lauantai 19. tammikuuta 2013

Kuvaukset Sonffin kanssa!

Pyysin  Sonffia kuvausavustajaksi yhteen tuubihuiviin:


Jaloluonteinen Sonffi oli mielellelään mallina ja kun tuubi oli kuvattu ja siirryin toiseen paikkaan kuvaamaan, Sonffi hyppäsi samantien mukaan kuvaukseen. Sonffihan on muutoinkin useimmiten puuhissa mukana, ei niin vähäistä hommaa, että ilman kissaa tarvis tehdä. Niinpä me Sonffin kanssa touhutaan touhut yhdessä ja samalla jutellaan mukavia. Sonffilta käy tuo juttelukin luontevasti: Minä kysyn ja Sonffi vastaa tai sitten höpötetään muuten vaan...

No niin, tuon tuubihuivin neuloin puuvillalangasta, mallikuvion otin Kauneimmat pitsihuivit-kirjasta, siellä kirjan lopussa on mainioita pitsimalleja moniin erilaisiin töihin. Tuubi on kooltaan kahteen kertaan (ihmisenkin) kaulan ympäri menevä, lankaa kului 200 grammaa ja 4 puikot oli. Puuvillaisena tämä menee vielä laatikkoon odottamaan keväisempiä ilmoja. Aamulla - 30 astetta oli meilläkin, joten  villa-asusteiden aika on vielä. Päivät on jo pidentyneet huomattavasti, joten kevääseen kuljetaan...
Niin ja tuubista kuva ilman Sonffia hyppäsi tuonne alemmas.


Jälkeläisen uudelle kännykälle tarvittiin uusi pussukka. Olin just neulonut nuo vihaiset lintusukat Hellulle ja Henkalle, siitä tuli idea tehdä pussukastakin vihainen lintu. Se on noita isompia puhelimia ja mulla oli pahvinpala mallina (siellä se pahvi on pussukan sisällä kuvassakin), aika hyvin onnistuin oikean kokoisen pussukan huovuttamaan. Jälkeläisen pussukka on vasemmalla kuvassa, oikealla pienempi pussukka samalla mallilla "normaalipuhelimelle". Pussukat on ensin neulottu, pesukoneessa huovutettu ja lopuksi neulahuovuttamalla tehty "linnun naama".  Muuten, tänään neulahuovutin ja Sonffihan tuli siihenkin hommaan mukaan, niinpä mulla oli syslissä huovutustyö ja kissa. Jälkeläisen pussukkaan liimasin tarranauhan, testataan siinä miten liimattu tarra kestää käytössä. Toiseen laitoin sitten nappikiinnityksen.

Eli tässä se toinen kuva tuubista:


Otin kuvat muistoksi näistäkin huovutetuista patalapuista.  Näitähän on täällä blogissa jo muutaman kerran näytettykkin. Nyt on lahjalaatikossa patalappuja. Mieli tekisi kylläkin tehdä lisää, eri eläimiä olis kiva kokeilla...


Ja viimeisenä kuvattiin parit huovutetut tossut. Toiset miesten kokoa (n. 45) ja uusi mallikokeilu keltaisissa tossuissa (n. 39).  Kuten kuvasta näkee, alkaa Sonffia jo väsyttää mallin hommat ja kuvauksen vahtiminen. Lopetettiin kuvaus näihin ja Sonffi otti pienet unoset tämän jälkeen ja sen jälkeen jaksoi taas touhuta yhdessä.


Hyvää viikonlopun jatkoa!

17 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Mä sitt tainnutin kissakuumeeni hankkimalla kissan. Saas nähdä kuinka Hali suhtautuu kuvauksiin kunhan jotain valmista saan aikaseksi.
Nyt on kyll kiva jutella ku Hali joskus vastaakin mutta ainakin kuuntelee paremmin kuin seinät.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi huvänen aika, mitkä ihanaiset kuvat ja upea neule.

Minäkin olen muuten tehnyt haasteen blogiini. Käy kurkkaamassa.

Hannaliini kirjoitti...

Ihania neuleita, mutta täytyy kyllä sanoa, että kuvausassistentti vie aika paljon huomion noilta (luultavasti) varsinaisilta kuvauskohteilta. Miten noin valokuvauksellinen ja ihana kissa voi olla?!!

amuk kirjoitti...

Ihania neuleita taas sinulla valmistunut. Veikeitä töitä ideoit :) Tuo Sonffi on kyllä niin loistava kaveri <3 Mahtavan oloinen kisuli ja söpökin vielä kuin mikä. Fanitan täysillä .

Virpi kirjoitti...

Kivoja neulomuksia. Tuo huovuttaminen on kyllä niin monipuolista, sillä paljon erilaista aikaan :)

Kisa kirjoitti...

Ihania neuleita!Suloinen apuri sinulla on kuvauksissa ollut :)

Neulisti kirjoitti...

Voi, Sonffi on niin hurmaava! :D

Sukkailija, ent. Kangaskasa kirjoitti...

Sulla on kyllä melkoisen ihana avustaja tuossa valokuvauksessa :)

Ihana kauluri!

Susu kirjoitti...

Kyllä Sonffi onkin ollut hyvä apuri! Eipä ihme jos kaiken "työn" jälkeen piti pikku päikkärit ottaa. Myös Tassu on kova puhumaan ja me jutellaan kaksistaan koko ajan. joskus nolottaa jos vaikka joku kuulis...
Kauluri on ihana ja pitsikuvio tosi kaunis!

Marjut kirjoitti...

Nätti tuubi ja vihaiset kännykotelot kanssa:)

Rantapuikko kirjoitti...

Ihania nuo kännykotelot ja tietysti kaikki muutkin työsi. Sofia on sitten niin ihana =D

Mammutti kirjoitti...


Olen lukenut jokaisen kommentin Sonffille, joka on niistä kovasti tykännyt. Kehräystä ja tyytyväistä naamaa on riittänyt. Sonffi kiittää jokaisesta kommentista!

Sartsa kirjoitti...

Kiltti kisu, kun ei tee mitään linnuille. Ja alaspäin kelatessa täytyy todeta, että on myös aika kärsivällinen. :)

Pirena kirjoitti...

Vielä minäkin kehun Sonffia ja kauluria myös, mutta totta että kisu vie kyllä kaiken huomion minultakin. Tuossa kaulurissa olisikin ainesta itsellenikin. Nyt kun sellaista olisi tarvinnut, niin minulla menee noiden sytomyssyjen kanssa. Niitäkin kun on niin kiva neuloa. Saa käyttää kaikkia hienoja pitsikuvioita, mitä sukkakirjoista löytyy.

Narukerä kirjoitti...

Viikonlopun ihana piristys ja aloitus sekä inspiraatio tämän postauksen myötä! Sonffi! <3 :)

Heiri - Mutkumiehaluun kirjoitti...

Kissat on vallan mainiota kuvausrekvisiittaa :)
Kiva kun osallistuit arvontaa niin löysin blogisi! :) Paljon kaikkea upeaa olet puikoilla loihtinut!

Kaisa kirjoitti...

Voi kun saisi Stellankin kuvausassariksi! :D