maanantai 2. toukokuuta 2011

Domino-takki!

No niin, nyt on domino-takki valmis ja kuvallista tarjontaa teille!

Takin alkutaipaletta näytinkin jo täällä. Ja hihakappaleen muotoa puolestaan täällä. Ensinhän innostus dominoihin alkoi tämän peiton teolla ja samantien, kun sain peiton valmiiksi, vaihtui lanka ja puikot, mutta dominoilla jatkettiin. Lankojen värit jatkui edelleen viimekesäisten kasvivärjäysten tuotoksina. Ja myöhemmin teen osadominoilla luultavasti huivin, niiden ohjeen Susu laittoi mulle. Juu ja kaikille voin suositella dominoiden tekoa omalla vastuulla, ne nimittäin on hyvin dominoivia!


Takki on niin omaa mallia, kuin mahdollista olla. Alkuunhan en edes tiennyt, mitä paloista tulee. Lähdin liikkeelle vasemman etukappaleen ylimmästä domino-palasta ja siitä jatkoin pituutta ja leveyttä 48 palan verran. Olisin vielä helmaan tehnyt yhden kerroksen, mutta lankojen riittävyys näytti huolestuttavalta ja päätin, että jos lankoja jää yläosan ja hihojen jälkeen, niin teen sen rivin sitten. No, lankoja ei jäänyt ja rivi jäi tekemättä. Pitipä vielä värjätä yksi vyyhti, että sain tehtyä kunnolliset ja yhtenäiset reunukset.

Alaosan valmistuttua tiesin jo, mitä siitä tulee, eli takki ja takkiin satulahihan tapaiset (onko nuo hihat nyt sitten oikeaoppiset satulahihat, mene ja tiedä). Keskelle donimo-paloista rivi, jonka reunoilta lähti ainaoikein osuus lyhennetyillä kerroksilla. Hihojen kaikki ainaoikein osuudet on eri väreistä.

Oli jotenkin ihanan loogista ja matemaattista tehdä tätä takkia, palan sivu oli 15 silmukkaa/kerrosta (eli dominon alussa oli 31 silmukkaa) ja siitä lähti laskeminen eteenpäin kaikissa osissa. Ja sovittaminen oli helppoa, mikä on aina plussaa neuleen teossa. Neliön malliset napitkin olisin takkiin tahtonut, mut sellaisia ei ollut itsellä, enkä alkanut napin etsintään kaupoissa, se kun on toivotonta hommaa kokemuksen mukaan.

Yläkuvasta toivon saavan selvää hihan rakenteesta.

Ja sitten niitä tietoja takista:

Lankaa kului reippaat 800 grammaa ja valtaosilta lanka on Seiskaveikkaa. Ja nyt sitten toivon hartaasti, että värjäys olisi tehnyt langan pinnasta sellaisen, että se kestäisi käyttöä. Lanka tuli ostettua viimekesänä pahanlaatuisen värjäyskipinän iskettyä viimekesänä ja se oli ainoa värjäykseen sopiva lanka tällä kylällä.
Puikot oli 3 ja 3,5 milliset pyöröt.
Ja toistaakseni itseäni, langat on kasvisopissa värinsä saaneita. Kasvisopan keittohommiin pääsyä odotellaan täällä innolla. Ilmojen lämmittyä homma voi alkaa ja tietenkin niiden kasvien pitää kasvamaan alkaa. Tosin on mulla ulkona jemmassa omenapuunoksia ja terijoensalavan pätkiä, joiden kuorista keitellään langoille kuorisoppaa.

Ja vielä kuva takista maassa.

Nyt siis seuraa tauko dominoissa, tuskin pitkä kuitenkaan. Mutta sen verran paljon ainaoikeaa on viimeviikot tikuteltu, että pitsihuivihimo on valtaisa. Tulossa huivia HHV-hullutukseen nyt puikoilla. Nähtäväksi jää tuleeko nyt sitten huiviputkesta pidempikin, vai...

Huivittelmisiin ja kaunista toukokuuta!

28 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Onpa onnistunut neule eikä varmasti tule samanlaista vastaan, kun värikin on omaa tekoa! Ihana!

Mari kirjoitti...

Voi miten mahdottoman hyvännäköinen siitä tuli! Nyt taitaa olla niin, että mun on vaan ihan pakko aloittaa jotain domino-juttua, kiitos sinun :)

Neferi kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen ja värit ovat aivan mahtavat.

Villanne kirjoitti...

Kylläpä on upea takki!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tosi onnistunut! Tuollainen olisi just mun tyylinen, kirkkaamman värisenä vaan. Sormet alkoi minullakin syyhytä.

TeSa kirjoitti...

Lopputulos on kaunis.
Nuo värit ovat aivan ihanat.

Matleena kirjoitti...

Tulipa siitä todella kaunis neule! Niin kauniit väritkin! :)

Ai dominot dominoi!!! :DD Noo ei sentään kaikkia, ei esim. minua, kuten taidat jo tietääkin. Pitäisiköhän vielä kokeilla.

Hokasin tuossa päivällä, että olen vallan unohtanut HHV:n tuossa jämistelyn tuoksinassa, mutta nyt astuu uudet suunnitelmat kehiin. ;)

Kardemumma kirjoitti...

Siitä tuli todella kaunis takki! Ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, aivan mahdottoman ihana takki. Turhaan ei sanota, että kasvivärjäykset sointuvat aina toisiinsa. Kerrassaan verraton!

Heidi

Ihalaiska kirjoitti...

Vau! Kyllä on hieno takki!!! Olet kyllä tosi taitava! Itse värjätyistä langoista ja omaa suunnittelua! Itse en uskalla vielä dominoita tehdä, kun niihin(kin) jään koukkuun.

Birgitta kirjoitti...

Hieno takki.

Hannaliini kirjoitti...

Ihana!!! Nuo värit ovat upeat!

Marja kirjoitti...

On se mahottoman nätti ;)

Lila kirjoitti...

On kyllä upea takki!

Tintti kirjoitti...

Kaunis takki tuli!
Eikä se kaipaa yhtään lisää pituutta.

Muakin huivituttaa ja olenkin harkinnut vielä hyppäämistä tähän huivihullutukseenkin, jos näin kesken kaiken vielä mahtuu mukaan. Olishan noita jo viisi valmiina (jos kudottu huivi kelpaa joukkoon myös).

Leena kirjoitti...

Siis takista tuli toosi hieno!

MariJ kirjoitti...

Upea neule! :)

Hih, piti tavata monta kertaa tätä kirjoittamaasi lausetta: "langat on kasvisopissa värinsä saaneita". Mietin, että mikä ihmeen "kasvisoppi" - siis kasvis + oppi / kasvis + opissa. Ajattelin, että olet käynyt jonkun kasviksiin liittyvän kurssin, ja siellä sitten hurjasti viisastuneena olet osannut värjätä lankoja... ;) Onneksi seuraavassa lausessa oli sana "kasvisoppa", niin hokasin että se onkin kasvi + soppa. :D

Susu kirjoitti...

WOW! Tää on ihan sanaton ihastuksesta. Oot sä vaan aika mimmi!
Värjäyskurssia odottelen. Tänään kuulin et se on täynnä eli toteutuu. Kui mahtaa käydä - koukutunkohan minäkin?

Anonyymi kirjoitti...

Siitä tuli hieno! Erityisesti tuo neliskanttinen pääntie on hauska, kun siinä toistuu "dominomuoto".

Marjut kirjoitti...

Todella upea takki!

Oranssi kirjoitti...

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Ihan uskomaton takki! Hieno konstruktio, kauniit värit, varmasti käyttökelpoinen.

Toivotaan porukalla ettei tosiaan ole nyppääntyvintä seiskaveikkaa.

Sipi kirjoitti...

Tulipa siitä Ihana takki!

Soili kirjoitti...

Oi miten ihana siitä tuli.
Nopeasti tuo valmistui.
Laitan muistiin,tekee mieli aloittaa samantyylinen,saa nähdä mien käy.

Mammutti kirjoitti...

Paljon, paljon kiitoksia ihanista ja kannustavista viesteistänne! Arvatkaapas, ketä alkoi innostaa domino-vaate kokeilut....

Hilkka kirjoitti...

Niin ihastuttavan kaunis. Malli ja värit ihan täydelliset.

EVA K. kirjoitti...

Voi minkä ihastuttavan takin olet tehnyt!!! Nuo väritkin ovat niin herkullisen pastelliset. Minulle koko domino on ihan vieras, mutta taitaapa olla aivan oma maailmansa ja koukuttava...

RANTAPUIKKO kirjoitti...

WAU, tulipa siitä kaunis ja tuo väritys on niin ihana. Kyllä sinä olet taitava kun osaat tehdä noin kauniin ja ilman ohjetta.. kadehdin ...

muru kirjoitti...

Aivan ihana takki!!! Ja kauniit värit <3