keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Hatutusta!

Ajattelin virkata Hellulle kesähatun, lankana merseroitu "värikäs" ohut puuvillalanka:

Aloitin uuden Modan hattu-ohjeella (alakuvan hatut), ensin tuli liian pieni ja ohjeessa hatun päälle muodostuu ruma kapea/korkea kohta (muutamassa blogissakin sama hattu samanlaisena näkynyt, joten ohje ei oikein toimiva). Seuraavaksi sama hattu isompana, liian paljon isompana, menee melkein meikeläisen päähän. Tähän muutin aloituksen omanlaiseksi ja hattu on päälaelta kauniimpi, jotain hyvää siis tässäkin.

Sitten vaihdoin mallia (yläkuva) ja aloitin Mamma Myyn Minttumyssy ohjeella ja tarkoitus oli tehdä lieri tähän. Pienensin ohjetta hieman, hieman liian paljon siis ja hatusta tuli liian pieni, jälleen. Niimpä virkkasin siihen pienen röyhelön vain, hattu lie vauvakokoisen käyttäjän kokoa, joten vaunuissa nukkuessa ei lieri varmaan ole mukava.  Jokohan neljäs hattu on sopiva? Eli lisää silmukoita sinisen ilmapallon päällä) Minttumyssyn aloitukseen ja siitä eteenpäin summamutikassa, nauhakuja ja lieri. Kaikkiin hattuihin on tarkoitus laittaa nauha, kaapissa vaan ei ollut sopivan väristä. Viikonloppuna nähdään, sopiiko hattu Hellulle vai jatketaanko hatutusta...

Toissailtana vihdoin sain kuvattua valkohäntäpeuran pellon toiselta puolelta. Oli tällä kaverikin, joka rymisi risukossa äänekkäästi ja vain valkoinen häntä näkyi.
Peuroja on täällä paljon ja välillä niitä on nähty ikkunankin toisella puolen. Aiemmin vain ei kamera ja kohde ole kohdanneet.

Peuran hypittyä takaisin metsän siimekseen, kuvasin auringonlaskun. 
Tälläkertaa taivas oli lilapunainen:


Aurinkoisia kevätpäiviä!

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kivoja hattuja! Koon arviointi on todella vaikeaa. Kummitytön kesähattuakin purin neljä kertaa ennen kuin sopiva koko löytyi.

Marleena kirjoitti...

Mukavan näköisiä hattuja ja niin pirteän punaisia.
Hieno kuva peurasta!