perjantai 15. heinäkuuta 2011

Hämppistä ja kassia, kera lomakuvien!

Sateista iltapäivää olen vietellyt koneella järjestellen ja luokitellen kuvia. Useampi tuntu vierähtänyt ja vielä on tallennukset tekemättä ja muuta pientä... Kuvamäärät tuntuu kasvavan kuukausi toisensa jälkeen ja uskallan väittää kuvien laadunkin paranevan, ainakin yritystä on. Laitan tähän teillekkin näytille muutaman lomalla otetun kuvan:

Ja ensimmäisenä kuva, jonka otin kotiin tultua. Meinasin illalla alkaa kutoa normaaliin tapaan, mutta tuntui, kuin joku olisi liikkunut rintamuksella. Vilkaisu ja tajuntaan meni äkkiä, että hämppis kävelee mun päällä, sitten hätistys kera kiljaisun ja sitten äkkiä kameraa hakemaan. Aika naisellista, vai mitä?
Viime keväänähän kuvasin vihreän hämppiksen, joita meillä on ollut vuosien varrella paljonkin. Tällä kertaa löytyi vitivalkoinen hämppis. Ensin tuli mieleen albino, mutta netistä näitä löytyi, ilmeisesti nimetään kukkahämppis. Tyynesti kuvasin kyllä hämppistä ja kuvauksen loputtua käskin viedä sen heti ulos, nii i, kameran läpi kestän hämppiksiä, mut muuten niistä ei oo niin väliä.

Lomalle tein Ilomantsi-kassin. Kyseessä kanatyö (kehystämätön), jonka ostin vuosi sitten kirppikseltä eurolla. Kassia siitä alunpitäenkin meinasin tehdä, aikaa vaan kului, mutta kun tehdä alkoi, niin nopsasti valmistui. Kassissa on sisällä taskuja ja toisella puolella myös keskellä farkun tasku. Kassin sanka on kaksinkertainen, eli siinä on kaksi hivenen erilevyistä sankakangasta ommeltu yhteen. Näppärä tapa saada tukevat sangat kasseihin. Systeemin löysin joskus jostain tilkkublogista. Kiinnituksenä on vetoketju kaitaleineen ommeltuna tuon vaalean reunakaitaleen alareunaan. Kassilla on kokoa jonkin verran, eli sinne mahtuu matkakäsityöt, vähän vaatetta yms. Kuvassa kassi tositoimissa (täynnä tavaraa) lomalla. Kyl mä tykkään kassista! Kanavatöitä on muutama muukin odottamassa kassiksi pääsyä

Kotona on namit (eli raksut, joita meillä syödään nameina) kaapissa, vaan reissussa pöydällä. Kun tulimme kauppareissulta multa pääsi nauru. Pöydällä oli raksupurkin kansi auki ja edessä olleessa lasissa raksu todistusaineistona. Kissat viattoman näköisinä lattialla. No, ei siinä kummoista salapoliisia tarvittu, kun tiesi mitä oli tapahtunut. Purkkia ei oltu napsautettu kiinni ja Sonffi oli fiksuna kissana avannut luukun ja onkinut käpälällä raksuja, toivottavasti oli antanut Soodillekkin! Kuvaushetkellä Sonffi tuli ihan viattomasti katsomaan purkkia...

Soodi niin tarkkana tyttönä tässä kuvassa!

Ja kun kerran on kamera, niin kuvataan sitten kaikkea, kaikkia ja kaikkialla, vai mitä...
Viimeiseksi lomakuvaksi omakuva parvekkeella otettuna ikkunasta kuva, johon heijastuu rantamaisema.

Hyvää viikonloppua!


9 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Kammottava hämähäkki, hui onneksi sait sen häädettyä ulos. Teidän kissat on TODELLA SULOISIA veitikoita

Neferi kirjoitti...

Loistokassi kanavatyöstä :).

Ihalaiska kirjoitti...

Hämppiksistä en tykkää, kassista ja kissoista kylläkin. Hyvää viikonloppua! Meillä menee tämä viikonloppu tyttäremme rippijuhlia viettäessä!

Auli kirjoitti...

Ihana kassi! Minulla on vielä se yksi työ tekemättä mikä piti tehdä mun kanavatyöstä, mutten ole vielä saanut aikaiseksi! Tuo niin ihana!

Mari kirjoitti...

Hieno idea tehdä kanavatyön ympärille kassi! Ja hieno kassi siitä tulikin :) Kissat on niiiin viisaita ja kekseliäitä :)

Sari kirjoitti...

Kerrassaan upea kassi! Kiitoksia kivasta ideasta. Itsellä lojuu nurkissa yksi kauan aikaa sitten tehty kanavatyö, jota ei voi kehystää (vetää jotenkin vinoon), ja olen miettinyt sille käyttöä...

Omppumato kirjoitti...

Upea kassi! Mahtava idea.

Leena kirjoitti...

Oi, nyt tiedän mitä voi tehdä kehystämättömillä kanavatöillä ;D

Kiitos vinkistä!

Ihana jääkukka tuossa alla

ArualMaria kirjoitti...

Hih, kyllä ne kissat keksii ja osaa... :D Me ostettiin äskettäin kissoille uus aktivointipeli, sellainen puinen laatta, jossa on koloja ja niiden päällä irrotettavat tapit. Koloihin laitetaan raksuja ja kissat saavat tekemistä. :)