maanantai 16. huhtikuuta 2012

Flappy!

Flappy testineule:


Pääsin testineulomaan Neulistin uuden ohjeen suomenkielistä versiota. Tämä malli neulotaan niskasta alaspäin saumattoma ja pieniin hihoihin käytetään Contiguous-menetelmää. Eli hihat neulotaan yhtaikaa vartalosuuden kanssa. Täällä on Neulistin oma Flappy. Ohje on nyt Ravellyssä.


Ilokseni pääsin testineulomaan mallia.Vähän jännittikin sekä testineulominen, että aivan uuden hihantekotavan opettelu, varsinkin kun särky ja lääkitys vie terän ajatustoimminnasta, intoa oli sitten sitäkin enemmän. Ohje on kuitenkin niin selkeä, että neulominen oli helppoa kuin heinänteko. Alkupuolellahan tapahtumia joka kerrokselle riittää useampia ja se pitää mielenkiinnon yllä. Lopussa vartalo-osuutta neuloessa vauhdilla piti pistellä kerrosta toisen perään, mulle kun tulee se loppukiri saada vaate valmiiksi. Sen verran ohjeeseen tein muutoksia, että vartalo-osuuteen lisäsin pituutta ja helmaresorin oikeat silmukat neuloin kierrettyinä.

Lankana on ohut Pirkka-lanka (aiemmin neuloin langasta tämän huivin), kulutus n. 150 grammaa ja 3 mm pyöröpuikko työvälineenä. Ohjeesta käytin m-kokoa.
Pirkka-lanka on neuloessa aika kovaa ja rouheaa, eikä neulejälki sileässä ole aina kovin kaunista. Pesin Flappyn valmistuttuaan ja käytin huuhteluun etikkaa. Sen jälkeen neule pehmeni ja pinta tasoittui mukavasti. Aloittaessa Flappya en osannut kuvitellakkaan, miten paljon tykkäisin valmiista työstä. Tästä tuli todellinen lempineule! Malli on päällä ihanan tuntuinen (vaikkakin toivon, että villaneuleita tarvittaisiin vasta syksyllä...), näyttääkin omaan silmään mukavalta päällä ja vieläpä lämmittää niskaa ja hartioita. Kuvat ei taaskaan tee oikeutta neuleelle, jouduimme tyytymään salamalla sisäkuvauksiin. Suosittelen lämpimästi neulomaan omaa Flappya!


Sohvannurkassa särkevän jalan tahdissa eläminen tuntuu jatkuvan... Ja kuten moni muukin on todennut, käsityöt on pelastusrengas kipujen keskellä. Niinpä palaan takaisin sohvannurkkaan tällä kertaa seuranani virkkuukoukku ja kamala lanka, mitähän siitäkin tulee...

Hyvää kevätviikkoa!

14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

On kyllä kaunis!
Ja nopeasti olet neulonut!

TeSa kirjoitti...

Onpa kaunis neule.

Ihalaiska kirjoitti...

Kerrassaan ihana, tuon minäkin teen! Ja ah, saumattomuus ...

Marjut kirjoitti...

On tosi kaunis ja saumattomuus houkuttelee:)

Kristiina kirjoitti...

Ihana malli ja sopii sinulle täydellisesti!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule!

Tess kirjoitti...

Kaunis ja niin hyvin istuva neule.

Näppi kirjoitti...

Saumattomuus iski heti. Todella kivan näkönen neule, ei ihan niin perus. Jes jes.

knea kirjoitti...

Kaunis neule - näyttää mielenkiintoiselta mallilta.
Tänään lähti postia tulemaan sinne päin.

Sude kirjoitti...

Voi kun olisin minäkin tuommoinen hoikkanen, niin olis mukava tehdä kaikkia kauniita neuleita. Tämmöiselle punkerolle ei sovi mikään ja neulottavaakin on monta kertaa leveämmästi =) Tuo on nätti sun päälläs.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis. Varmasti myös mukava päällä kun ei ole saumoja =D

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne! Flappy on osoittautunut sopivaksi käyttöneuleeksi ja taitaa neuloutua toisenkin kerran...

Susu kirjoitti...

Tosi kivan näköinen! Minä yhdyn tässä kuiteski Suden porukkaan ja jätän väliin. Varsinkin ku tykkään neuloa alhaalta ylös ja kauniin sauman tekeminenkin on tosi palkitsevaa... Kolme vuoden kuluttua nää mallit varmaan kolahtaa mulle ku olen tällanen hitaasti syttyvä.
Etikkapropagandas toimii taas - mökillä kosteessa talven yli olleet tekstiilit huuhdeltiin etikalla ja kuivattiin ulkona. Jopa raikastuivat!

Neulisti kirjoitti...

Nyt se ohje löytyy ravelrysta. http://www.ravelry.com/patterns/library/flappy-4