keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Dino-hattu!

Hattu päivässä tahtia jatketaan:

Liukuvärjätystä vironhahtuvasta neuloin Dino-hatun ja ihastuin hattuun kovin! Hattu muuten tehty samaan tapaan, kuin aiemmatkin huovutetut hatut ja lopuksi neuloin dinonharjan, jonka ompelin paikoilleen ennen huovutusta. Kertapyörityksellä pesukoneessa tuli just sopiva hattu. Huovutushan on aina yhtä suuri jännitysnäytelmä, koskaan ei tiedä, mitä koneesta ulos tulee.
Mulla olis nyt mielessä vaikka miten monta huovutetun hatun mallia/ideaa...

Nettitauon aikana me Soodin ja Sonffin kanssa ommeltiin ahkerasti. Työnjako oli seuraavanlainen: Soodi yritti ehtiä makaamaan jokaisen kankaanpalan päällä, jonka pöydälle nostin ja Sonffi puolestaan vahti (lue:nukkui) kangaslaatikossa. Näin meillä yhdessä harrastetaan!

Nyt mua odottaa haastava projekti, pitäs taivutella rautalangasta isompi kehikko. Jännittää ja pelottaakin vähän, että tuleeko suuresta suunnitelmastani susi vai mikä...

Hattuilemisiin!

14 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Tulipas tästäkin hatusta hyvän näköinen.

Minulla on huomenna menossa yhdet tossut pesukoneeseen, toivottavasti huopuvat sopiviksi...

amuk kirjoitti...

Mahtava hattu ! Tuo lähettyvillä ei voi kukaan olla huonolla tuulella vaikka olisi kuinka pimeää ja yksitoikkoista muuten. Piristystä talveen:) Nuo teidän kisut on aivan ihania. Mitenkä he suhtautuvat kaavapaperiin? Meillä kaavojen piirtäminen ja niiden levitteleminen on aina ollut lähes mahdotonta. Rapiseva iso silkkipaperi on kisuistamme vastustamatonta.

Zelda kirjoitti...

Aivan mielettömän ihana:) Saa kyllä niin hymyn huulille!

-maria- kirjoitti...

Tosi onnistunut dino! Värityskin juuri sopiva.

Sartsa kirjoitti...

Aivan upeita hattuja! Ja ompeluavustajia. :D

Sude kirjoitti...

Se on mukavaa kun on yhteisiä harrastuksia, niinkuin teillä tuo ompelu :)
Hattu on kyllä tosi metka, malli sopii aikuisenkin päähän.

Marjut kirjoitti...

Tosi hauska hattu:) Kissakuvat ovat vaan niin loistavia.

Eikku kirjoitti...

Kiitos käynnistä ja kommentistasi! Kivoja juttuja sinulla täällä on!

Eija kirjoitti...

Kerrassaan upea dinohattu! Olet kyllä aika mestari tuossa huovuttamisessa. Pysäytätkö pesukoneen välillä tarkastaaksesi huopumistuloksen vai annatko ohjelman pyöriä loppuun saakka?

Hannaliini kirjoitti...

Upea hattu! Ja kivaa, että kissoilla ja sulla on yhteinen harrastus ;)

kisa kirjoitti...

Ihana hattu!Oliko vaikea tehdä?Mietin,että kummipoika(3,5.v.) olisi varmaan ihan onnessaan saadessaan tuollaiseen,mutta en ihan kauheasti ole huovutettuja töitä tehnyt.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Amuk; Kaavapaperit kyllä kelpaa kissoille oikein hyvin, harvoin tosin silkkisiä kaavapapereita on viimeaikoina tarvinnut. Mutta kaikista ihaninta on syöksyä levitettävän kankaan alle/väliin ja jos se ei onnistu, niin ainakin maataan kankaan päällä... Ja tarkkana pitää olla, ettei häntää leikkaa...
Eija; Mulla on edestä täytettävä pesukone, joten kurkkimaan en pääse, tosin yritän lasin läpi nähdä, mitä siellä tapahtuu... Se jännitys, mitä koneesta tulee on se, mihin mä olen ihan koukussa.
Kisa; Helppo on hattu tehdä, mutta se huovuttaminen sopivaksi on haastavampaa. Mallitilkkuja huovuttamalla voi jonkinverran arvioida kokoa. Välillä käsin huovutan osan, jos pesukoneessa jokin kohta on hunommin huopunut, tai tarvii pienentää vain hieman. Suosittelen kyllä kokeilemaan, siihen voi jäädä vaikka koukkuun!

Leena kirjoitti...

Ihana dinohattu ;D

Hepsi kirjoitti...

Upea hattu!