perjantai 17. toukokuuta 2013

Taivasta vasten!

Kiitoksia ihanista kommenteistanne edellisen postauksen jakkuun! Ne ilahduttivat erityisesti, koska seuraava työ, monenmonituisista aluista ja yrityksistä huolimatta ei onnistunut ja viikon taiston jälkeen pakkasin langat ja muutaman työn alun pussiin ja pussin pimeimpään kaapin nurkkaan! No, aina ei voi onnistua, ehkä joskus tulevaisuudessa avaan sen kauhujen kassin ja kerron koko tarinan, mutta vielä en siihen pysty. Onneksi sain valmiiksi seuraavan virkkuun, jonka äsken pingoitin ja pian pääsen esittelemään täälläkin! 

Nyt esitellään ennen "epäonnista viikkoa" valmistunut hartialämmitin (onko pelleriini oikea nimi tälläiselle, vai mikä?). Kuvauksen ja kuvaussuunnittelun teki Minimammutti.


  1. Jollain ulkomaisen virkkausblogin  (oisko ollut ranskalainen) sivulla oli tälläinen ananaskuvioinen hartiajuttu ja ennenkaikkea siihen virkkauskaavio, jonka olin tallentanut koneelle ja yhtenä iltana sitten liukuvärjätyn Vironvillan vyyhdinloppu osui silmiin ja päätin kokeilla, onnistuisiko näiden yhdistäminen.

 Vironvilla oli yllättävän mukavaa virkata ja väriliukujen, sekä ananasten kasvamisen seuraaminen koukutti kovin, eikä millään olisi malttanut lopettaa... Koukun koko oli 2,5 mm ja lankaa kului reilu 100 grammaa. Loppulangasta nyöritin nyörin, jonka pujoitin aloitusreikiin.


 Ja valmiin työn tietenkin etikkakylvetin (eli kylmään veteen tilkka etikkaa ja neule sinne puoleksi tunniksi muhimaan) ja pingoitin. Kuivuttuaan totesin virkkauskokeilun onnistuneen enemmän kuin hyvin ja tykästyin hartiajuttuun/pelleriinin kovin. Lahjakaatikon täytteeksi tämä nyt ensialkuun menee, luulisin...


Kuvaukset tehtiin ilta-auringon valossa, kauniin lämpimän kevätpäivän päätteeksi.


Punainen liina on täsmätyö yöpöydälle. Kerä virkkauslankaa meni tähän, suurimmalta osalta omaan ohjeeseen. Keskuskuvion katsoin jonkin puseron ohjeesta ja "reunapitsi" muodostui virkatessa. Kokoa liinalla on nafti 50*60 cm. Pöytäliinoja kyllä tästä huushollista löytyy, mutta ennen tätä oli vain yksi yöpöydälle kokonsa ja värinsä puolesta sopiva. Nyt on kaksi! Itseasiassa liinaa oli tosi kiva virkata, en varmaan vuosikymmeniin ole pöytäliinaa virkannutkaan.


Täällä esittelinkin Hellun liivihameen ja lupasin siitä sovituskuvan laittaa tänne. Äitienpäivänä sitten sovitettiin ja todettiin koko sopivaksi. Hellu ilmiselvästi tykkäsi hameestaan ja päälle hame jäi samantien. 


Nyt ei ole yhtään työtä puikoilla tai koukulla, joten kiiruusti etsimään lankaa tai ohjetta...
Muuten, vaikka on ollut jo lämpimiä kevätpäiviä en vielä ole ulkoneulontakautta avannut. Oliskohan huomenna se päivä...

Aurinkoista viikonloppua!

12 kommenttia:

Elvenpath kirjoitti...

Voi miten UPEA hartioiden lämmitin. Todella kaunis.

kosotäti kirjoitti...

Mykistyn tuon komeuden edessä, väri ja malli niin kaunis.

Virpi kirjoitti...

Nättejä käsitöitä kaikki :)

MariJ kirjoitti...

Ihana huivi ja liinakin on niin nätti!

Heleena kirjoitti...

Ihana tyttönen ja liivihame on kaunis väreiltään ja malliltaan!
Hartianlämmitin, juuri tuollaisen tarvitsisin. Taisin saada siitä idean. Vironvillaakin on varastossa.
Aurinkoista viikonloppua!

ArmiL kirjoitti...

Hartialämmitin erityisen kaunis, pidä se itselläsi:) Kaunis liina ja ihana mekko tyttelin päällä:)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita töitä mollemmat.

Ihanaa Helluntaita Sinulle ja Perheellesi

Susu kirjoitti...

Ihana hartiajuttu! Hellu selvästi tykää uudesta mekostaan ja poseraamisesta:-)
Minäkin yritin jo virkkuta eilen. Hitaasti sujuu mut ananasta minäkin yritän.

-Tikutin- kirjoitti...

VOi miten upeita töitä sinulla onkaan!
Käyn ihailemassa niitä täällä lähes joka päivä.

Kisa kirjoitti...

Kauniita töitä molemmat :)

Marjut kirjoitti...

Kaunis hartianlämmitin:)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kivoja töitä! Anteeksi tyhmä kysymys, mutta mikä juju on vironvillaisen lukunutun/hartianlämmittimen etikkakylvyssä?
- satunnainen neuloja -