torstai 13. tammikuuta 2011

rva Hattu!

Ennen sen isomman ja jännemmän huovutus the Projektin alkamista, piti kokeilla hatun tekoa. Uskomatonta tuuria oli hatun teossa mukana, kun kertaheitolla tuli sopiva ja suunnitellun näköinenkin hattu. Nyt sit mulla on rva Hattu ja tytöt ilmoitti, ettei lähde mukaan, jos tää on mulla päässä. Minäpä tykkään hatusta niin paljon, etten lähde mihinkään ilman sitä. Tästä ilmeisesti sitten seuraa se, ettei meidän tytöt enää liiku mihinkään...

Hattua aloin tehdä päälaelta alaspäin kuusinkertaisesta hahtuvakangasta 7 mm puikoilla. Lisäykset ja pituudet tein täysin mutu-tuntunalla ja olin suhteellisen varma, että tästä tulee susim joka kelpaa korkeintaan saunahatuksi. Ensimmäisen kerran koneesta tultuaan, aloin epäillä, että saattaapi sittenkin onnistua ja heitin uudestaan koneeseen pyörimään. Ja suorastaan järkyttyneenä vedin pesukoneesta kostean, mutta täysin sopivankokoisen ja mallisen hatun päähän!!! Pikkuisen reunoja muotoilin ja laitoin leveän kumilenksun hattuun kuivumisen ajaksi (tuohon silkkinauhan johdalle), aikoinaan silinterihattuja tehdessäni.
Kuivuttuaan hattuun meinasin ommella samettinauhan ja tuon huovutetun kukan. Samettinauhaa oli laatikossa, mutta 5 cm liian lyhyt pätkä. Muutama päivä odottelua, että tulee muutakin menoa "kylille" ja ainoaan lähellä olevaan nauhoja myyvään kauppaan. OLihan kaupassa samettinauhoja, mutta musta tietenkin loppu, eikä siinä auttanut itku markkinoilla, vaan ostettava oli satiininauhaa.

Alakuvassa väri lähempänä totuutta. Värin nimi oli "vaaleampi viininpunainen" tai jotain sinnepäin... Muuten, jos nuorimman kummitäti sattuu lukemaan, niin tää on hust sun väri ja sitä on vielä jäljellä runsaasti... Niin, arvatkaas minkä ongelman hattu aiheutti? No, mulla ei ole yhtään punaista huivia...

Sonffi juuri ja juuri jaksoi raottaa silmiään lörppöhatun malliksi jouduttuaan.

Ja se the Projekti jatkuu. Neulottu on ja pariin kertaan koneessa jo pyörinyt, mut vielä pitää pyörittää ja jännittää....

Viikon jatkoa!

16 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Nythän on rouvalla hieno hattu. Minä ainakin kehtaisin kulkea vierelläsi ja ihan ylpeänä :)

Villikissa kirjoitti...

Onpas upea hattu. Aivan ihanan värinenkin, musta nauha ja kukkanen sopii punaiseen kuin piste iin päälle. :)

Neferi kirjoitti...

Hieno tuli ja kertaheitolla :)

-maria- kirjoitti...

Kaunis hattu!

Birgitta kirjoitti...

Hieno hattu. Mulla on nyt neulomiset jäissä kun iski käteen "tenniskyynärpää". Täytyy tyytyä nypläämiseen ja hardangeriin. Niitä tuo käsi tuntuu kestävän joten kuten.
Sonffille rapsutuksia.

Matleena kirjoitti...

Wau kun on hieno hattu! Oikein the Hattu! :) Minäkin haluan tuollaisen. Oliskohan minullakin yhtä hyvä tuuri, että kerralla onnistuisi. Ja sopivan värisen huivin puutehan on sinun nopeudellasi äkkiä hoidettu pois päiväjärjestyksestä. ;)

Sartsa kirjoitti...

Tosi hyvän näkönen! Tein yhen itekin syksyllä ja heti tuli sopiva. Tykkäsin kovasti. Nyt kyllä joudun tunnustamaan, että en ole sitä kuitenkaan pitäny... En taida vaan olla hattuihminen.

Susu kirjoitti...

Kylläpäs on frouvalla hieno hattu! Sen kanssa kelpaa kylille mennä shoppailemaan. Täällä yksi kateellinen kahden huopahatun kokemuksella katselee. Mun molemmista hatuista tuli kokoa Baby Born...
Huiviongelma ei taida kovinkaan kauaa olla ongelma:-)

Lila kirjoitti...

Tosi hieni hattu!

MariJ kirjoitti...

Upea hattu! Ja ei muuta kuin sitten punainen huivi puikoille! :)

Marjut kirjoitti...

Vau, se on tosi hieno! Minä pidän toistaiseksi taukoa noista huovutusprojekteista, kun viimeksi meni niin poskelleen.

Leena kirjoitti...

Hyvän näköinen. Nyt jään sitten odottelemaan että mitähän sieltä the Projektista tuleekaan.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia Teille!
Huivi on jo puikoilla...

Omppumato kirjoitti...

Upea ja hieno hattu!
Todella hyvin onnistunut.

Kaisa kirjoitti...

Voi mikä IHANA hattu!! Itse asiassa tein vuosia sitten aika lailla tuota muistuttavan, mutta se on jäänyt laatikkoon, kun oli pikkuisen nafti (iso pää ja vähän järkeä... :). Pitäisikin kokeilla, josko se nyt mahtuisi, kun tukka on lyhyempi.

Hepsi kirjoitti...

WAU kuinka upea hattu!