lauantai 5. helmikuuta 2011

Säilytyskoreja!

Farkkupaloilla jatkoin ompeluhommia. Farkut on niin hauska ja koukuttava materiaali. Muuten, vinkki niille, jotka "taistelee" ompelukoneen kanssa vanhoista farkuista jotain ommellen: Leikkaan palat, niin ettei saumakohtia tule ommeltavaksi. Ainakaan mun kone ei suostu paksujen farkkusaumojen päältä ompeluun, mutta muuten menee useampikin kerros farkkua. Ja toinen kokemuksen opettama asia farkkupalojen ompelusta. Ei kannata samaan työhön käyttää tavallista farkkua ja joustofarkkua.

Tämän säilytyskorin tein sohvapöydän alatasolle, että saan "tavarat piiloon". No joo, olihan ne tavarat muutaman päivän piilossa... No, ainakin se hyvä puoli tässä entiseen verrattuna on, ettei lattialle tipu tavaroita aina kun hivenenkin siirtää pöytää. Meillä ainakin on taattu asia tyhjän tilan täyttyminen ja nopea sellainen!

Ompelin farkkupaloista (osa suoraan takakappaleita, osa "irtotaskuja") pöydän alaosan kokoisen ympyrän, korkeus tuossa on noin parikymmentä senttiä, vuorikappaleen sille ja väliin kameralaukusta jäänyttä pinnasängynpehmustetta, joka oli todella jämäkkää. Pohjaksi farkkupaloista kokosin kaksi ympyrää, josta alapuolelle tulevan jätin keskeltä ompelematta, sinne pujotin solumuovista leikkaamani ympyrän (tytöillä oli ensialkuun Partiossa solumuoviset patjanaluset ennen ilmapatjoja ja niistä on riittänyt materiaalia moniin hommiin). Tukeva kori ainakin on ja sinne mahtuu aika paljon tavaraa. Bonus on nuo ulkopuolella olevat "takataskut", niihin saa kaikki neulojan tarvitsemat tavarat varapuikkoja myöten. Jos kehtaisin, niin voisin laittaa kuukauden kuluttua uuden kuvan siitä, kuin paljon tavaraa sinne on saatukkaan sullottua...

Ja tämä kori puolestaan tyhjeni tavaroista, jotka siirtyivät tuonne farkkukoriin. Eipä se kauan tyhjänä ehtinyt olla, kun Sonffi meni nukkumaan sinne. Huom! Korin pohjan halkaisija on maksimissaan viisitoista senttiä, mutta useammat unet Sonffi on siellä ottanut!
Näinkin tyhjä tila täyttyy meillä...

Hauskaa viikonloppua!


12 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Sinulta ei kyllä ideat lopu, kun on ollut täällä niin upeita töitä viime aikoina.
Ja tuo Sonffi on aina niin suloinen ;)

Sude kirjoitti...

Tuo onkin hyvä idea ja taitavasti olet sen toteuttanut. Pitäisköhän minunkin mennä siivoomaan tyttären vaatekaappia, siellä niitä pieneksi jääneitä farkkuja on.
Miellä on sama juttu noitten matalien korien kanssa. Heti jos vähänkään tilaa löytyy, niin joku kissoista sen valloittaa omaksi pesäkseen. :)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihania koreja. Aikaisempi iso tyyny on vallan ihana. Sinä se osaat, keksit ja kerkiät.. Kateeksi käy =))

Marleena kirjoitti...

Wau, mikä kori!
Totta tuo idean saa varastaa, jo löytyi vanhoille farkuille tarkoitus!
Mukavaa ja idearikasta viikonloppua Sinulle! :-D

Leena kirjoitti...

Ihanat farkkukorit! Noista farkun saumoista, mitkä ohjasit leikkaamaan pois, olen nähnyt kaksi Marja Matiisenin (http://www.marjamatiisen.com/fin) tekemää seinävaatetta. Harmi ette löytänyt nyt juuri niitä hänen kotisivuiltaan, olisin laittanut ne sinulle linkiksi.

jansku kirjoitti...

huiman ihanat säilytys korit:)

Neferi kirjoitti...

Mainio kori-idea. Mukava tietää, että muillakin pursuaa käsityöt ympäriinsä ja korit täyttyvät.

Nytkin olohuoneen lattialla kymmenisen puuvillalankakerää...ja korit täynnä tavaroita...

Matleena kirjoitti...

Hieno on kori! Olis meilläkin käyttöä, kun vain joku täällä viitsis sellaisen tehdä. ;D Eikä muuten tuo edellisen postauksen tyynynkään tarvitse itseään korin rinnalla hävetä!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi jukra miten ihana isea,

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne! Käyttäjää ihmeessä tekeleitäni hyväksi vanhojen farkkujen kanssa. Farkuista voi tehdä vaikka mitä... Minä aikoinaan en uskaltanut lähteä farkkuja työstämään paksujen saumojen ompelun takia, mutta kun kikat keksin vauhtiin pääsin,niin...

sirimi kirjoitti...

Mainio idea farkkujen uusiokäytölle! Hienosti olet ideasi toteuttanut. :)

Hanna kirjoitti...

Waude, toi fakkukori on tosi makee! =o)