maanantai 5. maaliskuuta 2012

Hattuja ja yllätys...

Vauvan "norjalaismyssyjä" kokeilin tehdä pari pikkuisen eri kokoista noiden aiemmin tehtyjen vauvaneuleiden saajalle:

Vasemmalla Filona-sukkalangasta tehty raitahattu. Tämän langan sain joku vuosi sitten "hyvityksenä" huonolaatuisesta sukkalangasta. Tämäkin on niin pehmeää ja löyhäkierteista, etten sitä sukkiin laittaisi, mutta vauvaneuleisiin sopi hyvin. Pikkusen isompi oikeanpuoleinen on sen voittamani ja siitä jo itselleni kutomieni sukkien loppulankaa, Dropsin Fabelia. Kaikki vauvaneuleet tein 3 mm puikoilla.

Se yllätys on "vauvan yllätystakki", jälleen. Täällähän neuloin ensimmäisen muutaman vuoden tauon jälkeen ja kun kerran taas makuun pääsin, niin piti tehdä toinenkin. Nuo edelliset vauvaneuleet kun onneksi osoittautuivat reilun kokoisiksi, niin kokopuolikin oli hallinnassa. Ja toisaalta tuota lankaakin oli valmiiksi myssyn jäljiltä esillä... Ja vauvaneuleita kun on niin ihana tehdä!

Täällä oli ensimmäine Pitsisukan ohjeella tehty hattuni, pikkusen muokkasin puikkokokoa ja silmukkamäärää tähän hattuun. Lankana harmaa "rasvainen" vironvilla. Tästä tuli ihanan tuntuinen hattu. Jonkinlaisen kukkasen se varmaan saa koristeekseen, se taitaa jäädä ensisyksyyn. Huovutetut hatut taitaa olla viisainta laittaa laatikkoon odottamaan tulevaa talvea.

Tämä hattu puolestaan oli kokeilu viimekesän kasvivärjätyistä langoista tai oikeastaan keränlopuista sikinsokin neuloen. Tuli tunne, että värit kirkastuivat huovutuksessa alkuperäisestä väristään. Kolme kertaa pyöri pyykin mukana hattu ja kosteana vielä vähän juuresharjalla harjasin hattua.

Hyvää viikon alkua!

11 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hienoja huopahattuja! Ja vauvaneuleet aivan ihania.

Katju kirjoitti...

Ihanat vauvamyssyt.

Kristiina kirjoitti...

Ihania vauvaneuleita!

Matleena kirjoitti...

Ihania vauvaneuleita! Kumpikin malli on minulla kokeilematta, mutta vielä minä joskus... ;) Sen sijaan huovutettuun hattuun minulla on jo langat esillä.

Neili kirjoitti...

Ihan samoja vauvaneuleita "pudottelen" juuri puikoilta. Kivoja.

Susu kirjoitti...

Kiva yllärijakku! Miks ihmees mä en vielä ole tuota saanu puikoilleni?
Pääkappaleet on kans hienoja ja varmaan voi käyttää vielä tänäkin talvena - ainakin täällä on just nyt toistakymmentä astetta pakkasta.

Neferi kirjoitti...

Vauvaneuleet ovat kyllä mukavia tehdä:).

Tuo alin huopahattu on väreiltään oikein mukavan näköinen.

Neulisti kirjoitti...

Hurjan kaunis väriyhdistelmä vauvan yllätystakissa.

Näppi kirjoitti...

Norjalaismyssy on hyvän mallinen lapsen päähän. Kiva tuo nuttu myös.

kisa kirjoitti...

Suloiset vauvanmyssyt ja nuttu :)

Pitsisukka kirjoitti...

Hatut ovat kauniita!