lauantai 9. heinäkuuta 2011

Ketjupusero Henkalle!

Hellu ja Henkka ovat jo kotiin lähteneet ja mummila muuttunut mammuttilaksi. Viikon neulesaldona on ketjupusero Henkalle. Puseroa en ehtinyt valmiiksi heidän täällä ollessaan, mutta alku vaikutti hyvältä ja Henkkakin taisi tykätä, onhan paidassa vihreää... Vihreä kun on ollut jo pitkään Henkan ehdoton lempiväri ja sattui lehti-huivia tehdessä (tumman vihreä samaa väriä) iskemään idea tehdä vihreästä pusero Henkalle. No, tarkemmin lankoja tutkiessa totesin, ettei limen, eikä tumman vihreä riitä yksiväriseen puseroon, harmitti kun yksiväriseen olis jo ollut malliksi sopiva idea. Tutkin netistä ja lehdistä pojalle sopivaa puseroa, jossa olis jotain kivaa ideaa, eikä niitä iänkaikkisen samanlaisia kirjoneule, tai palmikko tai sitten joku kuva puseroita. Ei vaan meinannut löytyä, ainakaan sellaista, joka olisi heti herättänyt halun heilutella puikkoja. No, aloin sitten kehittelemään omaa ideaa, eikä alkusilmukoita luodessa ollut hajuakaan, millainen valmiista työstä tulee...

Alouitin helman resorista, jossa oikeat silmukat neuloin kierrettynä, kuten sitten muissakin resoreissa. Resoria neuloessa katselin Kauneimmat neulemallit-kirjaa ja siellä oli vartalo-osuuteen päätynyt nurjilla ja oikeilla silmukoilla tehty "ketju-mallineule", tästä se idea sitten lähtikin elämään omaa elämäänsä. Seuraava mallineule, eli nostetuilla silmukoilla tehty monivärinen ketju (tai renkaan jäljiltä alkoi nämä työn edetessä mielestäni myöskin näyttää), joka oli jäänyt mieleeni jossain blogissa olleesta vauvan peitosta ja ohjeenkin siihen löysin Kauhavan kangasaitan sivuilta. Noin, nyt oltiin jo vartalokappaleen kainaloissa ja hihojen mallineuleidea tuli ihan itsekseen, oikeiden raitojen tehosteena limellä ja keltaisella tehdyt nurjat raidat. Tämä raidoitus sopi mielestäni hyvin ylempään ketjukuvioon. Hihatkin neuloin pyörönä, kuten vartalo-osuuden, kainaloissa yhdistin kappaleet ja neuloin yläosan raidoituksella ja tein raglan-kavennukset. Kaula-aukon resorin neuloin kaksinkertiaseksi ja mnahdollisimman joustavaksi pukemista helpottamaan. Työn ainoat saumat tuli kainaloihin 8 silmukan verran.

Lankana Patonssin Sorbet (87% puuvillaa) ja 4 mm pyöröadeilla neulottu. Lankaa kului yhteensä 500 grammaa ja puseron koko on n. 120 cm.

Tästä tuli neule, josta itse pidän todella paljon! Näköjään sitä voi saada mieleisen neuleen, ihan vaan mallia kehittäessä sitä mukaa, kun neuloo... Näin onnistunutta lopputulosta en osannut edes odottaa. Ainakin pusero on erilainen "poikien pusero" ja siinä on vihreetä, kuten Henkka sanoi sovittaessaan. Vähän reiluhan pusero vielä on ja varaa vaikka hitusen kutistuakkin pesussa, kuten puuvillalla on tapana. Toivottavasti Henkkakin tykkää valmiista puserosta, minä ainakin tykkään...

Lähikuvaa mallineuleista.
Saatan vaihtaa kuvat paremmalla kameralla otettuihin, kunhan pääsen omalle koneelle. Tällä näytöllä nimittäin värit näyttää vähän hailakoilta. Muutenkin satoja kuvia odottaa koneella ja kamerassa järjestelyä ja käsitöistä kuvat pitäisi saada pian blogiin, ihan vaan oman järjestyksen takia. Ukkoset kierrelleet ympäristökuntia, kuten viimeviikonloppunakin. Pisaraakaan vettä ei ole edelleenkään täällä tullut, sen sijaan ukkosen tuloon varustautumista on taas päivä ollut, tavaroita sisään ja ulos ja sähköjohtoja irti ja paikoilleen. Siinähän se aika meneekin mukavasti. Maa kyllä kaipaisi vettä, kuivaakin kuivempi kun on.

Kaunista kesäsunnuntaita!16 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Upea pusero!

Auli kirjoitti...

Komea!

Neferi kirjoitti...

Hieno tulos :)

Hannaliini kirjoitti...

Todella hieno pusero! Hauskaa, kun on niin paljon erilaisia pintoja ja silti lopputulos ei ole sekava. Ei varmasti tule toista samanlaista vastaan!

Villanne kirjoitti...

Upea pusero, hieno sommittelu!

Birgitta kirjoitti...

Hieno pusero ja upeat värit.

Susu kirjoitti...

Hieno!
Meilläkään ei ole paljoa satanut, mutta aamukaste pitää kanttarellit hengissä. Matonpesu meni ketuilleen kun painepesuri ei suostunut toimimaan...

jansku kirjoitti...

oikein ihana pusero:)
värit ovat upeat.. ja tuo kuvio pinnan vaihtuvuus on hieno..
on pikkumies varmasti tyytyväinen..

Leena kirjoitti...

Onpa todella hieno pusero!
Kivasti eri pinnat sopii toisiinsa.

Ingi kirjoitti...

Ihan totta - onnistunut lopputulos!

Matleena kirjoitti...

Tosi upea pusero Henkalle! Värit ja sommittelu onnistuneet nappiin. :)

Muutenkin oli monta kivaa asiaa täällä sinulla, kun en ole pitkään aikaa ehtinyt bloggailla kunnolla. Jännä mm. tuo lehtihuivi! (En muista mitä nimeä siitä käytit, mutta varmaan hoksaat, mitä tarkoitan).

Meillä on helle loppunut, mittarisssa +21 ja koko päivän on ukkonen kierrellyt ympäristössä ja viskonut rankkojakin sadekuuroja.

Leena kirjoitti...

Kaunis pusero, mukavaa pinnan vaihtelua.

amuk kirjoitti...

Hieno pusero,kyllä Henkan kelpaa. Ihanat värit ja kuviot.

Marjut kirjoitti...

Onpa tosi kiva pusero ja vielä vihreäkin:)

EVA K. kirjoitti...

Tulipa todella kiva ja persoonallinen pusero! Ei sitä tosiaan aloittaessaan aina tiedä, mihin päätyy ja niin varmaan on parempikin. Tuota värillistä verkkoneuletta minäkin olen joskus tehnyt tyttären vaatteisiin - pitäisipä kertailla, miten se menikään.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kauniista kommenteistanne! Puseroon olen erittäin tyytyväinen itse ja jännityksellä odotan Henkan seuraavaa vierailua ja hänen mielipidettään.