maanantai 30. tammikuuta 2012

Kellokukkahuivi!

Kesällä kasvivärjäilin ahkerasti lankoja ja siinä touhussa sattui "vahinko", eli sinipuulla tuli yksi värjäyskerta sinistä lankaa, vastoin kaikkia "värjäyslakeja". Vieläkään en syytä vahinkoon tiedä, mutta mieleinenhän vahinko oli. Jo silloin päätin neuloa langasta jotain itselle, jotta voin seurata värin käyttäytymistä jatkossa.

Yhtenä iltana sitten löysin koneelle jemmaan laittamani Kellokukka-huivin ohjeen. Periaatteessa huivin ohje näytti helpolta ja en odottanut mitään mutkia matkaan. Vaan toisinpa kävi, jostain kumman syystä mallikuviota en saanut täsmäämään ja huiviin tuli virheitä enemmän kuin laki sallii! Jännä homma oli, että edellisellä viikolla neulottun huivin kanssa ei ollut mitään vaikeuksia ja siinähän on kaavioitakin enemmän... Särky -ja lääkitysolosuhteetkin oli kummankin huivin kanssa samat. No, huivi tuli kuitenkin tehtyä ja en anna virheiden häiritä itteäni, kun omaan käyttöön jää. Päättelynkin tein virkkaamalla samalla tavalla, kuin tuon 22-lehteäkin päättelin.

Lankaa oli 200 grammaa ja kaikki meni, lopussa saikin jännätä langan riittämistäkin, mut riitti kuitenkin. Puikot oli 4 mm ja huivista tuli ISO. leveyttä on 2 metriä ja korkeuttakin 90 sentin paikkeilla. Vähän oli sellainen olo virheiden kanssa, että olis paras pistää pää ja huivi lumihankeen piiloon pupujen tapaan. Toisaalta, huivi valmiina näyttää ihan kivalta, eikä virheet omaankaan silmää häiritse. Ja langan väri ainakin on ihana!
Kyllä tuohon kelpaa kääriytyä vaikkapa loppuviikolle tulevaksi ilmoitettuja pakkasia piiloon...

Kauniita talvipäiviä!

18 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kaunis Kellokukka! Ja värikin on ihana :)

Ingi kirjoitti...

Kuvassa ei kyllä mitään virheitä näe. Hyvin kaunis huivi!

Susu kirjoitti...

Ihana huivi ja väri tosiaan jännä! Ensi kesän värjäilyistä voidaan vaan haaveilla näillä pakkasilla...

Inka kirjoitti...

Tosi kaunis huivi. Tuo väri on hieno ja kuviointi myös :).

Eija kirjoitti...

Hyvä 'yllätysväri'! Ja juuri tuollaista jättihuivia nyt tarvitaan eli vaikka siellä hangen alla olisi lämpimämpää, niin pidä vaan huivi päässä ja pää pystyssä :D

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kaunis huivi, ja kaunis väri!

Neferi kirjoitti...

Onpas nätti ja talvinen värikin :)

Marjut kirjoitti...

Onpa kaunis huivi ja väri on ihana:)

Neule-Kirppu kirjoitti...

Olipa hyvä kun sattui "vahinko", sait noin upean värisen langan. Joskus yksinkertaiselta näyttävä malli voi olla paljon haastavampi kuin monimutkainen malli. Kaunis huivi!

Neulisti kirjoitti...

Upea huivi!

Hannaliini kirjoitti...

Kaunis huivi - ja minä en onnistunut näkemään yhtään virhettä, vaikka oikein katsomalla katsoin...

Sirpa kirjoitti...

Oih miten kaunis huivi!

kisa kirjoitti...

Kaunis huivi ja kauniin värinen!

Sipi kirjoitti...

Kaunis on Kellokukka!
Enkä löytänyt minäkään virheitä, joten minusta ihan täydellisen kaunis huivi :) Värikin on tosi hieno!

Matleena kirjoitti...

Ai huivin tekaisit taas! Eikö niitä vielä ole tarpeeksi HHV:n jälkeen? ;DD Mutta kaunis se on eikä virheitä ainakaan kuvista hoksaa.

Sartsa kirjoitti...

Kaunis huivi tämäkin.

Mammutti kirjoitti...

Kauniit kiitokset kommenteistanne!
Yllättävää minulle on, että valmiissa huivissa ei virhe/mokakohtia näy juurikaan edes omaan silmään. Huivi on jo lämmittänyt harteita pakkassäässä.

Kytsätär kirjoitti...

Mä olen niin heikkona näihin pitsihuivibloggauksiin, niitä katselee niin mielellään, kun ne on niin kauniita...ihana tuotos!