torstai 22. maaliskuuta 2012

Puuvillaa ja huovutettua!

Sohvannurkasta valmistuneita:

Toissakesänä osuin kirppikselle, jossa oli myynnissä valtava määrä vanhoja lankoja, kaukaa viimevuosituhannelta. Puuvillaakin oli useamman puseron verran, niitä hyviä vanhoja lankoja, jotka on käytössä pysyneet siisteinä. Langoissa oli "vanhan tuoksu" ja pesinkin ne kaikki. Puuvillaneuleethan mulla kutistuu pääsääntöisesti ja totesinkin että etukäteen pesu puuvillalangoille olisi suotavaa muutenkin.

Tätä DMC Splendida lankaa oli yhteensä 400 grammaa ja siitä lähdin suunnittelemaan puseroa/tunikaa. Langan väri on graniitinharmaa ja merseroituna himmeä kiilto tekee siitä juhlavan oloisen. Lanka on hyvin ohutta (ilmeisesti pitsinvirkkaukseen tarkoitettua), joten neuloin sen kaksinkertaisena, puikot 3,5 mm.

Puseron jujuksi suunnittelin helmineuleraidan keskelle kulkemaan, joka samalla jatkuu kaula-aukon reunuksena. Helmineule on myös helman reunuksena ja kädenteiden huolittelussa. Alunperin haaveilin pienistä hihoista, mutta siihen ei lanka enää riittänyt. Pusero on saumaton, alhaalta aloitettu ja olkapäät kolmen puikon päättelyllä tein. Pääntien helmineuleen neuloin takakappaleen osuuteen suoraan kiinni. Aavistuksen reilu pusero on vielä, mutta uskon jälleen ensimmäisen pesun tekevän vievän reiluuden pois. Tästö tuli pusero minun mieleeni ja varmasti tulee käyttöön.

Saunahattuja tarvitaan aina. Minähän en enää osaa saunassa olla ilman ja olen saunahatun käyttöä suositellut muillekkin, erityisesti jos on selkä- tai raajavaivoja. Keväisen vaaleanpunainen hattu on kasvivärjätystä villasta ja puupalikan avulla tullee esiin hatun muoto, takaa pidempi, eli istuu päähän paremmin. Näille nyt ei ole suunnitelmia, lahjalaatikkoon odottamaan menevät.

Samoin lahjalaatikkoon pääsee nämä huovutetut tossut, odottamaan seuraavan talven kylmiä lattioita. Nämä on omalla perusmallilla tehty ja kukkasetkin tuttuja juttuja nappeineen.

Tulipa tähän bloggaukseen kesäistä ja talvista tavaraa. Mutta niinpä ne on alkaneet ilmatkin olla, päivisin saattaa auringossa olla melkein ulkonaneulomisilma, mutta yöllä pakkasta piisaa. Minä palaan sohvannurkkaukseen neulomaan, pitsihuivia ja huovutettuja lapasia. Eli tutuissa merkeissä jatketaan.

Hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa!

22 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Kaunis puuvillaneule! Mulla yleensä puuvillaneuleet lörpsähtävät, auttaisikohan siihenkin lankojen pesu etukäteen? Hienoja huovutuksia myös!

Kardemumma kirjoitti...

Kaunis liivi. Ja nuo tossut. Saunahattua en ole koskaan kokeillut. Osuisipa joskus tuollaisen lankasaaliin ääreen kirpparilla. Rivien välistä luin, ettei jäänyt ainoaksi hankinnaksi...

Simpura kirjoitti...

Ihania huovutuksia ja kaunis on tuo puserokin :)

hillanen kirjoitti...

Tyylikäs pusero.

Leena kirjoitti...

Neule on tyylikäs ja huovutetut tuotteet taattua Mammuttia!

Susu kirjoitti...

Tyylikäs neule! Helmineuleraitaidea on kiva - pääntie näyttää tosi kivalta. Saunahattua en ole koskaan kokeillut mut tuli mieleen et tarttiskohan mun äiti tuollaisen jos se auttaa selkävaivoihin?

Marjut kirjoitti...

Tosi kaunis pusero. Itse en ole koskaan saunahattua käyttänyt, kun en oikein ole ymmärtänyt sen tarkoitusta.

Hannaliini kirjoitti...

Upea neule, kauniita saunahattuja ja valtavan suloiset tossut!

Näppi kirjoitti...

Kaunis liivitunika tai mikä se nyt olikaan. Upea harmaa!
Saunahattuja oon ite aatellu et pitäs tehä, mutta tekemättä on yhä. Kauniita huovutetut työt myös.

Neferi kirjoitti...

Hyvän näköinen neule ja kivat huovutukset..

Mukavaa viikonloppua.

Matleena kirjoitti...

Tosi kaunis neulepusero! Malli näyttää niin mukavalta, että haaveilen joskus kokeilevani minäkin tuollaisen tekoa.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis pusero ja ihania huovutuksia!

Pirena kirjoitti...

Taas niin kaunis ja istuva neule.
Kiinnostaa se miksi saunahattua pitäisi käyttää jos on selkä- ja raajavaivoja. Auttaisikohan se tosiaan?

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis pusero. Mukavat nuo tossukat =D

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas sohvannurkka ollut tuottoisa. Todella hyvä malli tuossa puserossasi. Samoin nuo huovutuksesi ovat ureita.

Sude kirjoitti...

Tuo on niin kaunis pusero, minäkin tykkäisin tuommoisesta. Tyylikäs ja ajaton malli, johon hieman kiiltelevä harmaa lanka sopii niin taydellisesti. Oikei onnistunut työ.

Sinikka kirjoitti...

Kaunis puuvillaneule, helmineule sopii hyvin elävöittämään neuletta. Siistiä työtä.

Omppumato kirjoitti...

Oikein on tyylikäs uusi puserosi. Hieno!
Huovutukset ovat suloisia ja varmasti aikoinaan ilahduttavat sitä, joka saa ne lahjalaatikostasi.

Mammutti kirjoitti...

Kauniit kiitokset kommenteistanne!
Nuo saunahatut herättää kiinnostusta, niin tekemisenä (yksi eniten haettu haku blogissa) ja niiden käyttö. Josko saisin vaikkapa kuvattua hatun teon ja jonkinlaisen ohjeen siihen, jonain päivänä... Kyllä hattu auttaa särkyihin ja vointiin saunoessa, tietenkin myös hiuksiakin suojaa, vaikka itse kropan takia käytän.

Ja ilokseni löysin vielä yhden puseron verran puuvillalankaa tuon kirpparisaaliin ajoilta. En tiedä, oliko lankaa lie myynnissä tuhansia vai satoja kiloja silloin, naisia isojen lankakassien kanssa liikkui paljon. Ilmeisesti oli ollut liike tai sitten todellinen lankahamsteri, jonka jäämistöä myytiin. Itselle lie kymmenen kilon paikkeilla löytyi silloin. Eipä ole ennen eikä jälkeen ollut samanlaista tuuria.

Helmis kirjoitti...

Tosi kaunis, tavallan yksinkertainen, mutta älyttömän tyylikäs neule! Oikea käyttövaate!

Anonyymi kirjoitti...

Juu, hieno neule, mistähän saisin sen ohjeen, tai vastaaanlaisen "helpon" neuleen ohjeen? ja siis supertarkat ja yksinkertaiset ohjeet. nimimerkki tammikuussa neulomaan oppinut:)

helena kirjoitti...

Voi kuuinka tyylikäs tuo neuleesi! Onnistunut kirpparireissu, kun tuollaiset langat seiltä bongasit!