keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Päästä varpaisiin!

Kiitokset kaikille Ystävänpäivätoivotuksista!

Pitsisukka esitteli blogissaan hatun ja ohjeen siihen:

Piti minunkin kokeilla mallia, varsinkin kun hattu oli tehty ohuesta vironvillasta. Kaapissa oli kerä huivista jäänyttä lankaa (110g) ja siitä lähdin tekemään. Ohjeesta poiketen, tein hatun 3,5 mm puikoilla ja lankaakin sain kulumaan reilut 100 grammaa. Kieltämättä se iso lötkö säkki ei kauheasti vakuuttanut sen muuttumista kauniiksi hatuksi. Vaan on se huovutus niin yllättävää ja pesukoneessa aikansa pyörittyään hattu olikin, sekä sopivan kokoinen, jämäkkä ja vieläpä kauniskin. Suosittelen ohjetta! Mohairlangalla virkkasin vielä kukkasen tekemään hatusta oikean "kukkahattutädin-hatun". Ja koska mulla noita hattuja "muutama" jo on, niin pistin sitten hatun postiin menemään lämmittämään ystävän päätä...


Räjähtävää helmineuletta on monissa blogeissa ollut ja sitä(kin) piti mun kokeilla. Räjähtävät yösukat itselleni kudoin kasvivärjäämistäni villalangoista. On muuten todella joustava tuo räjähdyshelmineule, sitä vois käyttää monenlaisiin neuleisiin...

Toiset sukat itselleni tein Lankapirtin Matleenalta Joulun alla voittamistani Dropsin Fabel-sukkalangoista. En muista ennen lankaa neuloneeni, mutta ihastuin lankaan, oli miellyttävää ja nopeaa neulottavaa. Tässäkin langassa törmäsin samaan, mihin monessa muussakin raidallisessa tai pätkävärjätyssä langassa: Kerät oli keritty eripäin, eli tässäkin toinen sukka neulottu sisältä langan ottaen ja toinen ulkoa ottaen. Ensimmäisiä kertoja tähän asiaan törmätessäni luulin sitä poikkeukseksi, mutta mun kohdalla tästä on tullut "sääntö", eikä poikkeus. Käykö näin muillekkin? Muuten, langan raidoittumisesta tykkään kovasti! Niin jha sukista tykkään erityisen paljon ja jalassa ovat parhaillaankin!

Hyvää viikonjatkoa!

19 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hauska huopahattu! Taidankin loput kätköistäni löytyvästä vironvillasta neuloa huovuttamismielessä :)

Leena kirjoitti...

Hieno on hattu. Kävin oikein mallin alkulähteillä kirjoittamassa pitkät selostukset, koska olen kovasti mieltynyt tuon ohuen vironvilla erilaisiin työstämismahdollisuuksiin.

Neulisti kirjoitti...

Kylläpä onkin hieno hattu! :)

Neule-Kirppu kirjoitti...

Kiva hattu, täytyypä ohje laittaa muistiin. Niitä ohjeita onkin paljon muistissa;) Fabel on kyllä upea sukkalanka.

Matleena kirjoitti...

Ai sinäkin innostuit kokeilemaan tätä hattuohjetta, vaikka olet vastaavia tehnyt jo pilvin pimein! Hieno on tämäkin hattusi.

Räjähtävä helmineule - se onkin aivan uusi termi minulle. Pitääpä googlata, jos sattui ohjeen löytämään.

Kivasti raidoittui tuo sininenkin Fabel. Minäkin tykkään siitä langasta, on mukavaa kudottavaa. En muuten muista, että minulle olisi sattunut tuollaisia keriä, että raidoittuminen alkaa toisessa sisältä ja toisessa päältä.

Kardemumma kirjoitti...

Olen monet sukat tehnyt näistä pätkävärjätyistä, mutta vain yhden kerran olen törmännyt tähän eri päin kerittyihin keriin.

Hattusi on kaunis ja minuakin hivelee hatun kutominen vaikken hattuihminen oikein olekkaan.

-maria- kirjoitti...

Olen joskus törmännyt eri päin kerittyihin keriin. Kerran oli jopa niin, että langassa oli solmu, ja lanka jatkui eri päin sen jälkeen! Nykyiselläänhän en yleensä viitsi edes kohdistella raitoja.

Tuo hattumalli on kyllä todella kiva. Melkein tekisi mieli itsekin kokeilla, vaikken ehkä itse osaisikaan pitää.

Neferi kirjoitti...

Hieno ja kivan värinen tuli hatusta. Ja komeita sukkiakin :).

Anonyymi kirjoitti...

Tuttu juttu mullekin noi eripäin olevat Fabel-kerät. Olen aivan ihastunut siihen lankaan ja jo monet sukat tehnyt ja poikkeuksetta kerät ovat eripäin. Miten ne voivatkin sattua niin?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tiedän mitä teen kun olen saanut Virosta sellaisen kiekon huopuvaa lankaa. Luulisin, että se käy juuri tuollaiseen hattuun. Mukavan näköinen.

Seijasisko kirjoitti...

Hieno on sinunkin Vironvillahattusi. tätä pitää joskus kokeilla.

Marjut kirjoitti...

Hieno hattu ja kauniita sukkia:)

Pilvikirsikka kirjoitti...

Komia on hattu. Fabelista olen ainakin 30 sukat neulonu ja yhdet ainoat Big fabelista niin, et värit juoksivat eri suuntaan. Kaikki muut on olleet ihan "oikein päin".

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis hattu ja ihania sukkia =D

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia Teille kaikille kommenteistanne!

Susu kirjoitti...

Komea hattu! Ai et nauratti se "iso lötkö säkki".
Olen näköjään pudonnut ihan kokonaan kärryiltä, sillä en tuostä räjähdysneuleesta ole koskaan kuullutkaan! Ehkäpä tänään törmään siihen kun on tuiskusunnuntai ja aikaa lueskella blogeja:-)

Omppumato kirjoitti...

Hieno hattu ja kauniita sukkia.
Varsinkin nuo räjähtäneet on minusta aivan ihanat :).

Salomea kirjoitti...

Itsekin olen huopahatun tehnyt Filt it norjalaisesta tweed langasta kuvan unohdin ottaa. Nauru tuli minun omaan päähäni se ei sopinut. Lanka kaupasta sen joku osti lahjoitin sen sinne. Ostaja oli kuulemma oikein onnellinen löydöstä. Harmi ettei tehdessään voi tietää tuleeko siitä se itselle sopiva päähine.
>Pitsisukan blogin sivuilta olen saman helmineule variaation löytänyt lapaset tei sillä mallilla kivat. En ole tainut laitta kuvia blogiini niistäkään.

Sartsa kirjoitti...

No tänne asti en malttanu selata. :) Toi ohjelinkki ei ainakaan nyt auennu. Tosin min lanka ei tähän riitä. Aattelin yrittää yhtä pientä huivia. Tän linkin pistän muistiin.