lauantai 26. tammikuuta 2013

Takista kukaksi!

Tässä on vanha talvitakki uudessa muodossaan lumihangella kuvattuna:


Aika monta vuotta ehti pitkä punainen täysvillainen takki odottaa jatkojalostustaan. Tälläisen kukkatyynyn tiesin siitä tekeväni jo viimekesänä, toteutus vaan kesti "hivenen". Itseasiassa piti tehdä kaksi tyynyä, mutta kesken projektin jouduin toteamaan, ettei yhdestä takista saa kahta tyynyä. Tämä on onneksi sen verran kookas ja näyttävä, että yksinäänkin riittää sängyn koristeeksi ihan hyvin.

Joskus viimekesänä tai ehkä jo aiemmin olin nähnyt tämäntapaisen tyynyn ja ilmeisesti ompeluohjeenkin jossain netissä. Pikkuhiljaa se alkoi päässä muuttua toteutusta vaille valmiiksi ideaksi. Kukassa, tai kutsun tätä ruusuksi, vaikkei kai kauhean paljoa taida ruusua muistuttaa, on ommeltu terälehtiä ympyrän muotoon alkaen ulkoreunalta isoimmassa koossa ja siitä pikkuhiljaa pienentäen sisemmissä ympyröissä. Lopussa alkoi olla vaikeus saada työ koneeseen paikoilleen, paksuutta kun alkoi olla aikalailla. Keskustaan ompelin palan valkoista tarkoituksella huovuttamaani neuleliiviä ja tietenkin nappi takista.

Tyyny oikealla paikallaan sängyssä:


Lempis kutoi kangaspuissa mulle torkkupeiton jouluksi. tässä hangella kuvatussa värit on aidommat:


En ole mikään sisustusuntoilija, eikä tästä tule sisustusblogia,  mutta makkari näyttää nyt hyvältä. Tai ainakin sängynpuoli, osa on ompelu/käsityötarvike/säilytystilaa ja se puoli tuskin koskaan tulee näyttämään hyvältä, kunhan sais sen edes toimivaksi...
Ja vielä (salaman vääristämin värein) tyyny ja peitto omilla paikoillaan:


Yks ilta isko into tehdä puuvillainen possu-myssy keväthatuksi Henkalle tai Hellulle (kumman päähän sopii). Myssy neulottu ohuesta puuvillalangasta kaksinkertaisena 3 mm puikoilla, possun osat virkattu, kärsässä ja silmissä vanua täytteenä. Nää vihaiset linnut on jäänny mulle jotenkin päälle, huovuttelinhan ennen joulua useammankin lintupipon. Ehdottomasti lempihahmoja tehdä mulle tänä talvena.


Kerä mohairlankaa muuttui kämmekkäiksi:


Kuvattu tyttären kapeissa käsissä ja kuulemma kynsilakka ei sovi kämmekkäisiin.
Kännenselän pitsineuleen mallikuvio on "Lainahöyhenissä" kaulurista otettu (rav.), muuten peruskämmekäs. Mulla on nivelet sormissa ja kämmenissä olleet kovin kipeinä ja turvonneina, niinpä olen lähes ympärivuorokauden käyttänyt kämmekkäitä käsissä. Väittäisin niiden helpottaneen kipuja ja sormet on vähemmän jäykät kuin muutama viikko sitten. 

Seuraavaksi tulossa huovutettuja juttuja. Vaikka joulu meni jo kuukausi sitten, ei mun huovutusinto ole mihinkään kadonnut, päinvastoin... Ajattelinkin huovutella niin pitkälle kuin intoa riittää. Kyllä se into hiipuu varmasti ennen Juhannusta, kai...

Hyvää viikonlopun ja tammikuun jatkoa!


9 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Kivoja, jopa hauskoja töitä! Miten oletkin keksinyt takille sellaisen uusiokäytön!

Jansku kirjoitti...

Kivan näköinen possu :) ja aivann ihanat kämmekkät oot tehny ..
Tulin lukijaksesi , kun vihdoin löysin sinut !!

Sude kirjoitti...

Ihana tyyny. Nyt tekis mieli paloitella omakin punainen takkini :)

KristiinaS kirjoitti...

Possumyssy on hauska! Näitä possuja vähemmän näkeekään, lintuja useimmiten.

raita kirjoitti...

Paloittelua odottaa minullakin yksi 80-luvun villakangastakki, muuten hyvä mutta hartiat kuin ladonovet. Valitettavasti se on musta, tuo punainen tyyny on ihana!

Susu kirjoitti...

Katsoin ensin kuvat lukematta tekstiä ja naureskelin ittekseni et minkähän tuomion Mammuttilapset tuosta hatusta antavatkaan;-) Hieno on tyyny ja kämmekkää tosi kauniit!

Auli kirjoitti...

Minulla on myös muutama vanha villakangastakki jemmassa tulevaa varten; koska niistä jotain syntyy on sitten jo eri asia....
Hieno hattukin ja kämmekkäät!

Marjut kirjoitti...

Aikamoinen takin uusiokäyttö ja tulos on aivan upea! Hauska possuhattu ja nätit kämmekkäät:)

Rantapuikko kirjoitti...

Vallaton tuo pipo. Muutkin työt ovat kauniita =))