tiistai 29. toukokuuta 2012

Lyhythihainen jakku!

Tyttärelle neuloin jakun puuvillasekoitelangasta:

Ohje (tytär valitsi) oli täältä, mutta aika paljon sitä muokkasin. Helman pintaneuleessa olisi ollut pitkiä langanjuoksuja, joten sen hylkäsin "ei kissaystävällisenä" ja otin Pitsihuivit neuloen kirjasta tuon mallineuleen (jota on mm tässä huivissa käytetty). Ohjeessa etu- ja takakappaleet oli neulottu erikseen. Minä puolestaan aloitin takahelmasta, enkä päätellyt olan silmukoita, vaan jatkoin suoraan etukappaleet ylhäältä alas, joten saumat on vain sivuissa. Jakku kävi jo sovituksessa, jossa todettiin isoksi, mutta ei hätää, puuvilla kutistuu. Pesukone ja kuivausrumpu käsittelyn jälkeen jakku on huomattavasti pienempi.  Sen olen oppinut kantapään kautta, että puuvillaneuleet kutistuu enemmän tai vähemmän pesussa ja puuvillaa sisältävät neuleet kannattaa tehdä "isoiksi". Jakun väri on jotain ylä-ja alakuvien väliltä. Turkoosi on vaikea väri kuvata, ainakin mulle.

Virkkasin kukan koristamaan jakkua tai muuten vaan käytettäväksi, takana on koruneula.

Ruudun takaa Sonffini katsoo mua:

Sonffi on tarkkapoika vahtimaan. Tunnistaa auton äänen ja hyppää pöydälle katsomaan. Ja sitten kun on hetki "seurusteltu" ikkunan läpi, juoksee Sonffi ovelle ottamaan vastaan. Ihana "vahtikissa"!


14 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Kivalta näyttää!

kisa kirjoitti...

Kaunis jakku :)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis jakku!

Susu kirjoitti...

Kiva jakku. Kyl mä aina naureskelen tuota sun puuvillan kutistumistas. Minä kun en saa puuvillanauletta kutitsumaan vaiks yrittäisin vaan ne aina venahtaa. Mut mulla ei ole kuivausrumpua... Edelisen postin hattu on kans tyylikäs. Toivottavasti rumpu hoitaa homman ja siitä tulee sopiva:-)
Tassu kehrää terveisensä Sonffille. Ja Soodille ja teille kaikille!

margsan kirjoitti...

Taas tosi kiva neule- ja tuo helman pinta on erityisen hieno!

Neulisti kirjoitti...

Aivan ihastuttava neuletakki. Kunnon kesäneule. :)

Marjut kirjoitti...

Kaunis on ja hyvä värikin vielä:)

amuk kirjoitti...

Ihana jakku. Ihana väri ja kaunis kuvio helmassa. Todellisen kissaihmisen tunnistaa kun neuletyötkin toteutetaan karvaisten ystäviemme ehdolla :) Sonffi on IHANA kaveri <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

OOOH miten kaunis malli ja väri

Angelique71 kirjoitti...

Kaunis takki ja suloinen väri! Meidän kisulilla on ihan samat vahtikissaelkeet.

Meiju kirjoitti...

Kiva jakku :) Mikä lanka tämä oli?

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Lankana on Kick (puuvillaa 50% akrylliä 50%), kaksinkertaisena tässä. Ei mikään ihana lanka neuloa, halkeilee liikaa minun makuuni.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis jakku, tuo helman pintaneule on kaunis =D

Sartsa kirjoitti...

Mukavan näkönen tunika. Sonffi on tosi söpö.:D