perjantai 6. tammikuuta 2012

Loppiaisena vihdoin viime vuoden tilasto!

Jouluna kuvatut kanttarellit:

Aloitetaan valittamalla jälleen: Laajakaista ja puhelinyhteys meni meiltä maanantai-iltana!
Laajakaista alkoi eilen illalla toimia, mutta puhelimet on edelleen mykkinä. Viimeviikon sähköttömyyden aiheuttaman netti- ja puhelin toimimattomuuden vielä ymmärrän, mutta viimeaikoina on täällä ollut liian monta ja liian pitkää katkosta näissä yhteyksissä, etten niitä enää hyväksyttävinä pidä. No, onneksi sähköt on pysyneet ja netin paluu on iloinen asia. Puhelinyhteyttä kyllä kaipaan, ihan jo turvallisuudenkin takia. Jalan pamahtaminen (reisilihas repesi osittain irti) ei ole suinkaan parantunut vielä ja säryn lisäksi vielä tuo toinen jalka särkee urakalla ja pamahtanut jalka oli nimenomaan se tukijalkani ja tämä toinen pettävä jalka. Siitä yhteenvetona seuraa huonon liikkumisen lisäksi tietenkin kaatumisvaara, joten puhelinyhteys ei olisi pahaksi. Yritän olla suht aloillani ja sehän tietää puikkojen heilutusta, vaikkei vielä tänä vuonna ole isompia valmistunutkaan.

Vuosi 2011 muistetaan erinomaisena sienivuotena, joka on kuvankin mukaan jatkunut vuoden vaihteeseen asti. Kesä ja syksy meni lankojen kasvivärjäysten parissa mukavasti ja nyt kun lahjuskausi on takana päin, voikin alkaa tutkia tarkemmin värjättyjä lankoja ja alkaa kutomaan niistä vaatteita... Toisilla on ollut hienoja kuvallisia ja kerronnallisia yhteenvetoja vuodesta. Laitan omani vain numeroina lyhyenä yhteenvetona:

Valmistuneita töitä oli yhteensä 194 kappaletta ja
niihin lankaa kului noin 32 kiloa ja 350 grammaa.

Siinäpä tuo tilasto lyhyesti on. Täytyy myöntää, etten olisi osannut arvata vuoden alussa tuhoavani yli kolmekymmentä kiloa lankaa, mutta niin vain kävi. Saapi nähdä, millainen lankojen tuhousvuosi tästä tulee... Jonkinlaista hullutusta suunnittelin tällekkin vuodelle, mutten tarkempaa, kun netin poissaolo vei intoa, mutta katsellaan, jos into palaisi... Mitään en lupaa, mitään en yritä, kudon sen minkä kudon ja ilman mitään ennakkosuunnitelmia. Tähän poikkeuksena on Syto-myssy kamppanja, johon minulla on tarkotus myös osallistua. Asiasta Matleenalla enemmän täällä, jos asia ei ole jollekkin jo tuttu.

Hyvää viikonloppua!
25 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Hui mahdoton mikä langan tuhoaja olet. Onneksi lankaa saa aina lisää :D

niin eikä nuo langat hukkaan ole mennyt, työsi ovat olleet ihania, kun niitä olen seuraillut.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

No huh, valtava määrä lankaa kulunut! Mulla vain vajaa kolme kiloa..

-maria- kirjoitti...

No kyllä on mahtava määrä lankaa soljunut sormiesi läpi!!

Olen ihan samaa mieltä, että turhan haavoittuvaiseksi tässä on tultu, kun lankapuhelimistakin on liki tyystin luovuttu. Ja sähköstä moni asia on niin riippuvainen.

Kardemumma kirjoitti...

Melkoinen määrä lankaa. Itselläni puolta vähemmän ja sain olla kyllä todella ahkera, että sain sen kasaan.

knea kirjoitti...

Komeat on lukemat ja kaunista jälkeä on noihin lukemiin pääsemiseksi vuoden kuluessa syntynytkin. Erityisesti olen ihastellut eläinhuivejasi ja huovutettuja töitä.

Neferi kirjoitti...

Toivottavasti repeämä paranee...hyvää viikonloppua.

Zelda kirjoitti...

Meinasin ihan pyörtyä tuon määrän nähdessäni, hui! Kovasti minua houkuttaisi jonkinlaiseen tempaukseen osallistua jos sellaisen jaksat pistää pystyyn, mutta ei paineita, katsele rauhassa.

Meilläkin Soneran känny-yhteydet ovat aina toimineet niinkuin huvittaa. Nyt sähkökatkon jälkeen puhutaan tyyliin: minuutti puhetta, pätkis, minuutti puhetta, pätkis...

KristiinaS kirjoitti...

Voi jufe! Kanttiksia jouluna metsässä! Ihan huippujuttu. Kyllä suppiksia on ollut marras-joulukuussakin, mutt kanttiksista en oo kuullu. Kyllä ip-lehdessä oli Ruotsista uutinen joulukuun sienistä mutt se on naapurissa ja etelä niillä taitaa olla lämpösempi ku meillä.
Ihan älyttömästi oot saanu aikaan kässyjä, huh.

Susu kirjoitti...

Kauhea määrä lankaa! Ja siihen kaikki värjätyt vielä päälle...
Minäkin joulupäivänä näin kantsuja, mut ne oli aika lötsköjä. Uunnavuonna ei ymmärrettävästi menty metsään ku piti raivata tuhoja.

On tämä yhteiskunta vaan haavuoittuva kun on niin riippuvainen sähköstä. Mullakin oli Tapanina vähän huoli kun vanhukset jäi yksin mökilleen eikä niihin saanut yhteyttä. Toisaalta välillä on hyvä huomata mitä kaikkea ilman voi tulla toimeen ja mitä ennen ei osattu kaivata ollenkaan.

Kiva kun oot taas mukana myssyilyssä!

Seijasisko kirjoitti...

Olet kyllä mahottoman määrään lankaa kuluttanu..tosin arvattavissa oli kun tietää kyllä minkä kasan huivejakin olet tehnyt.

Paranemista ja puhelinyhteyksiä toivottaen.

Mari kirjoitti...

No huh mikä tehopakkaus olet langankuluttajana ollut, vau!!
Meilläkin on ollut näitä sähköongelmia ja netti toimii jos on sillä päällä... Maalaiselämän iloja..
Toisaalta kynttilänvalossa on mukava tehdä käsitöitä :)

Pirena kirjoitti...

Hirveen määrän oletkin saanut neulottua lankaa pois kuleksimasta. Pitäisköhän miunkin yrittää laskea noista viimevuoden bloggauksista langankulutukseni.
Kiitos myös huivitempauksesta vaikka minä olinkin aika laiska saamaan aikaiseksi.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Enpä ole koskaan kuullut tuollaista kilomäärää lankaa kenenkään kuluttaneen vuoden aikana, hui! Kiva, kun ihmiset pitää tilastoja.

Tess kirjoitti...

Tsemppiä jalan kanssa. Mulla käy hermoille jo tämä olkapään jänteen temppuilu. En osaa edes kuvitella, miten kamalaa olisi, jos reisilihas repeäisi. Kovasti siis voimia ja kärsivällisyyttä.

Syrjäseuduilla on monissa paikoissa edelleen niin, että kännykkä toimii silloin tällöin. Pakolla vietiin lankapuhelimet, mutta puhelinyhtiöt eivät kuitenkaan viitsi panostaa verkon toimivuuteen kuin niillä alueilla ku se on tarpeeksi kannattavaa.

Matleena kirjoitti...

Huh huh, olet kuluttanut kolminkertaisen määrän lankaa omaani verrattuna! Olet sinä peto kutomaan, mutta onhan se ollut tiedossa jo ennenkin! ;DD

Marjut kirjoitti...

Armoton langantuhoaja kyllä olet, huh! Suunnittelin tänä vuonna kirjaavani grammat muistiin ja minusta puheenollen nimen omaan grammat:)

Tintti kirjoitti...

Huiman määrän lankaa olet saanut jalostettua.

Toivottavasti saatte yhteydet pian kuntoon pysyvästi.

Seikku kirjoitti...

Oletpa neulonut/virkannut todella paljon lankaa. Itse pääsin 9 kiloon (pidin sitä saavutuksena kunnes luin sinun lankamääräsi). Entä miten paljon ostit lankaa viime vuonna eli menikö nämä yli 20 kg entisistä varastoista vai sorruitko ostamaan lisää?

Seikku kirjoitti...

Ei mutta ethän sinä käyttänyt lankaa kaksikymmentä vaan yli kolmekymmmentä kiloa!!!

Kisulit kirjoitti...

Huima määrä lankaa on kulkenut käsiesi / puikkojesi / koukkusi kautta! Siihen tarvitaan jo intohimoa ja ahkeruutta. Miten kanttarelleja voi löytyä vielä joulukuussa? Pohjoisessa ei voi ennen kuin maailman kirjat ovat sekaisin.

MammaMyy kirjoitti...

Parempaa vointia sinulle ja koetahan olla varovainen sen jalan kanssa.
Aikamoisen kasan lankaa olet neulonut.
Samantapaisessa asennossa miekin neulon kuin kerroit.

Susi kirjoitti...

Kiitos vinkistä :) Mä mietinkin noita maitohappobakteereita, mutta en sit ollut varma. Onko sulla tietoa määrästä ja siitä missä muodossa olis hyvä antaa?

Susi kirjoitti...

Kiitos kovasti vastauksesta :)

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kivoista kommenteistanne! Aikamoinen määrähän tuo olisi lankaa yhtenä kasana, mutta ei minulla koskaan ole ollut kerralla noin paljoa lankamäärää. Nyt jo puhelimet alkoi toimia, toivottavasti pysyvästi.

juuli kirjoitti...

Oho mikä määrä lankaa! Hyvin olet aikasi käyttänyt.