lauantai 29. tammikuuta 2011

The Projekti!

Vihdoinkin kuvattu ja käytössä the Projekti! Lähes kuukausi meni tähän, jos lasketaan hiljainen suunnittelu, hissuksiin ompelu, vimmainen kutominen ja jännitystä riitti alusta loppuun, mentiinhän taas ihan mutu-tuntumalla eteenpäin.

Saanko esitellä:
Kameralaukku kaikilla mukavuuksilla!


The Projekti lähti Jouluna liikkeelle pukin tuotua ihan oikean kameran (kutsutaan myös digijärkkäriksi). Kameralle pukki oli tilannut laukunkin, mutta laukun toimitus oli myöhässä ja laukku ei ehtinyt Korvatunturin kuormaan. Laukku olisi ollut sellainen ihan vakio laukku (normaali, sanos meidän tytöt), jollaisia normaalit ihmiset käyttää kameroillaan ja joista jo kaukaa näkee, minkä laukku se on. No, minulla alkoi joulunpyhinä päässä jyllätä ajatus huovutetus kameralukusta, jossa sisällä on kunnollinen, monipuolinen, tukeva ommeltu sisäkassi ja siitä kassista ei heti arvaisi, mitä sisällään pitää. Valmistusvaiheen lopussa pistettyäni kassin olkapäille sain kuulla sen olevan mm. jäätelökauppiaan laukku. No, kommentteja kaikkiaan tuli lukematon määrä, enimmäkseen ei niin kannustavia, armaalta perheeltä pitkin valmistusmatkaa... Eikä ne yhtään hillinneet tahtia, päinvastoin!

Kuvat on nyt sitten väärinpäin ladattu tänne, blogger latasi tällä kertaa niin hitaasti ja hidas hämäläinen ymmärsi vasta ladattuaan, että kuvat olisi tietenkin pitänyt laittaa aloituksesta valmiiseen laukkuun, eikä toisinpäin. Jos joku haluaa lukea oikeassa järjestyksessä, mene bloggauksen loppuun ja rullaa ylöspäin.

Kuvasin projektin etenemistä jonkinverran, mutta tässä vaiheessa taas huomaa, että kameraa olis voinut käyttää ahkeramminkin.

Ja jollei jo tullut selväksin tykkään kassista yli kaiken. Kannatti tehdä itse, nautin sekä projektista, että valmiista kassista.
Tää on ihana!

Vierivä kivi ei sammaloidu, oli joku abstrakti lähtöajatus, josta en nyt kyllä enää ymmärrä, miten ajatus liittyy tähän, mut ei anneta sen häiritä. Kassi "esittää" sammaloitunutta kiveä, jonka päälle on kasvanut "antaa kaikkien kukkien kukkia, kukkatarha".

Kassin kiinnikkeinä toimii muoviset (toivottavasti kestävät) henkselin "lukot", joihin tietenkin kudoin ja huovutin nuo kiinnikenauhat. Kassin olkasankana toimii, yllätys, yllätys huovutettu ainaoikein nauha (muistaakseni yhdeksällä silmukalla neulottu) . Laukku on neulottu hahtuvalangasta ja työssä käytin 7 mm puikkoja, kukkaset mikä mitäkin ja milläkin tehty.
Huovutettujen osien paino vähintään 750 grammaa, todennäköisesti enemmän. Piti osina punnita, kun mun vaaka ei näytä puoltakiloa enempää.

Laukkuosan tein pitkänä pötkönä ja loppuvaiheessa se kävi hyvin peitosta sohvalla neuloessa. Siitä lähtikin seuraava idea: Hahtuvalangasta neulottu torkkupeitto. Malli, langat ja toteutustapa vielä auki. Jokatapauksessa mallin pitää olla sellainen, ettei tarvi ommella pieniä paloja yhteen. Ideoita?


Kassin "etupäähän" sangan päälle neuloin kännukkäpussin (tämän tein ohuemmalla hahtuvalla). Siinä sitten kännykkäkin on helposti saatavilla. Huomasin muuten pesukoneesta oton jälkeen, että kännykkäpussin sisälle laitettu nenäliinapaketti helpottaa muotoilua ja kuvassakin sisällä on nenäliinapaketti. Saattaa olla, että pikkuhiljaa kukkatarha kassin päältä leviää sivuille tai taskuja lisääntyy. Ehkei tämä ole koskaan valmis.

Tässä sisäkassi ja väliin laitettu solumuovi. Solumuovista tein ilmastointiteipin avulla "laatikon" vielä suojaamaan, kansiosassa ei vielä ole solumuovia, pitäisköhän laittaa.

Sisäkassin koko määräytyi kotona olleiden vetoketjujen mitan mukaan. Kansiosa on kokonaisuudessaan irrotettavissa vetoketjujen johdosta. Mitoituksessa kävi onnellinen "vahinko", jalustinta en ollut ottanut huomioon ollenkaan ja sitten kassin ollessa lähes valmis, muistin jalustimen ja uskomattonta, mutta totta, jalustin mahtuu sisään juuri sopivasti.
Sisäkassi on Luhdan "suojauskäsitelyä" ulkoilupukukangasta. Samaa kangasta käytin myös vuorina. "Toppauksina" käytin kahta eripaksuista pinnasängyn suojaa (onneksi mulle tuodaan kaikki jälkikäyttöön). Sisäkassin kaikki materiaalit löytyi kotoa.

Ja eihän se sisäkassi riitä, vaan jokaiselle osalle on vielä oma pussukka, joissa ohut vanuvuori. Siinä on nyörillisiä ja vetoketjulla olevia pusseja ja näitähän voi tehdä lisää tarpeen mukaan. Käyttöohjekirjan haluan tietenkin säilyvän hyvässä kunnossa, koska sitä tarvitaan paljon... Ompelin kirjalle "kannet" viimevuosituhannella tekemästäni märkähuovutus levystä (kaikki kannattaa säilyttää, joskus voi tulla käyttöä). Tytär oli ehdottomasti sitä mieltä, että kansien tarkoitus on piilottaa käyttöohjekirja, ettei ihmiset näe mun sitä lukevan. Höh, moisille ajatuksille, kyllä tarvitaan käyttöohjeita, eikä hävetä sitä yhtään.

Sisäkassin "lokeroin" ja nuo lokerot liikkuu ja yhden (vanhasta repusta puretun) verkkotaskun ompelin myös, kannen sisäosassa on vetoketjullinen isompi tasku. Tarkoitus on, että kassiin mahtuu myös tulevaisuudessa mahdollisesti tulevat lisätarvikkeet. Tunnetustihan nälkä kasvaa syödessä ja tavarat harrastuksen edetessä.

Laukun muotoilua pesujen/höyrytysten (lopussa käytin myös Höpöä eli höyrypesuria) jälkeen ja muotoon kuivumisessa käytin hatuista opittua kuminauhakikkaa. Tässä kansi viimeisen höyrytyksen jälkeen kuminauhoissa. Sisällä on kylmälaukku, johon teippasin rättejä kosteuden imemään. Kesti pitkään keksiä oikean kokoinen sisus, onneksi kylmälaukku pisti silmään ja oli just oikean kokoinen. Paljon oli onnea matkassa tässäkin hommassa.

Alla kuva kassista ennen ja jälkeen ennen ensimmäistä pesua, Sonffi mittakaavaa antamassa. Pitäisi aina huovuttaessa muistaa eriväristen samankinmerkin lankojen huopuminen eri lailla. Tässä vihreä huopui suhteessa enemmän, onneksi loppupelissä sain venytettyä kantta ja kutistettua kassia.

Työtunteja projektiin meni paaaljon, eikä yhtään kaduta jälkeenpäin (olis ollu valmis kassi ihan liian helppo valinta, hih). Tässä hitaassa projektissa suunnittelu eteni pikkuhiljaa aina tehdessä yhtä vaihetta, seuraava vaihe valmistui "päässä".

Alakuvassa Uudenvuoden aattona projektin alkulähtö.
Soodi vartioi jo valittuja kankaita, makuualustana jämäkämpi pinnasängynsuoja. Soodi on muutenkin hyvin ahkera ompeluapulainen. Soodilla on oma pahvilaatikko (yllätys, yllätys) ompelupöydällä ja sieltä käsin vahditaan ompeluhommia. Soodihan on tarkka äänille, imuri ihan kamala, mutta vanhat rämisevät ompelukone ja saumuri vieressä ei häiritse yhtään, edes nukkuessaan. Kissanloggiikkaa vissiin...

Nyt on sitten varusteet kuvaamiseen viimeisen päälle kunnossa!
Enää tarvis oppia kuvaamaan...

Hyvää viikonloppua!


23 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Tosi upea kameralaukku! Ihan mielettömän hieno =) Eikä vasmasti yhdelläkään vastaantulijalla ole samanlaista!

Neferi kirjoitti...

Vauts ja vauts ja vauts. Mututuntumalla saa yleensä parhaat tulokset ja luomalla sitä mukaa kuin tekee. Nams.

Marjut kirjoitti...

Aivan ihana! Erottuu taatusti standardilaukkujen joukosta. Voisiko tuota kehitellä vaikka matkalaukkukokoon?

Kaisa kirjoitti...

Tuo on todella The Projekti!! Aivan mahtava, upeasti onnistunut. Ja mikä idea!!

MariJ kirjoitti...

Hieno laukku!

knea kirjoitti...

Upea laukku! Kyllä tuossa kelpaa kameraa kantaa.

Zelda kirjoitti...

Slurps, meikämannelle heti tommonen! Ai niin, eihän mulla oo ku pikkunen pokkari:) Mutta, tuo on sitten kyllä niin mahdottoman hieno!

Matleena kirjoitti...

Voi että osaa olla hieno kameralaukku! Eipä tule toista kuvaajaa vastaan olallaan samanlainen laukku. :)

Olet sinä kyllä idearikas ja aikaansaava ihminen. En lakkaa ihmettelemaästä ja ihailemasta sinua!

Tess kirjoitti...

On se upea! Sulla vain riittää ideoita ja toteutusintoa!

Asta kirjoitti...

Ompa mielettömän hieno ja omaperäinen kameralaukku ! Ja varmasti on mennyt työtunteja. Kissasikin niin kissantavoilla -että ! Kiva lukea tuota selostustakin.

hanhan kirjoitti...

Onpa hieno!
On sinulla ollut laukussasi tekemistä ja miettimistä!

Sipi kirjoitti...

Vau! Kaunein näkemäni kameralaukku ikinä!Ihan mielettömän hieno :)

Anneli kirjoitti...

Nyt kyllä menin sanattomaksi.
Ei voisi kauniimpaa kameralaukkua olla :)

Lila kirjoitti...

Kaunis kameralaukku:) Kyllä sen kanssa kelpaa tepastella kuvausmatkoilla!
mukavaa sunnuntaita:)

Eija kirjoitti...

Hakkaa perusjärkkärilaukun 10-0!

jansku kirjoitti...

onpas hieno kameralaukku..
täältä löytyykin kaikkea muutakin kivaa :)
mukavaa viikon alkua sinulle;)

intsu kirjoitti...

Voi valtavaa miten on upea kameralaukku!

juuli kirjoitti...

Ihana laukku! Ja maastoutuukin hyvin kun otat luontokuvia :-)
Tykkään ihan hulluna noista kukista, niin turhista mutta ah niin tarpeellisista!

Mammutti kirjoitti...

Kauniit kiitokset Teille!
Laukku on ihana käytössä, mutta suurin hauskuus taisi olla tehdä tuota. Eikös sitä sanota, että matka on määränpäätä tärkeämpi. Yhden pienen puutteen(joka toki korjataan) tajusin laukusta, kun luin Juulin kommenttia. Toiseen sivuun lisään termospullolle/juomapullolle paikan. Kun mettään mennään kuvaamaan, niin janohan siellä tulee...

Helmis kirjoitti...

Kerta kaikkiaan ihana! Niin idea kuin toteutuskin! Hienoa, onneks olkoon!

Hatatuu kirjoitti...

Voi mahdoton! Vastavierailulla ja heti löysin näin upean luomuksen, pitää jatkaa tutkimuksia.. Itselläkin olisi uusi oikea kamera vailla laukkua, mutta taitaa valmistua ompelukoneella minun laukkuni.

Hepsi kirjoitti...

Upea laukku!

Tintin kirjoitti...

Upea!
Onneksi elämän ei tarvitse olla normaalia :-)