lauantai 2. heinäkuuta 2011

Reissu tehty!

Edittiä lopussa!

Tehtiin pieni lomailureissu ja ollaan taas kotiuduttu. Kuvia sekä reissusta, että käsitöistä on paljon, mutta täällä kiusaa hetkelliset sähkökatkot edelleen (alkoi jo ennen Juhannusta) ja pöytäkonetta en uskalla pitää auki, kun katkokset sammuttaa sen hetimmiten ja koneet ei noista katkoksista tykkää. Ja kuvat omalta kameralta lataan sitten sinne myöhemmin... Myös reissussa oltiin hyvin vähäisellä tietokoneilulla, joten blogimaailma on ollut heitteillä.

Reissussa oli kissat mukana ja sehän tietää näiden kissojen kyseessä ollen erityistä jännitysmomenttia nimenomaan automatkan suhteen. Kuvassa Sonffi "pakkotestaa" matkustuskoppaa, jossa molempien oli tarkoitus matkustaa. Toki meillä on kissoille oikeitakin kuljetuskoppia, vaan nämä kissat ei niihin ole sopeutuneet ja kaikkien matkanteon miellyttävyyden takaamiseksi ja kissojen matkastressin vähentämiseksi ollaan valmiit kaikenlaisiin kokeiluihin. Kopan tein solumuovista ilmastointiteipin avulla ja "verhoilin" tuolla vanhalla verhokapan palalla, joka oli kooltaan sopiva, vaikka Sonffi taitaa pitää kuosia turhan tyttömäisenä, pohjalla froteelakanaa patjana. Tein kopan ennen Juhannusta, mutta yllättäin koppa ei saanut suosiota kissoilta, eli pidettiin koppaa lattialla, muttei kissat vapaaehtoisesti menneet koppaan. Normaalistihan jokainen kassi, laatikko tai mikä tahansa asia lattialla päätyy nukkumapaikaksi. No, pääteltiin, että "auton haju" ehti tarttua koppaan, kun kävin kokeilemassa kopan "istuvuutta" auton penkkiin. Pikainen mietintä, mitä asialle voisi tehdä ja päädyttiin testaamaan Feliwaytä, synteettistä kissan naama feromia. Koko aine on herättänyt suuren epäilyn meikeläisessä ja tuli vähän sellainen keisarin uudet vaatteet olo. Ja kallistahan tuo on. Miten niin, muka synteettinen feromi, joka ihmisen nenään haiskahtaa vain alkoholilta, voisi rauhoittaa ja poistaa kissan stressiä...

Mutta, yllättäin aine toimi, jopa odotettua paremmin. Ja nyt meillä vannotaan aineen nimeen automatkailussa. Varmasti helpoin ja vähästressisin matka kissoilla ikinä, puhumattakaan nyt ihmisistä. Sonffi nukkui kopassa suurimman osan aikaa, Soodi majoittautui syliini mennen tullen ja oli hyvin rauhallinen, melkeinpä rento. Pienen pientä vahinkoa lukuunottamatta matkat meni hienosti. Ihmeaine, uskallan suositella, jos joillakin kissoilla on matkaongelmaa ja muihinkin ongelmiin aineen väitetään auttavan.

Tästä tulikin kissapainotteinen blaggaus, mutta palataan käsitöihin, kun sähköt ja ukkoset sen sallii. Käsitöitä tehdään, minkä jaksetaan, helteet kyllä vie mehut Mammutistakin. Kasvivärjäyksiä yritän huomenna kyllä jaksaa vähän tehdä... Mutta, en valita lämmöstä, ei tätä varmasti kauaa kestä.

Helteistä sunnuntaita!

Edittiä: Feliwaytä on saatavissa spraypullossa esim. autoilukäyttöön tai sähköttömään paikkaan. Tätä ostin pullon apteekista hintaan 31 euroa (aika suolainen hinta, mutta kun aine toimi, niin mitäpä ei henkilökunta tekisi kissojen eteen...). Ainetta saa myös eläinliikkeistä ja eläinlääkäreiltä, joilla se on käsittääkseni hinnaltaan halvinta. Hintahaitari pullolla on aikamoinen, joten kannattaa vertailla. Meillä hankontapäätös tuli Juhannusaattomaamuna ja apteekit ainoita mahdollisia ostopaikkoja lähiseuduilla, joten sinne menin kiireellä. Ainetta kun piti käyttää muutama päivä ennen matkaa.
Kotikäyttöön ainetta on saatavissa pistorasiaan laitettavassa haihduttimessa. Tämän pitäisi helpottaa esim. uuden eläimen tullessa taloon tai levottomia kissoja. Netistä googlettamalla aineesta löytyy tietoa enemmän.
Oman kokemuksemme perusteella uskallan suositella aineen kokeilua erilaisiin ongelmiin. Käsittääkseni myös koirille on saatavissa vastaavaa "koiraferomia".


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä sitä ihmeainetta saa ja mitä maksaa? Meidän kissa naukuu kaikki automatkat ja siinähän menee hermot sekä kissalta että ihmisiltä. Olisikohan siitä apua yöllisiin kissan naukumissessioihin?

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kiva kun kissakin pääsee reissulle mukaan. Ihanaa viikonloppua.

Leena kirjoitti...

Lomailu on ihanaa ja antoisaa!

Auli kirjoitti...

Minäkin olen kuullut ihmeaineesta, mutten testannut. Kissani ovat tosi vähän matkustaneet ja aina vaan lyhyitä matkoaja. 10 kilometriä menee kyllä vaikka joku parkuu takapenkillä... Kiva, että saitte helpotusta matkustukseen.

Mammutti kirjoitti...

Anonyymi; Laitoin kirjoituksen loppuun tietoa aineesta.
Kun meillä ei pelkät äänet näillä kissoilla riittäneet matkustusvastukseksi, vaan joka matkalla tuli haisevia vastalauseita myös ja pissat kaupanpäälle, niin tämä oli todella ihana matka. Eihän me paljon liikuta, joten harvoin matkoja tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyinen kissamme vain naukuu, mutta edesmennyt Teppo-kissa kyllä käytti kaikki keinonsa ilmaistakseen loukkaantumisensa moisen automatkailun turhuudesta (vaikka perillä olikin odottamassa vapaus ulkona ja loppumattomat hiirenmetsästysmaat).Ensin tuli kissalta kakat,sitten mieheltä oksennus ja varmuuden vuoksi vielä sekä kissa että pojat oksensivat. Hiukan matkailua helpottise, että annoimme kissan olla vapaana autossa ja varasimme takajalkatilaan hiekkalaatikon. Juu, kyllä tiedän sen olevan sekä vaarallista että kai kiellettyäkin!!!! Mutta kiitos tiedosta ja oikein mukavaa kesää koko poppoolle, NAU!!!

Susu kirjoitti...

Hieno juttu, että keksitte keinon helpottaa kissojen (ja itsenne) matkustamista.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Feliway tosiaan toimii ja rauhoittaa kissoja, meilläkin kokeiltu.

ArualMaria kirjoitti...

Meillä Feliway ei riitä Kaalepille automatkoilla, raukka pelkää niin kovasti, aina oksentaa. Mutta vieraissa kyläpaikoissa suihketta kyllä käytetään, eivät kynsi paikkoja yrittäessään tartuttaa tuttua hajuja ja ovat muutenkin rennompia.