maanantai 23. huhtikuuta 2012

Floppi-kassi!

Sohvannurkassa valmistunut Floppi-kassi:

Sarjassamme kamalaa lankaa, Novitan taannoinen "muovipullolanka" Flipflop ja päätös tuhota kerät kaapista. Langan joskus ostin tyttärelle, hän halusi siitä itse jotain tehdä, mutta into taisi hiipua ja kerät pyöri kaapissa aikansa. Taannoisen leppäkerttu-kassin innoittamana aloin virkkaamaan kassia. Pohja kiinteillä silmukoilla ja soikion muotoa yritin siihen saada, sitten ylöspäin "simpukka tai aalto" virkkauksella, yläosa puolipylväillä, läppä ja siinäpä se. Olkahihnan pituutta sovittelin niin, että laukkua voi kantaa olalla. Sopivaa nappiari tietenkään löytynyt kaapista, joten virkasin turkoosilla puuvillalangalla päällystettävän napin päälle. Lankaa kului reilu 300 grammaa ja koukku oli 5 mm. Ei todellakaan nautinto virkata vikisevää tekokuitua ja tässä virkkaus taas kävi niveliinkin. Mutta kassi on tehty, lankaa jäljellä vielä vajaa kerä, jonka piilotin muiden lankojen taakse. Jännä haju tuli langasta prässätessäni valmista laukkua, sellainen sulaneen muovin katku. Mutta ei laukku itsessään ole pahan näköinen, mun mielestä. Katsotaan, kelpaako se kenellekkään käyttöön.

Calorymetri, malli vuosien takaa, tuli taas ajankohtaiseksi neuloa:

Calorymetrillä aloitin tämän vuoden ulkoneulontakauden eilen. Vihdoin oli keväinen, lämmin päivä.
Lauantaina vielä asteita keskipäivällä 3 plussalla ja kylmä tuuli puhalsi. Sunnuntaina mittari kiipesi vauhdilla ylöspäin, aurinko paistoi ja oli ihanaa neuloa pihalla.

Kuvan leikkikäärme eilenkin pääsi yllättään. Tämä käärme on vuosia pelästyttänyt milloin missäkin, syksyllä viimeinen havainto siitä oli omenapuun oksalla roikkumassa. Liekö myrskyt heittäneet käärmeen omenapuun alle...

Keväistä ja aurinkoista viikkoa!

13 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Leikkikäärme ehti säikäyttää ruudun tälläkin puolella! :)

Marjut kirjoitti...

Hui, luulin sitä oikeaksi. Kiva kassi ja ainakin tosi hyvät värit, vaikka muovia onkin.

Neferi kirjoitti...

Enpä onneksi ostanut tuota lankaa ollenkaan, mutta kassin värit ovat ihan mukavat.

Kivoja kevätpäiviä :)

margsan kirjoitti...

Tosi mainion näköinen kassi!
ja varmaan toimiva...

Neulisti kirjoitti...

Käärme oli kyllä melko aidon näköinen. Meidänkin takapihalla muovikäärme on ehtinyt monet säikäyttää.. Niihin lintuihin se ei kuitenkaan ole toiminut, joita varten se hankittiin.

Pilvikirsikka kirjoitti...

Juu nuo muovilangat ei oikein innosta täälläkään. Mutta kivan kassin sait kuitenkin. Akryyliakin on muuten monen tuntuista, kun vertaa eri lankoja. Novitalla just on sitä "oikeaa" muovia.

Auli kirjoitti...

Hui! Ainakin satakertaa kivempi kuin tuo käärme!

Susu kirjoitti...

Hyi olkoon! Ei tuollaisia säikytyskuvia saa laittaa! Tää kärmesfobiasta kärsivä sai melkeen slaakin keskelä päivää töissä (=lue: pitäisi nimikoida yks kastemekko, eikä kiinnosta yhtään).
Kassi on kivan ja toimivan näköinen eikä tänne ruudun taaksen lanka nitise yhtään. Taitaa tänäänkin olla ulkoneulontapäivä vai miten?

intsu kirjoitti...

Kyllä tuli ihana kassi. Voi tuota kärmestä!Minähän saisin teillä sydänkohtauksen! Ei auta vaikka sanottais ettei ole oikea.

Sude kirjoitti...

Nythän se alkoikin virkattujen kassien vuodenaika, joten eiköhän kassille löydy käyttäjä.

Taina kirjoitti...

Kiva kassi. Leikkikäärmeeet on melkein yhtäinhottavat kuin oikeat, Ja meidän pihalla taatusti kielletyt.

Marleena kirjoitti...

Käärme näytti ihan oikealta! Huh!!!
Kassi on aika makee!!!!

sartsa kirjoitti...

Kassi on mukavan muotonen, kiinnikkeineen kaikkineen. Miä en oo viel tarennu pihalla neuloa.