykkää. Peruspunainen on hyvä värikin.

-maria- kirjoitti...

Komea paita! Kerro sitten joskus myöhemmin, miten tuo lanka kestää käyttöä.

Lapsuudenkodissani kuusi oli aina nuutinpäivään saakka. Meilläkin kuusi on vielä, se on pitänyt neulasensa yllättävän hyvin (ja juo edelleen kovasti vettä, pari kertaa päivässä pitää jalkaa täyttää!), joten saattaa olla, että meilläkin tällä kertaa on puu olkkarissa ennätyspitkään.

-maria- kirjoitti...

Komea paita! Kerro sitten joskus myöhemmin, miten tuo lanka kestää käyttöä.

Lapsuudenkodissani kuusi oli aina nuutinpäivään saakka. Meilläkin kuusi on vielä, se on pitänyt neulasensa yllättävän hyvin (ja juo edelleen kovasti vettä, pari kertaa päivässä pitää jalkaa täyttää!), joten saattaa olla, että meilläkin tällä kertaa on puu olkkarissa ennätyspitkään.

Lila kirjoitti...

Kaunis on paita ja hienon värinen!

Susu kirjoitti...

Komea aloitus tälle neulevuodelle!
Montakohan metriä:-)

Mammutti kirjoitti...

Eilen lähti kuusi pois, ihan sen takia, kun alkoi neulasia olla liikaa väärissä paikoissa... Sonffi illalla "itki" kuusta etsien, reppana. Luvattiin kyllä uusi tuoda ensi Jouluksi.
Paitaa on muuten jopa käytetty, hyvä niin. Tuo lanka on muuten paksuudeltaan Nallen ja Seiskaveikan välistä, mutta paaaljon mukavampaa neuloa, eikä halkeillut edes pitsipuikoilla (joilla tein vartalon). Katsotaan sitten, mitä kestää...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas upea paita ja väri on herkku.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Komea paita ja väri on ihana.

TiinaR kirjoitti...

Hieno!

Hepsi kirjoitti...

Komea pusero!