tiistai 15. toukokuuta 2012

Hattua virkkasin ja takki tuli

Tässä kävi käänteisesti vanhan kansanlorun lailla, eli Hiiri se kissalle takkia ompeli...
Mammutti Hellulle hattua virkkasi, ei tullut hattua, vaan tuli takki:

No joo, tuli se hattukin tehtyä takin lisäksi, mutta "vahingossa" tuon takin virkkasin hatun seuraksi.
Ihastuin tuohon Catanian puuvillalankaan noita hattuja virkatessa (se neljäs hattu oli sitten onneksi Hellulle sopiva, hattuyritykset esittelin täällä) ja ajattelin kokeilla, josko ilman ohjetta jonkinlaisen pienen boleron onnistuisin Hellulle virkkaamaan. Lähdin takakappaleen olkapäiltä alaspäin virkkaamaan tuota hatun mallikuviota. Takakappale virkkautui huomaamatta aika pitkäksi ja siitä lähti ajatus villatakiksi asti virkata. Jätin takakappaleen virkkauksen kesken siinä vaiheessa, kun kuvittelin sen olevan suht koht sopiva pituus, sitten olkapäiltä jatkoin etukappaleet alaspäin ja jätin nekin"auki" odottamaan. Hihatkin lähdin virkkaamaan ylhäältä alaspäin suoraan kappaleeseen, niidenkin pituuden jätin auki. Tämä virkkuu tapahtui viimeviikolla ja perjantaina sitten Hellun tultua mummilaan äitienpäiväviikonloppua viettämään, pääsin sovittamaan takintekelettä. Yllättäin koko oli sopiva, vaikkei ihmeempää ohjetta tai mittoja ollut, muutamasta mallista vähän koko viitteitä otin. 
Sitten virkkasin hihat ja helmat valmiiksi, kiinteitä silmukoita ympärille ja yhdessä Hellun kanssa valittiin napit, pingoitin takin ja eilen kuvaus. Hellu, äitinsä ja Henkan kanssa lähti vasta tänään, joten täällä vietettiin pitkä viikonloppu. Eilen oli niin kova myrskytuuli, että innostuneen mallin kanssa kuvaukset vietettiin sisätiloissa ja ulkona kyllä lapset muutoin viihtyivät kylmästä tuulesta huolimatta. Ilmeitä ja intoa mallilla kyllä riitti.

Sonffikin osallistui kuvauksiin vierestä seuraamalla, omassa pikku styroxi-laatikossaan.
Piti laittaa tähän kuva, jossa Hellulla on kynsilakka (vahingossa tosin) sävy sävyyn uuden takin ja hatun kanssa, mutta väärä kuva tuli. 

Äitienpäivän aattoiltana sitten Henkan ensimmäinen hammas lähti. 
Nyt Henkka on sitten iso poika (ainakin omasta mielestään!

Hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa!


8 kommenttia:

Leena kirjoitti...

No sepäs sattu somasti. vastasin otsikolle

Auli kirjoitti...

Onnelinen sattuma, kaikinpuolin! :)

Susu kirjoitti...

Kaikki muukin menee ihan hassusti kun takkikin syntyi ylösalaisin:-) Kauniita ovat ja tyttö ihanan aurinkoinen uusissa tamineissaan.
Mun mielestä tuli ihan oikean kuva:-)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis yhdistelmä. Tyttö näyttää pitävän takistaan ja hatustaan =D

Vyyhti kirjoitti...

Onpa siinä iloinen tyttö näteissä vaatteissa. :)

Sinua odottaisi tunnustus meidän blogissa: http://missaneuloimmekerran.blogspot.com/2012/05/haastava-tunnustus.html

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne! Tyttö lähti täältä hattu päässä ja takki kassissa, toivotaan että käyttöä piisaa.

Matleena kirjoitti...

Voi ihanat Hellu ja Henkka! Mitäs se mummo kirjoittaa, että Henkka iso ainakin omasta mielestään? Totta kai sellainen poika on JO iso, jolta hampaatkin tippuu! ;DD Hampaantiputtelijoita on muuten täälläkin. ;D Niin ja on tuo Hellun uusi settikin kaunis.

Marjut kirjoitti...

Onpa nätti yhdistelmä:)