sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Possu-paita!


Possu-paidan teko eräälle pienelle miehelle (vajaa 2 vuotta) on pitkään ollut suunnitelmissa, sopivaa lankaa vaan ei talvella ollut inspiraation iskiessä kotona. Sitten ilmestyi Novitaltakin Ipana-lehti, jossa samantapainen possu on hupparissa, siitä lisäinspiraatiota sai. Kevättalvella kävin Susun puodissa ja sieltä langat kotiutui, tosin odottivat monta kuukautta kaapissa, mutta nyt on paita neulottu ja jännätään, onko koko sopiva...

Ipana-lehdestä katsoin silmukka-ja senttimääriä, tämän koko pitäisi olla n. 90 cm. Virkattu possu edessä on omaa mallia, eli virkatessa suunniteltu... Lankana Sirdarin Babybamboo (bampua ja villaa), jota kului 200 grammaa, puikot oli 3 ja 3,5 mm, koukku oli 2,5.  

Tämän teko oli hauskaa huvittelua. Tykkään tehdä tälläisiä vähän hassuja juttuja...
Toivottavasti koko on sopiva ja poika tykkää!


Jotenkin tuntui, että paidasta ilman poikaa ei saa kuin tylsiä kuvia, niinpä yläkuvaan heitin paidan kynttilätelineeseen, mut ei sekään paljon kuvaa paranna. Alakuvassa muuten uusi olkkarin poppanaliina, jonka Lempis kutoi. Koko poppanaakin yritin kuvailla päivänä eräänä, vaan aurinko läikehti liikaa liinalla, kuvataan toisen kerran. 


Minäkin kokeilin näiden virkattujen nenäliinatelineen/servettitelineen tekemistä. Ehkä näiden tekemistä pitää harjoitella lisää... Tarkastajana kuvassa pikkuinen Papu-Rippuinen, joka tuli Tiikerin kanssa mummilaan hoitoon muutamaksi päiväksi.


Tiikeri on aina yhtä ihana, vaikka näyttääkin kameralle kieltä:


Tänää kesänä iirikset kukkivat runsaasti ja niitä olen kuvaillut ahkerasti:


Hyvää viikonalkua!

12 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Voi et on veikeä possu! Ja veikeä on kissakin - kuka ny tykkäis kamerasta, kieltä sille pitää näyttää;-)

kosotäti kirjoitti...

Mainio possupusero:) varmasti saaja tykkää.

margsan kirjoitti...

Hilpeä pusero!!!

MariJ kirjoitti...

Ihana possupaita! :) Minäkin haluaisin tehdä tuollaisen jommalle kummalle pojalleni, mutta vain linnut ovat heidän mieleensä... Isommalle on tarkoitus tehdä punaisen linnun paita (samasta Ipana-lehdestä), ja pienempi haluaa sinisen linnun paidan, jonka ajattelin tehdä tuon possupaidan ohjeella, mutta vain sinisenä ja korvata possun linnulla. Tuo possupaita on kyllä niin söpö, että tekisi mieli tehdä sellainen vaikka itselle! :D

Heleena kirjoitti...

Tiikeri onkin oikea linssilude, osaa oikeat poseeraukset!
Ihana pienen miehen paita!

Kisa kirjoitti...

Suloinen possupaita :)

Marjut kirjoitti...

Ihastuttava possupaita! Nessutelineetkin näyttävät hyviltä:)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tuo possupaita on aivan huippu. Upeasti kukkii Iiriksesi. Ihanaa Juhannuksen odotusta.

KristiinaS kirjoitti...

Oih, Tiikerihän on melkein kuin mun Hali. Nuo taitaakin olla Eurooppalaisia kun on noin komeat värit.

amuk kirjoitti...

Ihanat sekä Tiikeri että possu : )Nessutelineet on kauniita.

Sartsa kirjoitti...

Aika pitkälle kattelin blogiasi, kun etin niitä hattuja. Olet vissiin tehny aika paljo siitä hahtuvasta? vai ymmärsinkö väärin? Minulla on sitä ohutta villalankaa, huopuuko sekin hyvin? 100g oli menny sinulta ainakin yhteen hattuun.
Hattuja tulin ettimään, mut silmä pysähty vähän väliä johonkin boleroon ja noita huiviohjeita plärään ajan kanssa enempi. En tiiä miks tuntuu niin ylivoimaselta alottaa joku uus malli. Aina vaan tuntuu tulevan sitä tuttua ja turvallista Revontulta.
Totesin myös useammassa kohassa, että Dropsista ottamasi malli ei ois minun silmiä pysäyttäny, mut sinun versio oli jotenkin paremman näkönen. Lanka muuttaa paljo näköä.
Mukavan possuisaa kesäpäivää!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia ihanista kommenteistanne!
Pusero oli suht sopiva pojalle, eli pikkusen reilu ja ihan hauskalta näytti päällä...