tiistai 28. toukokuuta 2013

Pellava bolero!

Pikainen postaus, monenlaisten touhujen ja tautien keskeltä, palataan ensikuussa ajan kanssa blogimaailmaan...

Ja seuraavat kuvat ne vasta nopeasti otettiin, ilta-auringossa hyttysarmeija hyökkäsi kimppuun het ovesta ulos päästyä. Kuvaus meni parissa minuutissa (kuvattiin yksi huivikin), suurin osa kuvista kelvottomia kuvaajan tai mallin yrittäessä torjua hyttysiä. Vaan on se kiva hyttysistä huolimatta, että vihdoin saatiin lämpimät ilmat.


Tyttären juhlahame (teollista tuotantoa) tarvitsi boleron harteille ja kaapista löytyi 3 kerää Katian Linoa (100% pellava), josta virkkasin boleron osittain kuviota ja ohjetta soveltaen tämän mallin mukaan.


3 Kerää eli 150 grammaa riitti hyvin pelkistettyyn versioon, tytär kun ei edes halunnut röyhelöitä reunaan. Koukku oli 2 mm. Nopea ja mukava tehdä, näitä vois tehdä vaikka sarjassa, varsinkin jos vaihtaa mallikuviota ja langan väriä. Tämän langan väri on pellava, vaikka luonnonvalkoiselta näyttää ainakin tällä näytöllä.


Edellisen pellavavirkkuun kanssa tuskastuin kerien jatkuvaan "hajoamiseen", riippumatta siitä, oittiko langan sisältä vai ulkoa. Pellava kun menee sotkuun todella helposti. Mutta tätä lankaa on niuin ihana virkata! No sen huivin valmistumisen jälkeen silmiin osui tomaattipurkki, jossa on reiät ylhäällä. Samantien pistin purkin jemmaan odottamaan seuraavan pellavakerän käyttöä. Purkki toimii täydellisesti tähän tarkoitukseen ja oli ilo tehdä, langan tullessa kauniisti purkista, ilman sotkuja. Tuo purkki on kooltaan sellainen, että siihen juuri mahtuu kerä ja kun langan ottaa sisältä, ei kerä pääse liikkumaan ja lanka juoksee hyvin! 


Hyvää toukokuun loppua aurinkoisten päivien kera!

19 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Niin kaunis,kauniimpi kuin alkuperäinen malli ♥

Virpi kirjoitti...

Onpa sievä bolero :)

MariJ kirjoitti...

Kaunis bolero!

Sinun blogiisi ei muuten pääse kommentoimaan, jos lukee blogeja Bloglovinin kautta (nyt, kun Reader on loppumassa, niin moni on siihen siirtynyt). Jouduin tulemaan toista reittiä tänne blogiin, että kommentointi onnistuu. Joissakin muissa blogeissa on vastaava juttu, mutta silloin teen niin, että klikkaan "lähetä kommentti" -linkkiä hiiren oikealla napilla ja valitsen "avaa uuteen välilehteen". Mutta sinun blogisi alkoi herjata, että "no copy", eli tämäkään kikkakolmonen ei onnistunut. Olisiko sinun mahdollista muuttaa blogisi asetuksia niin, että kommentointi onnistuisi helpommin? Olisi niin mukavaa jättää useammin kommentteja ilman erityisempiä kikkailuja. :)

katjainkeri kirjoitti...

Ihana bolero ja hauska keksintä tuo tomaattipurkki!

Mammutti kirjoitti...

Kiitos Mari kommentistasi. Vaihdoin asetukset niin, että nyt pystyy oikealla hiiren nappulalla avaamaan, mutta en osaa tuota Bloglovin kautta tulevien ongelmaa korjata. Jos joku osaa neuvoa, niin "korjaan" sen, kiitos jo etukäteen!

Marjut kirjoitti...

Onpa nätti!

MariJ kirjoitti...

Kommentoinnista vielä... testasin omassa blogissani, ja ainakin Bloglovinin kautta toimii, kun vaihtaa asetukset niin, että kommentointi avautuu ponnahdusikkunaan (eli ei siis koko sivuksi, kuten sinulla). Nämä on välillä kyllä melkein henkimaailman juttuja, saattaa joku selain tms. vaikuttaa myös, miten kenelläkin toimii.

Lotta kirjoitti...

Oi miten nätti!

kosotäti kirjoitti...

kaunis ja juhlava bolero.

ArmiL kirjoitti...

Yksinkertaisesti kaunis:)

Sanna kirjoitti...

Hauska tuo tomaattipurkki-idea, kiitos vaan vinkistä! :) Ja tosi nätti bolero!

Heleena kirjoitti...

Kaunis bolero ja pellava on miellyttävää päällä!

Kisa kirjoitti...

Kaunis bolero :)

Hepuli kirjoitti...

Kaunis bolero!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne boleroon ja Marille kommentointivinkeistä!
Nyt muutin kommentointilomakkeen niin, että aukeaa ponnhdusikkunaan.
Mahtaako nyt onnistua suoraan Bloglovin kautta... Jos jotain vaikuttaa selaimetkin näihin asioihin, kuten jossain blogeissa olen lukenut, niin minulla on käytössä Chromium-selain ja käyttöjärjestelmä on Linux.

Rantapuikko kirjoitti...

Kaunis bolero ja hyvä idea tuo langan säilö =))

TeSa kirjoitti...

Kaunis bolero, juhlava valkoinen.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne!
Lauantaina oli niin helteinen päivä, että bolero jäi kaappiin, mutta tulee juhlamekolle toinenkin käyttöpäivä ja bolerokin silloin päässee käyttöön...

Susu kirjoitti...

Voi miten kaunis! Arvaas harmittaako kun just pari päivää sitten heitin menemään kaks tuollaista tomaattipurkkia. Sillä mun listalla on Lino ja näyttää vähän siltä et virkkaamista on pakko jatkaa edelleen ku neulominen ei vieläkään onnistu:-(