maanantai 10. joulukuuta 2012

Lumikuningattaren asusteet!

Ja taas huovutettuja töitä:


 Iltalaukku tai pikkulaukku neulottua ja virkattua villaa huovutettuna, muutama huopapallo koristeena. Hihna myös huovutettu ja pituudeltaan olkapäällä pidettävä. Ompelin kassiin myös vuorin ohuesta kankaasta.

Kämmekkäät laukun kanssa samaa sarjaa neuloen ja virkaten.
Oikeasti laukku ja kämmekkäät on samanvärisiä ja samasta langasta tehty. Kuvasin ne eri aikoina, toinen päivänvalossa, toinen keinovalossa, on eroa on...


Sitten langan kestävyydestä ja hyvänä pysymisestä pysäyttävä ja ajatuksia herättävä kuva:


Molemmissa lankana Seiskaveikka. Lapanen  neulottu -95, kolme tyttöä käyttänyt sekä lapasena, että kurarukkasten alla, pesty kymmeniä kymmeniä kertoja. Siihen aikaan ei raitalankoja lie ollut keksitty, joten kahdesta langasta raidoitettu ja koska malli osoittautui hyväksi ja kädessä pysyväksi, niin käyttöä oli todella paljon. Edelleenkään ei nelepinta ole nyppyyntynyt, eikä yhtään huonon näköiseksi mennyt.
Sukka neulottu -11 (Tätsy tehnyt tyttärelle). Sukkaa käytetty vähän,pesty muutaman kerran ja pinnan kunto näkyy nyppyineen kuvasta ja kuvan voipi vielä klikata isoksikin. Tätsyllä on tukka käsiala, joten pinta ei todellakaan ole löyhä, itseasiassa lapasen pinta on löyhempää neulosta. Näitä esimerkkineuleita viime vuosituhannelta Novitan langoista löytyy muitakin aivan vastaavia.

Mieltä polttaa muutama kysymys:
Miksi langanlaatu on muutunut näin paljon ja huonompaan suuntaan?
Katoaako muilta neuleinto tätä ja muita lankaesimerkkejä katsoessa?
Ja vielä, onko toivoa saada tulevaisuudessa laadukkaita lankoja...

Lankamarinan jälkeen jatkan jouluneuleiden valmistelua ja toivotan:

Iloisia Jouluun valmistautumishetkiä!

14 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Uskomattoman ihanat neuleet olet tehnyt.

amuk kirjoitti...

Ihania nuo huovutetut työsi ! Tuo Novita ongelma oli minullakin esillä juuri viime postauksessa. Ihme ongelmia vastan tuleekin niiden kanssa. Muistan kanssa kun aina tiesi saavansa hyvää lankaa kun osti Seiskaveikkaa tai Nallea. Nykyisin se on ihan arpapeliä ja vastaavaa hyvää ei saa ollenkaan. Tosi harmi kun tykkäisin suomalaista ostaa. Onneksi on sentään Pirtin kehräämö ja pienempiä ihan villalankoja myyviä kotitiloja.

Kardemumma kirjoitti...

Minua kanssa suorastaan pelottaa neuloa Novitalaisia. Juuri tuon kestämättömyyden takia. Toiselle kun tekee, niin kamalaa, kun heti on nyhjääntynyt vaate eikä lanka kestä käyttöä. Suuri työ menee hukkaan. Olisiko tässä suorastaan asiaa kuluttajavirastoon huonon laadun vuoksi? Noin hyvä esimerkki ja tekstikin sinulla valmiina.

Angelique71 kirjoitti...

Mikä masentava kuva... nimittäin kun puikoilla on juurikin seiskaveikkaa. Poika tarvitsee sukkia ja vanhoista Novita-varastoista pitäisi päästä eroon, jotta saisi tilalle laatulankaa. 90-luvun veikkoja on vielä jonkin verran jemmassa, mutta niitäpä ei taida raaskia käyttää, ovat katoava luonnonvara...

Ziina kirjoitti...

Minun sateenkaarisukat ovat huopuneet koneessa. Epäilen että novitan langoissa on muutettu keinokuitu erilaiseksi kuin se oli parikymmentä vuotta sitten,koska koneet eivät varmaan ole tässä välissä vaihtuneet ja uskoisin että villakin on samanlaista vuodesta toiseen.

margsan kirjoitti...

Aivan ihanat nuo huovutetut! Tuo Novitan lankaesimerkki on itselleni uusi juttu, koskapa en ole sukkia juurikaan neulonut ko.langasta. Varmaan kannattaisi lähettää palautetta kuvineen Novitalle....

ArmiL kirjoitti...

Parit ns. tuoreimmat sukat Novitan 7-veikasta on jo mennyt roskiin, kun kantapään alta on kuluneet ja todellakin olen pitänyt niitä. Sitten on vanhempia sukkia 7-veikasta, niin ne on kestäneet paremmin. Että kokemusta löytyy täältäkin, saatikka värin päästöä lisäksi näistä uusista 7-veikoista mm. turkoosi se kirkkaampi. Josta sitten laitoin kommenttia Novitalle laadunvalvontaa, ympäripyöreetä vastausta tuli.

Susu kirjoitti...

Ihanat asusteet! Mun pitäis päästä Mammutin huovutuskouluun...
Novitan lankalaatuun en voi kommentoida mitään kun sattuneista syistä niistä ei ole kokemusta. Mutta ikäväkseni pitää myöntää, et samanmoisia kokemuksia on viime aikoina näkynyt muissakin langoissa:-(

Anonyymi kirjoitti...

jokohan itse saisi kärsäsen pereman huovuttamiseen taas kerran kun sinun ihania töitäsi katselee.
Itselläni on saman tyyppisiä kokemuksia novitan langoista. haluaisi tukea kotimaista yritystä mutta............
Hyvää Joulua sinullekkin :)

paivis kirjoitti...

Kaunis laukku.

Kaisa kirjoitti...

Aivan valtavan ihania huovutustöitä! Voi kun taas itsekin ehtisi ja jaksaisi - ja ehtisihän sitä, kun vain haluaisi! Mutta tuo lankaesimerkkikuva on puistattava, huhhuh. Mullakin Novitaa varastoissa... :(

Sartsa kirjoitti...

Juuri oikea nimi neuleillasi.

Neferi kirjoitti...

Komeita huovutuksia syntynyt :).

Sipi kirjoitti...

Upeita huovutuksia!
Joo'o kyllä on lanka huonontunut ainakin Novitalla. Itselläni on vuosia ja vuosia sitten Novitan 7-veljeksestä ja Nallesta tehtyjä villasukkia ja niitä on pidetty paljon, hyvänä ovat pysyneet vaikka joka kerta pesen ne koneessa. Nykyiset 7-veljestä sukat kestää ehkä neljä viisi kertaa konepesun sitten on jo nöyhtääntynyt lähes kelvottomaksi, osa jopa huopunut koneessa.