perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pellavainen huivi Pääsiäiseksi!


Välillä iskee hillitön himo virkkaukseen, varsinkin keväällä ja kesällä tälläinen kohtaus on yleinen.
Kohtaus iski yhtenä iltana, ilman ennakkovaroitusta ja nopeasti oli saatava lankaa ja koukku käteen. Pellavaista Katian Linoa (100% pellavaa) on pitänyt kokeilla jo pidemmän aikaa ja viivyttelemättä nappasom kerän, koukun ja katsoin mallia ensimmäisestä sopivalta vaikuttavasta ohjeesta


Virkkaaminen tästä langasta oli yllättävän mukavaa ja millään en olisi malttanut lopettaa virkkaamista edes yöksi. Langassa ei ole kierrettä ollenkaan ja puikoilla neuloessa lanka hyvin helposti säikeistyy, virkatessa sen sijaan ei mitään ongelmaa ollut. Lankaa tosin kului enemmän kuin aloittaessa kuvittelin, mutta kuten kuvista näkyy, huivista tuli riittävän iso harteilla käytettäväksi ja toisaalta sen verran "ohut", että sopii takin alle kaulaliinaksi. Lankaa kului kaikki 250 grammaa, jotka tätä väriä oli ja koukku oli 3 mm.  Langan väri on liila, tällä näytöllä näyttää kuvissakin liilalta, mutta kokemuksesta tiedän joillain näytöillä siniseksi muuttuvan värin.


Pikkusen harmitti, ettei ohjeen kuvasta saanut reunapitsistä mitään käsitystä mallista. Olisin ehkä tehnyt toisenlaisen reunuksen, toisaalta lanka riitti tähän juuri ja juuri, eikä se enää yhtää hullummalta näytä viimeistelyn jälkeen. Huuhtelin valmiin huivin etikkavedessä ja pingoitin yöksi. Seuraavana päivänä kokeilin vielä prässätä huivia ja se toli oikea teko. Huivin reunapitsi on tuollainen röyhelöinen, kuten alakuvasta ilmenee ja se asettui kauniiksi vasta rätin ja raudan alla.

Kaikenkaikkiaan huivista tuli yllättävän kivan tuntuinen ja kauniskin tuo on. Iholla pellavaisena on ylellisen tuntuinen ja sopii hyvin keväiseksi huiviksi. 


HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

14 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä myös sinne! Aivan ihana huivi. Todellinen taidonnäyte!

Susu kirjoitti...

Upea huivi! Mulla on tuo lino aina vaan kokeilematta...
Hyvää Pääsiäistä sinnekki!

knea kirjoitti...

Ihana huivi!
Hyvää pääsiäistä!

raita kirjoitti...

Kaunis huivi, pellavalangassa on aina jotakin ylellistä. Hyvää pääsiäistä myös sinne!

kosotäti kirjoitti...

Upea huivi.
Iloista pääsiäistä:)

-Tikutin- kirjoitti...

Oi miten upea!
Lankasi kruunaa huivin.

Hyvää Pääsiäistä :)

Lotta kirjoitti...

Ihana!

KristiinaS kirjoitti...

Kiitos langan tiedosta, siis ett on hyvä virkata ei neuloa. Usein tuota olen käsissäni pidellyt mutta ku en oo oikeen tienny mitä siitä tekisin. Nyt voin sitt katsoa jotain virkattua toppia tai puseroa. Pellavaista kun tekis mieli.

Marjut kirjoitti...

Aivan upea huivi! Taisin viime vuonna neuloa huivin samasta langasta, mutten nyt tähän hätään löytänyt kuvaa. Taitaa olla vuodatuksen kadottamien joukossa.

Levollista pääsiäistä!

Ingi kirjoitti...

Kaunis huivi!

Virpi kirjoitti...

Aivan ihana huivi ja värikin on oikea :)

Mervi kirjoitti...

Kaunis, kaunis huivi. Ihana väri.

Kisa kirjoitti...

Ihana huivi!

Rantapuikko kirjoitti...

Aivan ihana huivi ja kivan kokoinen =))