maanantai 20. kesäkuuta 2011

Juhlamekko Hellulle!

Aloitetaan tällä ihanalla haaveilukuvalla:

Hellu ja Henkka oli mummilassa viettämässä "sairaslomaa". Hellun vuoro sairastua vesirokkoon koitti viimeviikolla (Henkalla oli jo). Rokko olikin sitten paljon tavallista kovempi ja Hellu parka täynnä pilkkuja, kuten kuvista näkyy. Kuvauspäivänä tyttö jo näytti hyvältä, verrattuna edellisiin päiviin. Ja kun täällä valvottiin Hellun kanssa, ei käsityöt juuri edeistyneet, paitsi tämän mekon tein. Huomattavasti helpompi tehdä mekkoa (varsinkin omasta päästä mallilla), kun sovitteleminen onnistuu samantien.
Hellulle tuli juhlamekon tarve kesähäihin kutsun muodossa.

Mekossa on takana iso rusetti, joka mun mielestä on olennainen osa pienen tytön "prinsessamaista" mekkoa. Mekossa on kolmea kangasta, joista kaksi on entisiä verhoja. Kolmas, päällimmäisenä oleva kukkakangas on jämäpala vuosia sitten tehdystä tyttären hameesta. Mitään ei tarvinnut mekkoon ostaa, joten se nopeutti mekon valmistumista.

Kuvaus tehtiin mahdollisimman nopeasti, eli mekko päälle, kameralla klik klik. Hyvin tyttö jaksoi hyppiäkkin ja testata mekon helmojen pyörähtämistä. Alla on colitsihousut, mutta kuvitelkaa jalkoihin vaaleat rimpsureunasukat ja juhlakengät. Hellulla on kotona viimekesänä tehty tyllialushame, jos vielä lisää pöyheyttä kaipaa. Ja kuvissa mekkoa ei ole vielä loppusilitetty, seikka joka käy omiin silmiini häiritsevästi. Kokonaisuudessaan olen mekkoon hyvin, hyvin tyytyväinen ja tämä oli just sellainen inspiraatio-ompelu joista tykkään.

Se on sitten jo Juhannusviikko menossa ja ilmat sen verran sateiset, ettei lankoja värjäillä. Kovasti kyllä mielessä värit ja värjäyskasvit pyörii... Sen sijaan puikoille pitää äkkiä saada alkuun tämän viikon HHV-huivi. Puikot odottaakin tyhjinä, juuri sain valmiiksi Jälkeläiselle hihattimen samaisiin juhliin.

Hyvää Juhannusviikkoa!

20 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Voi pikkuista vesirokkopotilasta. On siinä ollut raapimista, mutta onneksi tauti on ohi eikä tule toista kertaa! Varmasti mekko piristi pientä toipilasta, vaikka lapsethan toipuu aina ihmeellisesti vaikka miten nopeasti! Ainakin riemu näkyy tytöstä ja hän on kyllä niiin ilmeisen iloinen mekostaan!

Matleena kirjoitti...

On tosi prinsessamekko Hellulle! Aivan ihana! Mutta voi noita pieniä, kun joutuivat sairastamaan, mutta onneksi on jo takana päin ja toivottavasti ne häät eivät ole aivan heti, että arvet ehtivät vaaleta. Mutta ei kai se taida vielä tuonikäisiä pahemmin haitata, vaikka vähän jotain jälkiä iholla olisikin.

HHV:n jatkoa minäkin täällä olen miettinyt ja uudesta Ullasta taisi löytyä seuraava mallikin, se Petunia.

Susu kirjoitti...

Voi miten ihana mekko! Ja iloisesti jaksaa tyttö poseerata vaikka on kipeänä.
Täällä on pata porissut sateista huolimatta.

WeirdRockStar kirjoitti...

Tämän maailman vesirokkolapsille kaikki aatokset! Omani lusi vesirokon talvella ja oli totaalisen raato ja kovassa kuumeessa. Mutta niinhän vanha sanonta sanoo että tytöille vesirokko ei ole niin rankka. En tiedä mutta symppikset sinne teille joka tapauksessa!
Mekko on söötti ja pienelle tytölle täydellisen ihana, kauniita kesähäitä ja tanssimisia hänelle vain!

Ja hyvää ja lämmintä kesää myös sinulle!

♥ WRS

Sude kirjoitti...

Kaunis prinsessamekko ja rusetti tosiaan on ihan "pakollinen" :) Uusi mekko auttaa varmaan pikku potilasta paranemaan nopeammin.

Neferi kirjoitti...

Hieno juhlamekko ja näkyy sairastaminenkin unohtuneen, ainakin kuvausten ajaksi =)

Hannaliini kirjoitti...

Upea prinsessamekko! Onpahan ilkeä vieras tuo vesirokko...

Marjut kirjoitti...

Voi pientä reppanaa! Meillä myös aikoinaan lapset sairastivat peräkkäin ja se oli koko kuuma toukokuu pelkkää vesirokkoa. Mutta sittenpähän on sairastettu. Ei tule enää uudestaan.

Mekko on tosi upea! Harmittaa, etten koskaan ole osannut ommella, olisi ollut kiva tehdä M:lle prinsessamekkoja.

Leena kirjoitti...

Oi kuinka ihana mekko pikku potilaalle!
Toivotaan, että hän parantuu pian.

Sipi kirjoitti...

Ihastuttava juhlamekko!

TeSa kirjoitti...

Miten voikaan noin pieneen lapseen saada tuollaisen määrän pilkkuja?
Ihana prinsessa ja kaunis mekko.

Ihalaiska kirjoitti...

Aivan ihana prinsessamekko!!!

Sinikka kirjoitti...

Täydellinen pikku prinsessan mekko:)
Meillä oli neiti aivan saman näköinen muutama vuosi sitten kun sairasti vesirokon.

Heidi kirjoitti...

Ihana prinsessamekko, jokaisen pikkutytön unelma :) .

jansku kirjoitti...

ai ett on kaunis prinsessa mekko ...

MammaMyy kirjoitti...

Onpa kaunis mekko.
Pitkään ihastelin tuota ylintä kuvaa - se vaan on niin lumoava.
Iloa keskikesän juhlaan!

Diina kirjoitti...

Aivan ihana! Kauniit värit!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne! Hellun vesirokko oli kova, mutta todella nopeaa paraneminen oli. Tuohon ylimpään kuvaan minäkin niin ihastuin ja muokkasin sen myös mustavalkoiseksi ja se olikin hyvä temppu. Taidan teettää kuvasta suurennoksen mustavalkoisena.

Tintti kirjoitti...

Ihana prinsessa!

Sartsa kirjoitti...

Ihana prinsessamekko! Useita kerroksia. Pilkutkin taitaa olla sävy sävyyn... :D
Tommosia on kiva ommella. Harmi vaan, kun niiden käyttökerrat on aina niin harvoja.
Juhannusta!