keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Puuvillainen kevätneule!


Neuloin miehen puuvillaisen neuletakin (vai puuvillatakin?), jonka kuvaukset ei oikein onnistuneet. Kahden kuvauskerran ei mitenkään niin onnistuneet kuvat tässä nyt kuitenkin, niin sitten on tämäkin työ esitelty. Ja kesken kirjoituksen vaihdoin konetta ja tällä näytöllä värit on aivan haaleat, ei oo kivaa.
Itse takki sen sijaan oli kiva neuloa ja ainakin itse tykkään lopputuloksesta...Etsiskelin ensin jotain valmista ohjeen tapaista, lähtökohtana oli kilo Rowanin täyspuuvillaa tässä värissä, joka muuten oikeasti on paljon parempi, mitä kuvat kertoo.
Valmista ohjetta ei kuitenkaan osunut silmiin, mutta mielenkiintoisia pintaneuleita löytyi Dropsilta. Niistä sitten lähdin mallia kehittelemään, toiveena oli, että keskiosa olisi sileää neuletta. Niinpä helmaan tuli raita siksakkia ja ylös kaksi raitaa, siinäpä se malli sitten oli ja eikun sen mukaan neulomaan.


Yhden totaalisen mokankin onnistuin neulomaan tähän, mutta huomasin vasta saumoja ommellessa ja vaikka harmitti, niin sinne jätin (olisi melkein kokonaan yksi kappale purkaa).Lankaa kului 700 grammaa ja puikot oli 3,5 mm. Hihat tein pyörönä. Taskut neuloin etukappaleisiin. Vetoketjun ompelin koneella paikoilleen.


Koska olen monen karvaan kokemuksen perusteella oppinut, puuvillaneuleet kutistuu aina! Niinpä neuloin tarkoituksella reilun kokoisen, toivoen kutistuvan sopivaksi... Ennen vetoketjun ompelua laitoin takin kuivausrummun höyrytysohjelmalle pyörimään pari kertaa ja asettelin tasolle kuivuman. Ja kas, sepäs kutistuikin juuri suunnitellun verran.  Ja langan aavistuksen verran kova pinta pehmeni juuri sopivaksi, eikä lörpähtänyt yhtään.

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen takkiin ja tykkään kovasti!


Kevät tekee tuloaan (unohdetaan viikonlopuksi uhatut kovat pakkaset) ja mikäs on keväisempää kuin jääpuikkojen sulaminen. Yritin kuvata tipahtavaa pisaraa ja voitteko uskoa, muutamaan kymmeneen kuvaan ei osunut yhtään ilmassa olevaa pisaraa, tämä kuva lähinnä ideaa:


Tervemenoa helmikuu,
tervetuloa maaliskuu!

6 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Kaunis neule. Puuvillaisena ympärivuotiseen käyttöön mainio käyttöneule.

KristiinaS kirjoitti...

Tosi kiva ja just sopivasti koristelua ettei oo liikaa. Jos et ois virheestä mitään kirjoittanu niin en olis sillä silmällä edes katsonut mutta nyt katsoin ja näin sen. Ei haittaa, pitäähän se puumerkki neuleessa olla.

Sinipellavainen kirjoitti...

APUA, miten hieno. Minä en kyllä saisi neulottua tuollaista neuletta valmiiksi asti. Aika tahtoo olla niin kortilla, että ei ehdi kuin jotain pikku juttuja tehdä. Ihanaa, että jollain on tahtoa, taitoa ja pitkäjänteisyyttä tehdä noin suuritöinen työ.

intsu kirjoitti...

Kyllä on komea miehen takki! miehen kelpaa.

Susu kirjoitti...

Kylläpä on komea takki! Ja hei - jokaisessa kässyssä pitää olla ainakin yks virhe - siitä se käsityön leima tulee;-) Ja vetoketjukin! Meikäläiseltä olis kyllä jäänyt laittamatta.
Tervetuloa maaliskuu, valo ja tippuvat räystäät!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Vähän tuo moka harmittaa, vaikka luulen kyllä, ettei se ratkaise takin käyttöä...