lauantai 25. elokuuta 2012

Kokeilussa huivi

Näin (muistaakseni) Räveltämössä tämän tapaisen huivimallin ja tämän valmistuttua näin myös samalla mallilla tehdyn ponchon, poncho-vaihtoehtoa mietin tätä aloittaessa. Ohje oli englannin tai jonkin muun ulkomaan kielinen, joten se siitä.Malli jäi kuitenkin elämään päähän omaa elämäänsä ja sieltä se piti neuloa pois vaivaamasta mieltä.
Ideahan on sama kuin siksak-neulemallissa, joka tuntuu olevan tänäsyksynä kovin muodikas. 

Itseasiassa mun piti vaan kokeilla, miten alussa saa silmukat sopivasti lisättyä ja olin valmistautunut useampaankin purkukertaan. Ihan ei jokainen silmukka ollut paikoillaan, mutta sen näköinen oli ensimmäinen aloitus, että sitä lähdin jatkamaan valmiiksi huiviksi. Joku fiksumpi ja viitseliäämpi olisi laskenut silmukkamäärät ja lisäykset ensin ja neulonut sitten vasta, minä en malttanut/viitsinyt/jaksanut, jne.

Huivi siitä kokeilusta kuitenkin syntyi ja ihan kelpo huivi onkin!

Langaksi valitsin liukuvärjätyn vironvillan, mallissa liukuvat värit menee kivasti ja tällä idealla vois tehdä raidallisenkin huivin... Lankaa kului n. 150g ja puikot oli 4mm. Kokoa huiville tuli reilusti leveyttä 2 metriä ja korkeuttakin n. 70 senttiä. En muuten koko kesänä neulonut yhtään huivia, joten tällä huivilla avasin syyshuivineuleiden kauden (ei huiveihin ole edelleenkään mitään tarvetta, niitä viimevuotisia on vielä paaaaljon jäljellä).  Nyt on puikoilla pyörinyt perusneuleita talven varalle, jotain isompaa neuletta mieli tekee aloittaa, kunhan idea iskee...

Vapaaehtoista kuvausavustajaa ei ollut lähimailla sopivan kuvausilman tullessa, joten kuvasin huivia metsämäessä, penkillä ja tässä harteilla olevinaan kahdeksi puuksi jakautuneen koivun oksiin kiinnitettyä. Nuo puut oksineen muodostaa aika hyvin keskivertonaisen harteiden koon. Huivin jatkosijoituspaikka on vielä auki, mutta eiköhän se jostain joskus löydä oikeatkin hartiat itselleen...

Muuten, mistä tän uuden bloggerin ajastettu julkaisu-asetukset löytyy?

Aurinkoista syysviikonloppua!

 

18 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

KERRASSAAN IHANA HUIVI. Tuo lanka on kertakaikkisesti herkku.

knea kirjoitti...

Ihana huivi - aivan mahtavan värinen!

Saisikohan siitä oikeanlaidan "aikataulu" kohdasta ajastettu tekstin.

Sude kirjoitti...

Kaunis on taas,kaunis. Kiva kun on välillä vähän erilaisiakin huiveja täällä blogeiss näytillä ja tuo sinun suunnittelemasi malli on kyllä yksi parhaasta päästä.

Virpi kirjoitti...

Tosi ihana huivi, ja tuo väri ja raidotus on täydellinen :)

Mammu kirjoitti...

Ihana huivi!

Matleena kirjoitti...

Niin kaunis ja kauniin värinen huivi! Ensin pikkukuvasta katsoin, että olet tehnyt Revontulen, mutta eihän se olekaan.
Minä olen joskus kokeillut ajastamista siitä aikataulu-kohdasta, mutta ei silloin kyllä toiminut. Muuta kohtaa en ole löytänyt, pitääpä kokeilla taas.

Seijasisko kirjoitti...

Ihana huivi.<3

Oikealla laidalla olevasta Aikataulu "Määritä päivämäärä ja aika"-kohdasta on ajastus menneeseen on minulla onnistunut..luulisi onnistuvan tulevaisuuteenkin.

Ingi kirjoitti...

Kauniinvärinen!

Auli kirjoitti...

Onpa kaunis malli ja väri

Rantapuikko kirjoitti...

Ihana huivi, kaunis väri..

Kisa kirjoitti...

Ihana huivi!

Meiju kirjoitti...

Aivan ihana huivi!

Marjut kirjoitti...

Upea huivi ja mitkä värit!

Pikku Possu kirjoitti...

Todella kauniin väristä lankaan, sopii huiviin erittäin hyvin :)

TeSa kirjoitti...

Tyylikäs huivi!

Blogissani on sinulle jotain.

Susu kirjoitti...

Sulle mä ekana sitä tunnaria ajattelin ku olen kaipaillut Mammuttilan kuulumisia. Jos vaiks säkin saisit siit potkua ku mäkin:-) Joten ollos hyvä - post it -lappu olis blogissa tarjolla.

Sulta se onnistuu ilman laskemisiakin. Me inssit vaan lasketaan mut silti ei mitään valmistu. kivan raikkaan värinenkin vielä!

Sartsa kirjoitti...

Kaunis huivi ja väri on tosi vaikuttava.

Tiina kirjoitti...

Kaunis!