maanantai 28. toukokuuta 2012

Uusi kesähattuni!

Viimepäivien ihanat ilmat innoitti virkkaamaan uuden kesähatun. Eilisen päivän jo ehdin tätä käyttääkkin ja hyväksi todeta. 
Tässä tämän kesän hattuni:

Tiukkakierteinen puuvillalanka innosti kokeilemaan, josko siitä saisi virkattua hatun, jonka lieri pysyy muodossaan (ilman tärkkiaineita). Ainakin päivän käytön jälkeen lieri vielä illallakin pysyi paikoillaan.
Hattu on virkattu 3 mm koukulla ja malli "omaa" ja aiemmista keväällä virkatuista tytön hatuista matkittua, Aavistuksen iso hattu on (sopivan kokoista hattua en ainakaan omaan päähän osaa tehdä), joten virkkasin nyörin ja pujotin se hattuun, siksi lieri vähän rönsyilee kuvassa. Oletan puuvillalangan jälleen kutistuvan pesussa, tässäkin työssä...
Tykkään hatusta ja muiden (lue: lasten) mielipiteitä en kaipaa!

Jälkeläinen kaivoi ohuen puuvillalangan esiin täällä käydessään ja pyyteli siitä lippalakkia itselleen. Aloitin kyllä lippalakkina tämän, mutta lanka osoittautui niin pehmoiseksi, etten edes yrittänyt lippaa tehdä. Tämä päätynee syto-myssyihin. Jos Jälkeläinen haluaa, niin tuo hattuni lanka varmasti lippahatuksikin sopisi...

Ahkera amppari omenapuun kukissa. Tämä on se joka toinen vuosi, kun meillä omenapuut on täynnä kukkia ja toivottavasti syksyllä omeniakin.  Omenan kukkien tuoksu on lempituoksuni ja nyt pihalla seb kauempaakin haistaa. 

Hyvää toukokuun viimeistä viikkoa!

5 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hieno hattu! Minulla on myös vaikeuksia tehdä itselleni päähineitä. Ja niitä mielipiteitä kyllä saa pyytämättäkin...

Matleena kirjoitti...

Kaunis hattu! Jos joku (nuoriso) tuota arvostelee negatiivisesti, niin heidän makunsa on vielä raakileasteella. ;)

Minä tapasin pari päivää sitten henkilön, jolle tein Cataniasta lierimyssyn. Se oli ollut ahkerassa käytössä Israelin matkalla eikä lieri ollut kuulemma alkanut lerputtaa. Kysyin asiaa varta vasten.

margsan kirjoitti...

Tyylikäs hattu, joskohan uskaltaisi
itsekkin kokeilla.....

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kauniita molemmat =D Nythän hatut kuulemma tulevat taas muotiin =D

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kivoista kommenteistanne!
Muutama vuos sitten, en olisi osannut kuvitellakaan, että pitäisin hattua... Mutta niin muuttuu Mammutinkin maailma ja nyt kesän tärkein vaate on hattu.